En resa i tiden

Tiden då man började sin fotografisk resa tycks kännas avlägsen och en hel del förändringar har skett på resan. 6 år har resan pågått nu och ibland känns resan mycket längre, om man tänker tillbaka på den tiden så har ju ens bildseende förändrats och man ställer mycket högre krav på sig själv. Då kunde man komma hem med flera hundra bilder på kortet idag kanske på sin höjd 30. Man var hungrigare då och testade det mesta med blandat resultat, idag sker nog fotandet med en mer eftertänksamhet och ett högre krav på sig själv.

Jag ser på naturen och mitt fotande på ett annat vis idag än för sex år sedan, fotar inte lika mycket idag som tidigare utan planerar mer mina utflykter. Hösten är inplanerad med utställningar på några större ställen . Ibland är min resa otydlig även för mej, kan finna mig på en väg där jag inte riktigt vet vart jag ska gå ,men ju längre tiden har gått har vägen blivit tydligare.

Under min fotografiska resa har man ju stött på många människor som betytt en hel del för en som tex Jan-peter Lahall då vi har blivit riktigt goda vänner och kan sitta i timmar i fotografiska samtal. Efter hösten så är tanken jag ska satsa mer på detta och påbörja en mer omfattande fotografisk resa. Det viktigaste för mej är att fokusera mer på mitt och det jag vill. Fotografisk resa i tid och rymd tar mycket tid och vi lägger ned timmar på denna festival , som handlar ju mycket om att ge alla andra en resa och inspiration i sitt fotande och naturligtvis ska den utvecklas allt efter vi utvecklas.

Jag håller mej på jorden och försöker vara ödmjuk även om det har hänt man blivit förbannad och ledsen när det kan delas ut tjyvnyp i lönndom. Men fokuset på min egen resa är viktigare än vad andra tycker. Man har märkt att det finns mycket tyckande och tänkande inom fotografin vad som är bra eller vad som är. Det viktigaste är nog vad man själv tycker vad saker är.

Till slut att vara fotograf är en livs stil med mycket glädje och sorg men för mej har det betytt mycket då man funnit ett lugn och harmoni på min resa. Och en resa som fortsätter om inte i ett lugnare tempo än tidigare men en betydligt rakare väg där målen är klarare än tidigare.

Peter

Inlagt 2016-08-11 17:51 | Läst 1897 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Önskar dej all lycka till på din resa och du gör ett fantastiskt jobb varje sommar. Dina bilder och ditt sätt att skriva har utvecklats väldigt mycket under de år jag har läst och tittat i din blogg.
Hälsningar Lena
Instämmer med Lena och även jag vill önska dig fortsatt all lycka på din fotoresa!
Jättefina bilder som vanligt Peter!
Ha det bra så ses vi förr eller senare!
Hälsningar Lasse i Varggården