En stund i ensamhet

Jag finner mig själv i någon form av balans där vägen tycks vara rak och solsken längs med min färd och det känns underbart att tvivlet är borta för stunden. Fotandet har fått en mening och jag ser framåt och vet vad jag vill och stunden där jag glömt varför jag fotar är borta. Fotandet är en dokumentation av vad själen och ögonen ser och det känns som det spritter inom mej just nu och tankarna formar nya bilder som ligger längst inne i minnesbanken och där i hjärtat finner jag en del bilder som ska plockas fram.

Ibland när man skyndar fram där längs vägen glömmer man bort det viktigaste och det är att lusten och känslan måste finnas med och det viktigaste  det ska vara kul och inte kännas som nått tvång att fota. Och att man fotar dom bilder som spelas upp inom en och att man låter bli att fångas upp av andras bilder för att göra avbilder av andras tankar.

Det är på tok för enkelt att fastna i andras tankar och tycke och man låter sig följas med och glömmer bort att det dina egna tankar du ska fota. Man finner sin egen stil längs med vägen och med öppna ögon och sinne finner man den ro som det skänker att visa sina innersta tankar på bild.

Saker och ting kan visa sig från olika sidor och den ena dagens bilder ser inte alls ut som gårdagens. Mycket i det handlar ju om att man finner sig i olika tillstånd . Att en bild är rätt gjord komp och skärpa innebär ju inte att bilden förmedlar en känsla som sveper iväg betraktaren och dessa tekniska välgjorda bilder så finner man ibland att känslan saknas.

Och som vanligt i dessa helg tider så skänker jag en tanke till alla dessa som finner sig ensamma eller sjuka i sin ensamhet en tanke och en önskan om Trevlig helg. 

peter

Inlagt 2013-03-30 06:40 | Läst 3632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
2013-03-30 07:16   Inger Palo
Huvudet på spiken. Touché! Otäckt bra tänkt o utryckt, känner igen vartenda tangentslag, exakt detta har funnits inom mig, nu kom det ut och jösses vad det underlättade :O)
Ha det fint Farbror!
Svar från Thordur 2013-03-31 07:36
varsegod fröken Inger =)
peter
Oj vad det brakar till i den översta bilden, stämning har du gott om i de övriga också!
De uttrycker känsla tycker jag, inte bara ett avbildande!
Svar från Thordur 2013-03-31 07:37
tack Anne-sophie=)
peter
Fina stämningar i dina bilder denna dag.
Sköt om dig där i skogarna
Svar från Thordur 2013-03-31 07:37
Tack Bengt=)
sköt om dej du med
peter
Fina tankar och bilder, ha en bra fortsättning Peter.
-affe
Svar från Thordur 2013-03-31 07:38
tack Affe=)
ha det gott
peter
GLAD PÅSK!
Marianne
Svar från Thordur 2013-03-31 07:38
Detsamma=)
peter
Man måste följa sina egna vägar, det är då det blir bra.
Den första bilden i dagens blogg är makalös.
Svar från Thordur 2013-03-31 07:39
tack Stefan=)
ja sina egna vägar är det enda rätta
peter
Förtrollande vackert och stämningsfullt. Man kan känna att det utstrålar lust och känsla i varenda bild. mvh/marie