En mentor på halsen=)

Har talat med en kvinna om hon skulle tänka sig vara mentor en som skulle med oberoende ögon sparka till en om man hamnar å fel stig i något fotoprojekt. Hon sysslar inte med foto men skriver kåserier och målar och skriver böcker. Ni undrar nu kanske varför? ja det känns lite bra att ha någon som inte sysslar med foto att bolla ideer med och kanske se på saker på ett annat vis, tänker testa detta så får vi se vart vi hamnar.

Vädret och lusten att vara ute har inte vart den bästa utan sakerna får vila från mig ett tag nu så kommer nog det hela tillbaka snart=) jag har utställning på lördag med mina svart/vita bilder från fasta och det ska bli kul att se hur den tas imot. En bok om det hela kommer att skrivas  men inte av mej men där emot någon som är författare mer om det sen.

håller på som bäst att påbörja ett nytt projekt och undersöker lite vägar innan det startar och har ett objektiv till som ska inhandlas ett 17-40... så hoppas det löser sig snart så jag får ett bra vidvinkel objektiv för landskap och annat.

Har även fått en inbjudan att åka till Florida i Januari för att få fota så vi får se hur det blir man e liksom fruktansvärt flygrädd=)men förhoppningsvis över vinner man det och far över och reser runt där för att fota i träskmarkerna och annat.

just nu går allt på räls känns det som och det är ju skönt men men det dyker ju upp en del saker på vägen som det alltid gör .

ha en fin kväll

mvh

peter

Inlagt 2012-08-18 21:47 | Läst 2506 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis Peter! Det är såklart att du måste ta amerika-chansen, flyget till trots. Att du dessutom skaffat ett par ögon till är säkert bra även om det inte verkar som de är nödvändiga. De du har själv verkar kunna hitta rätt bra fotoobjekt men fyra ögon ser mer än två. Att du levererar fina bilder igen förvånar nog ingen. Så det finns nog ingen anledning att vara orolig för utställningen. Lycka till med allt!
Ha det gott! / Pelle
Svar från Thordur 2012-08-19 20:43
tack Pelle=) jo förhoppningsvis så bär det av=) e nog bra i slut ändan att ha friska ögon och nån som hjälper en att hitta en tråd
ha det så gott
peter
Grattis Peter till boken och Florida resa...Du ska se att allt kommer bli bättre, ibland så blir det svackor men som du vet så kommer det ljusare tider...Florida är ett ställe som man måste fota i alla hörn och kanter tro mig jag har varit där och när jag kom hem så hade jag ca.600 bilder på många rullar(fotade analog då) så tänk nu när du fotar digitalt..hur många bilder kommer det att bli???
Tänk Florida ..ha det gott
MVH Anita
Ps.Jag är också flyg-rädd men varje år så flyger jag ändå i väg, min rädsla ska inte styra över mig.
Lycka till med utställning jag vet att det blir jätte bra.
Svar från Thordur 2012-08-19 20:44
tack Anita=) ja det bär nog iväg ska du se så får vi se det är ju ett tag dit med=)
ha det så gott
peter
Hej Peter. Nu jävlar tar det fart i skithuset sa käringen när det brann.
Grattis till dig att det går som skinnet nu. NEJ jag tänkte på nåt annat RÄLSEN menar jag.
Jag tycker du ska flyga till Amerikat och kolla i träskmarkerna vad som döljer sig där.
Det skulle vara roligt att få se foto därifrån. Var inte rädd för att flyga det var jag också men det gick bra.
Blir det ett haveri i luften så dör man nästan till 100%. Det är farligare på vägen inte minst i Sverige.
Jag har hört att 4:e bilist kör mer eller mindre på droger av alla de konstiga slag. Allt från ÄNGLATRUMPETER till vanlig Vit Flugsvamp. Jag har också ett prydnadsträd bredvid mig. Det räcker med en kvist så dör man.
TÅGET i Sverige har ju mer eller mindre havererat....
Lycka till med din utställning på svart/vita bilder. Många unga tycker om svartvitt- så det kommer nog tillbaka stort?
En hälsning från HOPPA och SAMBAN från TELJE. Var rädd om dig . Så vi får höra av dig framigenom.
Svar från Thordur 2012-08-19 20:45
hehhehe din skämtare där=) bra att veta det där med haveri i luften=))))
mvh
peter
Lycka till med utställningen Peter! Det är klart som sjutton att du ska åka till Florida, annars åker jag gärna i ditt ställe :). En mentor skulle vi nog alla behöva att stämma av sitt fotograferande med. Bra idé och det kommer säkert att göra dig gott. Har också legat lågt ett tag. Även jag förbereder lite bilder till en utställning. Uppsala Fotofestival äger rum torsdag–söndag och jag ska vara med på planketutställningen och även jobba där.

/Torbjörn
Svar från Thordur 2012-08-19 20:46
Tack Torbjörn=) ska bli kul att få se hur den motages=) om jag hinner så ska jag försöka komma till uppsala och kolla
peter
Florida låter alldeles förträffligt! Säger som Torbjörn, vill inte du åka så åker jag... ;-) Man behöver förresten utmana sig själv ibland, rädslor är alldeles ypperliga till för sådana utmaningar och övningar. En mentor är inte så tokig att ha skulle jag tro.
Svar från Thordur 2012-08-19 20:48
hehhehe kan tänka mej du vill åka;) jo får ta mig själv i kragen liksom
peter
Den sista bilden säger allt Peter, åk till Florida! Jag vill så gärna ta del av hur just du ser Florida. Jag har varit på en del av småvägarna och irrat, utanför turiststråken. Mycket intressant och stora kontraster. Det finns mycket att se och uppleva där bl a undervattensgrottor utan dess like, men jag förstår om de inte är på din lista.
Hälsningar Lena
Svar från Thordur 2012-08-19 20:47
ja det skulle ju vara väldans kul att göra den resan=) kan tänka mej det är en läcker värld där under ytan
ha det så gott
peter
Det är nog bra att ha någon att bolla idéer med, och framför allt en då som inte fotograferar. Min man fotar inte, och han är min lilla mentor.... Ibland kör man ju fast och man fortsätter i samma hjulspår, och när man då gör nåt annorlunda som man inte riktigt vet om det är bra eller inte, ja, då får man ris eller ros från sin mentor. Dom ser ju det med andra ögonen än en själv. =)
Kul med Amerika-resan och utställningen! Lycka Till!
Svar från Thordur 2012-08-19 20:49
ja det e nog smart att ha friska ögon som ser på lite annorlunda vis tror jag=)
ha det så fint och tack
peter
Mycket intressant och spännade att se hur det går för dig Peter. Du har en god chans att bli en stor fotograf i min ögon. Tycker att du ska ta alla chanser och satsa stort! Lycka till!
Svar från Thordur 2012-08-19 20:50
tack för trevlig rad Micke=) tänker försöka så får man se vart det bär hän=)
ha det så gott
peter
Rast vila...behöver alla! Vilken utveckling Peter...låter jättekul. Mentorn var en bra idé också. En vidvinkel kommer nog plats bra i din fotoväska. Kul! Mvh Stig
Svar från Thordur 2012-08-19 20:50
tack stig=) ja det ska bli kul hur det ska sluta med mentor=)))
hälsa veronika
peter