Ett nytt år med kameran i hand

Sparsamt med fotandet men under dessa dagar har jag tagit mig ut två gånger för att fotografera och när temperaturen kryper ned mot 25 grader kallt så känns det på. Men några timmar i ro är allt vad som behövs för att vakna till liv igen. När kameran dansar där ut så glömmer man ofta tid och rymd och fokuserar på att finna nått som får en att le för en stund. Naturen runt Grängshammar bjuder ofta på fin natur och som ofta när kylan tränger på ligger det en tunn dimslöja runt landskapet. 

Vinter har slagit sin bro över ån och den sluter in den alltmer kylan tränger på. Brukar vara sångsvan här men inte denna dag. Grängshammar har det mesta jag söker för en dag i kylan och genom åren har besöken varit många här.

Men det finns fler pärlor runt Grängshammar att utforska ulvsjön finns det en massa fina platser att vandra runt på för att finna något att föreviga.

En ensam varg har under morgontimmarna vandrat förbi och följer en stund spåren men isen är inte den bästa och hamna i vattnet när det är 25 grader kallt ute kan leda till allvarliga saker så återvänder till fast land och fortsätter min färd.

På vägen hem står denna älgko på en åker så jag stannar för en stund för att föreviga mötet . Sällan man stöter ihop med älg denna årstid så det var ett trevligt möte.

peter

Inlagt 2017-01-08 16:29 | Läst 2492 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.





(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Första bilden tycker jag blev speciell! Mycket fin!
Väldigt fint med svartvita vinterlandskap! Stöter på älgko med kalv ganska ofta här hemmavid, då de verkar vara "bosatta" i området.
Snyggt som vanligt, jag gillar framför allt de svartvita bilderna
Fina bilder. Men var ligger Grängshammar? :-)