Första räden in mot gryningen

Klockan ringde 04.30 och det liksom tog ett tag att fatta vad det vad som hände=) En kopp kaffe senare hade ögonen fått så pass med liv att man kunde se ut , dimma så tjock att bilarna knappt syntes=) Jag och min ständige följeslagare lastade in oss i bilen och åkte ut för att möta gryningen .

Ett tag verkade det som solen skulle visa sig där borta över bergen, men det var falsk alarm . vi fortsatte vår färd till fots längs grusvägen och min följeslagare hängde med men hennes steg är inte så snabba längre och jag lugnade ned mina steg för att hon skulle hänga med.

Ett par tranor traskade längs kanten på myren man kunde urskilja dom där inne i dimman. Första gången vid min favorit myra och även om vägen var rejält slirig efter dagar av regn så var det skönt att få vandra längs vägen och njuta av den tidiga morgonen.

Solen dök inte upp utan vi satte oss i bilen och åkte mot nästa mål Södersätra för att titta in hur det stod till där idag ute på åkrarna. mellan stora-skedvi och säter ligger det en massa små byar med  några gårdar som samlings punkt man hinner nästan inte igenom en för man är inne i nästa by med nytt namn.

Första dagen på mina äventyr in mot gryningen inte kanske vad jag hoppats men det var skönt att få fara fram här själv längs vägarna och samla tankarna inför den nya dagen som kommer. Och detta kommer inte bli den sista utan startskottet på mina sommar nätter där ute  , solen när den väl syns är uppe tidigt nu och vi går mot sommar och soliga dimmiga mornar där ute.

En sista bild från denna grå mulna dag med tät dimma och en sol som ville sova längre denna dag, vi vände på vår färd och åkte hem och käkade vår frukost och sov några timmar till.......

mvh

peter

Inlagt 2012-04-25 09:58 | Läst 6120 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Oj, vilka fantastiska bilder... 3, 4 och 5 är mina favoriter idag! //Annelie
Svar från Thordur 2012-04-26 09:12
tack för det Berit=)
mvh
peter
Nu drabbas jag av avundsjukan igen :-) Både i går och i dag var det superläcker dimma även här hemma. Det gjorde ont i fotofingrarna när man måste styra kosan till jobbet istället för att få dra till skogs.
Tur att jag får kolla på dina läckra bilder i stället !
Ha dè !
ing-marie
Svar från Thordur 2012-04-26 09:13
heheh stackers Ing-marie=)) det kommer nog till dej med ska du se=)
mvh
peter
Fina bilder Peter! Varje helg stiger jag upp vid halv fem för att kolla om det är nån dimma, men på hegerna lyser den minsann med sin frånvaro.
Men när Måndagsmorgonen kommer och jag måste gå och jobba. Ja då ligger den tjock som Valios vaniljyoghurt över landskapet! Så typiskt! =)
Ha en fin dag!
Svar från Thordur 2012-04-26 09:14
tack för det Helene=) ja det stämde för en annan idag=)
ha en fin dag
mvh
peter
De mest stämningsfyllda och känsloladdade bilder jag har sett hos dig. Jag tycker att din komposition i bilderna är fylld av harmoni och närvaro. Det gäller inte bara att hitta dimman, man ska veta hur man använder den och den kunskapen besitter du. Ingen är bättre, alla är lika bra.
/pia
Svar från Thordur 2012-04-26 09:15
tack o bock för trevlig kommentar Pia=) det har ju blitt några tidiga dagar så nått måste man ha lärt sig
mvh
peter
Härliga bilder!!! Högklass i min ögon :) Finns ingenting att förbättra bilderna.. Låt dem vara som de är och skriva ut stora tavlor!
Svar från Thordur 2012-04-26 09:15
tack Micke=)
mvh
peter
Tycker inte det saknas någon sol alls! Fin lite melankolisk stämning i bilderna. Gött art veta att du omvägar din till åren komna vän. Det ät kanske prostata som väcker honom om natten med falsk larm? Ha det gött!
Svar från Thordur 2012-04-26 09:16
tack o bock Inger
mvh
peter
Du är så där äckligt morronpigg som jag skulle vilja vara :-))
Bilderna blir sååå vackra. Första och sista favoriter för mej.
Å du tänk dej ett rådjur skymta i trean:-))
HA de' bäst//Kurre
Svar från Thordur 2012-04-26 09:16
hehehhhe bara att masa sig upp kurre=)) tack o bock för raden=)
mvh
peter
Så vackra och stämningsfulla Peter! Ha det!
//ewa
Svar från Thordur 2012-04-26 09:17
tac k Ewa=)
mvh
peter
Härliga morgonbilder. Nr 2 o 3 favvo! Hej / Stig
Svar från Thordur 2012-04-26 09:17
tack Stig=)
mvh
peter
Stämningsfulla bilder, ja du går ju på dina nattskift ungefär när mina slutar. :)
-affe
Svar från Thordur 2012-04-26 09:18
hehehe ja det är ju så=) tack för raden alf=)
mvh
peter
Shit vilka fina bilder Peter!!! 2, 3 och 4 är grymt bra!!! Mvh Elisabeth
Svar från Thordur 2012-04-26 09:18
shiiit vilken trevlig kommentar=)
mvh
peter
Oj, oj Peter! Det var länge sedan jag tittade in...och jag saknar ord för att beskriva dina vackra bilder. Jag vill ha allihopa på väggen! Hälsar Berta
Svar från Thordur 2012-04-26 15:25
hehheh ja du fär skärpa till dej sivan=)
mvh
peter