I den stora tystnaden

Lång natt in mot gryning och i det svaga morgonljuset far vi mot olika håll för att fånga det första morgonljuset. Allt är så tyst och stilla och inte ens dom morgonpigga fåglarna är vakna för att liva upp morgonen. Stativet fälls ut och med trötta ögon riggar jag kameran .

Månen är inte ny men skänker lite ljus över den lilla myren som vi besöker denna morgon. Glad och tacksam för ännu ett besök i vildmarken och Grangärde Finnmark. jag är inte bekväm med stativet som är lite för tungt och känns som det behövs ett lättare, klampa omkring på en blöt myra kräver sin kraft.

Månen speglar sig i det höga gräset och för en stund stannar jag upp lyssnar efter det första ljudet av morgonens uppvaknande, långt därborta kan man höra tranor ropa ut att morgonen har kommit till Finnmarken och dess innevånare.

Morgonen bjuder upp till dans med både färg och dimma och alla vi som befinner oss där ute får bråttom att fånga denna dans i gryning. Stativen fälls ut och kamerorna går varma där i den trollska finnmarken.

Vi far omkring byter vinklar och finner nya rutor i kamerorna att fånga för en tid känns det som tiden står stilla och tranornas rop hetsar oss till ett glädje rus där i den stora tystnaden. Jag stannar upp låter ögonen leta efter nya mål på min färd.

Finns nog ingen i sällskapet som saknar ett leende på sina läppar, en morgon som för en fotograf känns som en fullträff och vi njuter av allt det vackra som bjuds. 

En sista ruta från morgonen jag tror alla i sällskapet kommer bära med sig länge.

Peter

Inlagt 2016-08-01 13:01 | Läst 2205 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Uj så fint att se....vilken morgon ni fick njuta av. Antar att det knäpptes många bilder där den morgonon!
Vackert och verkar verkligen ha varit en fantastisk upplevelse!
Stämningsfulla bilder och en fin berättelse Peter. :)
/Affe
Hej! Fantastiskt enastående vackert! hälsningar, Marie
Oj, hur vackert som helst! 'Natur' när det är som bäst!
Hälsn!
Bara så fint! Och tack för fantastiska dagar Peter!/ Björn T