En resa in i hösten till Eajra!

Eajra är det samiska namnet på Idre , här ligger Sveriges sydligaste sameby och platsen för mina 4 dagar i en resa in i hösten. Idre är en plats som dom flesta känner igen för deras fina skidanläggning och dom fina fjällen som ligger strax intill . Nipfjället besökte jag i sommar och då var allt grönt , nu har hösten gjort sitt antågande och längs trädgränsen så var det fullt av gulnande björklöv . Tyvärr så var jag ute i sista minuten för många av dessa ståtliga björkar hade redan tappat sina löv.

Men fanns några björkar som envist hållit kvar sina löv. Faktiskt den enda dagen av dessa fyra som solen visade sig . 

Solen gjorde tappra försök att bryta igenom denna morgon men fick se sig besegrad av molnen . Gränstjärn tidig morgon strax före 07.00 

För det mesta dessa dagar så var det mulet men spelade egentligen ingen roll jag njöt dessa dagar och att få vandra runt i dessa marker är verkligen balsam för själen.

Tidig morgon och ännu en dag som solen förlorade till molnen men bjöd ändå på ett färgspel för denna morgonpigge fotograf.

Fyra dagar som bjöd på fina motiv trots avsaknad av sol men som sagt det spelade ingen roll , jag älskar att gå i dessa fjäll med sin storslagna natur och vidder som breder ut sig så långt ögat kan nå

peter

Inlagt 2016-09-25 21:17 | Läst 2846 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Som vanligt fina bilder från dig!

Bästa hälsningar
Mats
Underbara bilder från fjällvärlden.
Längtan dit väcks.
Det är verkligen en härlig känsla att gå I fjällen. En gång gick det tåg från Stockholm till Idre och Särna. I början på Sportlovsveckan var tåget i Stockholm packat av folk med skidor. Men man kan bo på turisthotellet i Idre på sommaren också, i alla fall kunde man det när jag bodde i Sverige.