Farväl till en kär kamrat

Min älskade följeslagare ganja somnade in i sin bädd idag och även fast man var beredd så när döden slår till är man inte stark längre. Jag är glad att hon fick somna in hemma i sin egna bädd och hennes sista vila fick hon där ute där hon och jag älskar att vara. Hon blev 13 år och levde mycket längre än vad någon veterinär trodde . hon fick en sjukdom som heter addison och är ganska vanlig bland denna hundras .

Tungt i hjärtat och ett stort hål lämnar hon efter sig hos oss och speciellt hos mej när hon har betytt mer än någonsin än någon av dom hundar jag haft. vi var liksom ett team där jag var  där var hon och fick hon inte följa så blev hon riktigt sur, hon lärde sig att när husse tog arbetsväskan så var det ingen ide att försöka men kom kamera sakerna fram stod hon där vid dörren.

Hon får nu springa själv på dom ändlösa ängarna och jag får fortsätta mina färder in i gryningen ensam   med ett tungt sinne men ända glad över den tid vi fick tillsammans du och jag . en dag så möts vi igen.

Peter

Inlagt 2013-06-24 12:48 | Läst 7258 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skickar en varm kram, i tystnad
Tröstekramar, så tungt att behöva ta det sista beslutet.
Hon har det fint i sin hundhimmel nu.
Sorgligt detta att mista sina bästa kamrater, du får trösta dig med att ni fick en fin tid tillsammans.
-affe
Jag beklagar sorgen, att ta farväl av sin hund är bland det svåraste som finns, jag tror inte man förstår hur jobbigt det är om man inte varit med om det själv...
Mvh/ Ubbe
Kan förstå hur det känns.

Jag detta framför mig - vår labrador fyller 10 i december, fortfarande pigg, stark o alert, men timglaset väntar ... Som det gör för oss alla ...

Din landskapksbild är verkligen fin!
- Hawk
Usch vad tråkigt det är när sånt händer. Men livet har sin gång och man kan inte göra mycket åt det hur gärna man än skulle vilja.
När mina katter har gått bort har jag så fort som möjligt skaffat en ny liten katt. Naturligtvis kan inte en ny ersätta den gamla, men det blir en helt ny trevlig kamrat.
Känner igen den sorgen och delar den med dig.
Mycket tråkigt för dig. Vet hur du känner då min tax Kasper gick bort för några dagar sen. Vi hade 14 fantastiska år tillsammans i skogarna.
Vackert skrivet Peter. Sänder en kram till er. Din följeslagare kommer alltid vara med dig.

Mvh Jo
Väldigt tråkigt, det lät i din tidigare blogg som att du ändå var beredd på att hon skulle somna in!
Det kommer att kännas tomt ett tag kan jag tänka mej, men jag tror att hon har haft ett väldigt bra liv hos dej!
2013-06-24 16:37   Tammy
Åååh, Peter....., så ledsen jag blir att läsa om din förlust!!

Det finns inget värre än det här....

Varm kram!

Tammy
Oavsett vad för sort djur man har och som blir en riktig familjemedlem är tufft att ta ur daga. När vi för sju år sedan fick avliva vår då 14-åriga huskatt (blev senil) så lovade jag/vi att nu får det vara. Men tycker mig se två kattliknade varelser här hemma ändå nu ;-) Tufft som sagt men med tiden läker sorgens sår inom en sakta men säkert.

Må väl! //R
Jag förstår din sorg.
Jag älskar djur och skulle inte stå ut när de går bort.
Får en tår i ögat när jag läser, är alltid lika känslig när det gäller djur.
Tomheten blir stor, man hör och ser dom fast dom inte finns.
Men nu har hon det skönt på andra sidan regnbågsbron.
ing-marie
Vackert skrivet och känslan du beskriver med bild och text känns igen. Har haft både hundar, katter och papegojor som har gått till dom sälla jaktmarkerna. Tråkigt och tungt när det händer...

Ha det bra! //Micke
Varje gång detta händer så påminns man om mycket. Allt som är självklart var inte det och det som kan hända har hänt än en gång. Tyvärr får man aldrig äga någon, bara låna ett tag tills det är dags att skiljas.
Jag har upplevt detta många gånger som hundägare och i skrivandets stund ligger min lånade kompis (bordercollien Heico)ute på altanen och väntar på att jag skall ta kvällspromenaden med honom.
Ha en fin sommar och var glad åt det du fick tillsammans med din vän. Det finns alltid ett litet ljus långt långt därborta i kanten.
// BoB
Tråkigt Peter jag lider med dig, alltid tråkigt när någon medlem går bort, har både haft katter och papegoja som int finns med en längre

MVH Roger
Sörjer med dej :-( Har varit me' själv så jag vet hur oerhört tungt det är.
Just de' här att de vet när de får följa med eller stanna hemma är fantastiskt.
När de vet att de får följa då följer dom oxå i ur å skur. Undrar om de' e' nå'n annan kompis som
hänger med så villkorslöst.
Styrketanke//Kurre
Så fint skrivet! Och bilderna så passande. Berör verkligen. Fint att någon får betyda så mycket i ens liv.
Många år sedan min senaste hund dog. Saknar henne mest då jag går i skogen.
Beklagar sorgen! Vet precis hur det känns.

http://hem.passagen.se/caan99/regnbagsbron.htm
Tråkigt Peter..sänder en varm kram...Mvh Lillemor