En resa in i framtiden !

Jag ställde klockan på 07.00 och det var ett tag sedan jag var ut och fotade , så att suget efter att få resa längs kända vägar var stort. Tittade länge på himlen och kunde konstatera även fast det var mörkt att en helt moln fri morgon skulle det inte bli. Beslöt att invänta ljuset hemma och fara ut då man kunde se vart solen skulle infinna sig. Packade i sakerna i bilen och färden ut mot lövåsberget så snöade det så pass att jag fick stanna en stund tills det blåst över.

Bakom snömolnen så kunde man se ljuset  som smekte över berget en bit längre bort. och genast vart man lite gladare och jag fortsatte min färd längre in efter den slingrande skogsvägen. Man känner sig lite som ett litet barn på julafton när man får fara fram på dessa vägar och Ögonen letade efter ljusa partier att avbilda med kameran längs vägen.

Jobbar treskift nu så det blir mindre tid för foto denna årstid då ljuset bara varar några timmar. Har sett fram i mot denna dag , hela veckan och jag hoppas ju på ett fint väder under resan men det växlade snabbt mellan sol och snö och skapade härliga kontraster på vissa ställen. Mycket älg på området kunde man se ,då sidorna av vägen var täckt med älgspår .

10 grader kallt men det gjorde inget efter en vecka instängd på kabelverket så längtar man efter frisk luft och fria ytor. 6 st utställningar inbokade under våren och sommaren det känns bra även om det blir lite rörigt då det är två som går samtidigt  men kul är ju detta man jobbat för. Parkerade bilen och plockade fram kameran och genast fokuserade sig hjärnan på nått helt annat än fotoutställningar.

Solen dyker upp i mellan snödämparna och jag går ett långt stycke längs vägen och njuter av den klara luften och den uppfriskande snön som faller i mellan åt i stora lass. Fortsätter min färd mot kända marker och för att kolla om det finns några sångsvanar nere i ån. Vägen ned mot Grängshammar slingrar sig som en tvättäkta rally väg och vet inte hur många gånger jag tagit denna bild.

Nere vid ån var det lite kallare och råare i luften men det bekymrade sig inte sångsvans familjen sig om. utan dom paddlade sig fram längs åns öppna vatten och tvättade sig genom att guppa till så vatten kommer på fjädrarna och sedan gäller det att vara med när dom ska torka av sig .

Ungarna är gråa och inte lika fina än som föräldrarna men vifta med sina mäktiga vingar det kan dom och det är lika härligt varje gång som dom flaxar och nästan lyfter sig upp ur vattnet med mäktiga vingar.

Jag stannade en bra stund och stod där och kollade på sångsvanarna och att smyga sig på dom kan man bara glömma innan du ensa har tänkt tanken färdigt börjar deras trumpetande och det är bara att glömma att komma dom inpå livet.

Det går fort när dom startar och med lite tur fick jag en bild på ungen även fast det kanske hamnade i fel ända så gillar jag bilden. här fick mina fötter nog och det var bara att fara hem. vädret inte helt vad jag önskade mig men det blev några timmar där ute och imorgon i framtiden är en ny dag och nya möjligheter till sol.

Peter

 

Inlagt 2014-01-18 17:26 | Läst 3868 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Schyssta bilder som vanligt. Men sista på sångsvanen e' min favorit. E' de' isfritt hela vintern så de kan vara kvar??
Ha de' en massa bra//Kurre
Svar från Thordur 2014-01-18 17:42
tack Kurre =) jo det brukar vara det så dom håller till för det mesta här nere vid ån
ha en fin helg
peter
Vackert, Peter!

Mvh
Per
Svar från Thordur 2014-01-18 17:56
tack Per =)
Hej,
Mycket härliga bilder av sagolikt landskap.
Ha det bra
Bob
Svar från Thordur 2014-01-18 18:31
hej och Tack Bob =)
ha det så gott du med och assistenten =)
peter
Du levererar som vanligt en serie snygga bilder
Precis som Kurre faller jag för den sista
Svar från Thordur 2014-01-19 15:42
tack Bengt =) den sista gillar jag med
peter
Fantastiskt fina bilder Peter och visst är det OK att lida lite för de fina bilderna på svanarna?
Hälsningar Lena
Svar från Thordur 2014-01-19 15:42
tack Lena =) ska man va fin får man lida pin ;)
ha det
peter
Härligt du fick vara i ett landskap som gav dig så många bilder
och mig en njutning stor att få se på dessa. Tänk ändå
att du har så vackert nära där du bor. Jag kan minsann minnas
den vackra vägen som du visar i dag igen.
Ha gosig söndag på dig
Gun-Inger
Svar från Thordur 2014-01-19 15:43
hhahah tack snälla Gun-inger =) ja den har fastnat många gånger på bild den
ha det
peter