Första Morgonen

Det var länge sedan jag var ut i skogen men denna morgon fanns det inget som skulle hindra mej från att plocka ihop min utrustning och fara ut på skogen.

Ett rejält snöfall igår och kall grader inatt gjorde att både jag och naturen lyste upp på ett sätt som fick mitt blod att bubbla av glädje och det var länge sedan jag kände en sådan lust.

Jag stannade upp vid en lilla tjärnen och plockade ihop mina saker och började gå längs den snöbelagda vägen. Högt uppe där på hygget uppe i toppen i dom kvar lämnade torr tallarna satt orrarna och ropade högt, leendet på mina läppar gick från öra till öra, kall grader snö och en vacker sol uppgång=)

Bortom väg kröken och bortom träden smög sig solen upp och lyste upp skogen, jag gick längs vägen och det kändes som varje meter fanns det nått att fota men jag lät bli=) tänk så glad en sådan här morgon kan göra en...bortblåst är alla mörka tankar här finns ingen som kan mörka ens dag. Här är man fri.....

Stannade upp en stund lyssnade på orrarna och en kopp kaffe värmde upp mitt innre och ivern att njuta av morgonen fick mej i en all hast att dricka upp mitt kaffe.

Varje krök bjöd på ett ljus spel och varje gång jag möttes av detta så fälldes stativet ut och jag fota som aldrig förr. Jag njöt av tystnaden och en lugn inombords , eftermiddags helg på kabelverket och stressen att hinna med allt som skulle göras hade satt sina spår i en och jag var trött o sliten när jag kom hem igår.

Är märkligt att så lite kan göra så mycket, känns som det har regnat i månader och solen och allt det där fina hade försvunnit, vädret har gjort sitt i ens mående och vips en sådan här morgon fick en att leva upp som aldrig förr.

En sista bild från morgonen där uppe i skogen och bergen, en morgon som jag kommer att minnas ett tag en morgon som fick mina batterier att laddas med en fart.

mvh

peter

 

Inlagt 2011-11-28 11:22 | Läst 4790 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härliga bilder Peter:o)
Vi har inte fått snö......
Kram synnöve
Svar från Thordur 2011-12-09 10:23
tack o bock=)
mvh
peter
Hej Peter!Sköna bilder,bra att batterierna blev laddade ........

Där snövinterns stormtrupper plöjde
en blotta i björskogens bryn
dröjde
vandrarens blick vid en syn:

På nakna björkar,som svängde
i blåsten sitt slanka ris,
hängde klirrande klumpar av is
små bruna hängen,som väntar
att växa nästa år....

mvh Rolf
Svar från Thordur 2011-12-09 10:24
tack för rad och den fina dikten Rolf=)
mvh
peter
Mycket fina bilder Peter :-)
Kul att du kom ut med kameran.
Hälsar /Claes :-))
Svar från Thordur 2011-12-09 10:26
tack Claes
mvh
peter
Äntligen kom det lite vackra bilder från herr Engman! ! Vi har väntat! =)
Ha det fint!
Mvh Heléne
Svar från Thordur 2011-12-09 10:24
hehhehe tack Helene=)
mvh
peter
Hej Peter ! Kul att du är tillbaka och har hittat inspiration och lust igen. Ser fram emot att se ännu fler nya Engmanbilder. // Ha det bra // Jan
Svar från Thordur 2011-12-09 10:25
tack o bock Jan ursäkta för det sena svaret=)
mvh
peter
Lyckos dig som har fått uppleva den första snön :)
mycket fina bilder Peter.
mvh micke
Svar från Thordur 2011-12-09 10:25
tack Micke=)
mvh
peter