Hälleskogsbrännan Västmanland

Idag öppnade ett nytt naturreservat på brandområdet I Västmanland, kom iväg sent på dagen men det var riktigt mycket folk på området . Man har sparat en hel del av skogen här och förvånande så har det vuxit upp en hel del grönt på området så det verkar som livet återhämtar sig snabbt på vissa ställen av brandområdet.

Området eller vägen har gjorts om och fixats till så det var inge som helst problem att ta sig fram, mycket parkeringsplatser och inga problem med mötande trafik. Parkerade bilen där jag kunde och passade på att vandra runt på olika områden.

Visst lever minnet kvar än på stora ställen av branden men som sagt verkar det som naturen återhämtar sig snabbt. Blir nog fler vändor hit innan vintern kommer och det fanns en massa vackra ställen att titta närmare på. 

Naturen och branden bygger olika mönster av en salig blandning av brunnet och sånt som vuxit upp under sommaren. En del av vägen känner jag igen sedan tiden vi var här och allt ser så mycket annorlunda ut nu, man blir glad av allt som vuxit upp och inte alls så nedstämd som man varit på tidigare besök.

En timmes tur denna gång men nästa gång blir det en längre tur i detta område . Och ett ställe jag kan rekommendera om man vill besöka brandområdet

peter

Inlagt 2015-10-04 21:33 | Läst 3263 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver