Fotograf i kronans tjänst

Börjar bli några år nu som jag har hållit på och fotat 17e Dalabataljonen , börjar mer och mer hänga med och åren har vart lärorikt för en annan då det krävs en hel del för att fota och hitta bilder. Arrangera bilder är strängeligen förbjudet förutom då man tar Gruppbilder dvs när man står uppställda. Nybliven info/befäl inom bataljonen så kommer bli lite utbildningar framöver. Som inf/bef har man hand om möten med press och sätter upp pressmöten och information. Nå mer om det sen, jag har mina två kameror canon 6d och 70d som passar perfekt för dessa fotouppdrag och som ofta sitter mitt 70-200 F2.8  17_40 f4.5 på. Kul träning är det att gå omkring leta och finna bilder direkt där det händer i skogen.

Har för det mesta full tillträde till att fota utan hinder men ibland behövs fototillstånd för att få fota och på vissa ställen får man glömma helt att fota då det råder fotoförbud även för fotograf i grönt. Detta har lärt mig att alltid fråga innan jag fotar och slipper på så vis obehag senare och tycker det är viktigare att fråga än att bara köra på.

Hovfotografen är det öknamn man fått och många vet vem man är nu när man kommer travande med kameran och för det mesta är det glada tillrop. Genom Dalafänikans försorg har jag under vintern lärt mig flyga drönare och börjat ta bilder med denna, kul då världen ser annorlunda uppifrån och som ofta så går naturfotografen igång i en. Kommer bilder lite senare från dessa flygtillfällen.

Denna vackra hund ingår i hundgrupperna som finns på Bataljonen. Jag älskar verkligen dessa dagar i grönt som tagit mig ut på resor och fotouppdrag år Hemvärnstidningen och tänker fortsätta satsa på detta ett tag till. Dokumentära bilder handlar det mycket om, och bilder som ska användas för reklam så mycket är ren sådan ibland händer det man fotar action.

 Känner jag har mycket kvar att utveckla och utmanar mig som fotograf att göra det svårare för mig själv, för att fortsätta utveckla mig och framför allt att våga på det omöjliga som ofta handlar om egna begränsningar men när man testat så vet man. Men det viktigaste att man är ödmjuk inför uppgiften och hålla sig stadig på jorden.

Ha en fin dag

Peter

 

Inlagt 2018-03-17 16:30 | Läst 7118 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Sköna bilder från "fält". Andra bilden känner man igen sig i, från värnplikten i mitten på nittiotalet. Skulle faktiskt vilja se att värnplikten kommer tillbaks och att våra ungdomar får en chans att göra värnplikt, som förr. Tror det hade varit bra samhället i stort.
Ha det gott!
Micke
Svar från Thordur 2018-03-17 18:31
Tack Micke=) det kommer nog till det ska du se att ta bort det och skrotat det försvar vi hade var väl det dummaste dom gjort
peter
När är det t ex helt förbjudet att fota?
Svar från Thordur 2018-03-17 18:45
känsliga objekt för försvaret. vissa skyddsobjekt kan man få tillstånd men inte fota hur som helst.
Första bilden är favoriten i serien. Bra jobbat herr Engman.
Svar från Thordur 2018-03-18 08:33
tack ska du ha Rei the man ;)
Härliga bilder Peter, för mig är första bilden samt bilden på schäferhunden som jag döper till "RINGO", för att jag har haft hand om en sådan hund då och då! Ha det bra Peter!
Mvh. Lasse i Varggården
Svar från Thordur 2018-03-18 08:34
tack ska du ha Lasse =) ja hundar kan man inte leva utan
mvh
peter
Fint reportage Peter! Gillar två’an den får mig att tänka på mina år i H-värnet. / Leif M
Svar från Thordur 2018-03-18 13:58
Tack ska du ha Leif =)
Jag känner ju dig sen många år tillbaka och det är därför extra roligt att följa dig och se din utveckling som fotograf. Du tar numera väldigt bra "andra bilder" än dina tidigare så fina naturbilder.

Vi hörs
Micke
Svar från Thordur 2018-03-18 13:58
Tack ska du ha micke =)
Jag håller med Mikael. Du växer hela tiden som fotograf!
Svar från Thordur 2018-03-18 19:53
tack ska du ha Claes=)
Finns intresset och viss kunskap blir det allt lite lättare, det märks på dina bilder att du är på rätt plats(er). //R
Svar från Thordur 2018-03-18 19:53
tack ska du ha
Värnplikten är väl återinförd enligt ett riksdagsbeslut , rätta mig om jag har fel.
😁
Svar från Thordur 2018-03-19 20:44
Den är införd men ser inte ut som förr