Ett Farväl !

Morgonen lovade vackert väder med dimma och klockan ställdes för att komma iväg i tid men när ögonen fått liv i sig så insåg jag att en massa moln gömde solen så det var bara att invänta att dom släppte igenom solen. Far upp på vargreviret och den underbara skog och natur som finns längs denna nästan 2 mil långa sträcka. Skogsbolagen har börjat ta ned bitar av skog längs vägen och det börjar gapa fult längs vägen.

Solen hade jobbat sig igenom molnen och dök upp där bakom den lilla ön. Det kändes en aning vemodigt denna morgon då ett par kilometer längre fram lastades av avverkningsmaskiner och ett farväl till ännu en del skog som skulle bort. Det börjar bli kyligare på mornarna och det ligger kring nollan här ute i Skogen den fina.

Tröttnar aldrig att se dessa soluppgångar det kan få vem som helst att leva upp och för en stund glömma alla vedemödor som vardagen har. parkerar bilen och plockar med mig kameran och ryggsäcken och fortsätter min vandring till fots längs den slingrande skogsvägen som leder upp där i bergen.

Jag njuter av tystheten förutom ett par småfåglar som kvittrar så hörs ingenting , en massa saker på gång och det känns kul men samtidigt en massa jobb, släpper dom negativa tankarna när ett stycken längre fram på vägen en bekant gestalt dyker upp....

En tjäderhöna vandrar längs med vägen och det tycks inte vara rädd för en men när man tycker att man springer snart över den far den iväg som ett skog mellan träden, man måste beundra dom hur dom navigerar galant där mellan träden. Tar farväl av henne och fortsätter min vandring in i gryningen, knäpper ihop jackan då råheten i luften får en att få ståpäls.

Dimman ligger tjock på vissa ställen och man törs bränna av en salva utan att bilderna blir allt för utfrätt. Kamera dansen fortsätter där i gryningen och när jag känner mig mätt så fortsätter jag min färd. Mycket saker är på väg att hända som kan förändra så mycket för dessa djur som lever här i skogen. Människan tar sig friheter ibland att styra över saker o ting som klarat sig bra utan deras inblandning.

Jag känner mig nöjd med min morgon och beslutar mig för att vända hem igen och förbereda mig för helgens uppdrag  en dag att minnas och en morgon som bjöd på en salig blandning av bilder

ha en fin helg

peter

Inlagt 2013-09-20 10:17 | Läst 2624 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hejsan Peter härliga bilder Mvh Sir Svarten
Svar från Thordur 2013-09-27 10:08
tack Jorma=)
Härliga bilder från en vacker natur!! Speciellt de två första är ju magiska... Skönt att någon orkar upp Tidigt...
Ha en god och trevlig helg!! //Peter
Svar från Thordur 2013-09-27 10:08
tack för trevlig rad Peter =)
Fantastiska bilder, verkar varit en helt fantastisk start på dagen. Det gäller nog, hur illa det än låter, att ta vara på naturen medans den finns kvar.
Svar från Thordur 2013-09-27 10:09
tack så mycket Micke=)
Fina bilder och fint skrivet.
Svar från Thordur 2013-09-27 10:09
tack Margareta=)
Fint skrivet och mycket fina bilder. Precis så här har jag upplevt många mornar i " min " skog under många år. Idag är allt avverkat och dessutom är hyggena sönderplöjda så det inte går att ta sig fram på dom. Det som gör mig besviken och upprörd är att många människor idag tycker att det är helt rätt att skövla skogen för att behålla välfärden. Vilken välfärd kan man undra.
Sten
Svar från Thordur 2013-09-27 10:09
tack för din rad sten=)
Blir sugen att åka upp till dig några dagar och fotografera. Njutbara bilder som väcker fotolusten.
Svar från Thordur 2013-09-27 10:10
du får höra av dej Bengt får vi fixa till nått =)
Härliga bilder Peter! =)
Ha en fin helg!
Svar från Thordur 2013-09-27 10:10
tack Helene=)
Sköna morgon bilder :-)
Svar från Thordur 2013-09-27 10:10
tack Birgitta=)
Härliga morgonbilder Peter! Bilderna har fångat det som gör att man mår bra, för det gör jag med.... =)
Ha det gott!
Svar från Thordur 2013-09-27 10:11
tack micke =)
Du morronpigge. Lite avis blir jag. Härliga bilder, den sista e' Canon tykcer jag.
En massa bra!//Kurre
Svar från Thordur 2013-09-27 10:11
hehe tack du Kurre=)
2013-09-20 22:01   Lullan
Skulle gärna vilja se det som du ser. Vackert stämningsfullt. Tack för att du delamed dig och att vi får se det vackra..
Svar från Thordur 2013-09-27 10:11
tack Lullan=)