I mörkret fanns ett ljus

Jag börjar se slutet på mitt fotoprojekt uppe vid fasta och stormen. I förra veckan var jag upp och visade en del av bilderna för folket där uppe som hade hand om museet och kommunens kultur sekreterare och  dom liksom tände till och ville ha mina bilder med på 100 års jubileet över området. Så i september kommer min utställning I mörkret fanns ett ljus att hållas uppe på området förhoppningsvis. Vilket känns både kul och inspererande, jag känner mej både glad och stolt att vi lyckades få till det hela som vi gjorde med tanke på ingen av oss hade gjort nått liknande förut.

Visar lite bilder som vart tagna och det vart en hel del innan vi var klara på fasta. Har nog aldrig vart på ett ställe och fotat tidigare där en ångest och tung luft låg kvar som en hinna inne i dessa väggar, Efter några timmars fotande så hade man sprängade huvudvärk och trött i kroppen. Jag försökte få fram mörka bilder men ändå som innehöll ett ljus och framför allt en bild av någon som inte mådde bra psykiskt utan famlade i ett mörker letande efter ett ljus.

Jag fick en rundtur upp på museet för ett tag sedan och där föddes iden till detta efter en liten tår drypande historia som guiden berättade, om en som glömdes bort . Jag pratade även med en intagen och som led av en psykiskt åkomma för att försöka förstå vardagen dom har, och det var liksom inte det enklaste för en annan att förstå riktigt. och dagens psykvård håller en betydligt högre standard än gårdagens.

Jag tror det som grep mej mest var badkaret täckt med ett skinn förklä och ett hål för huvudet, där dom intagna kunde sitta i varm vatten i flera dagar för att lugna ned sig. Men det fanns ju inte bara mörka historier från området och det är viktigt att komma ihåg att allt var bara inte ett mörker.

Summan av allt känns ändå bra och jag är glad att vi gjorde detta och min nyfikenhet har stillats en del av det jag lärt mej om stället och jag en erfaranhet rikare. Bilderna jag visar nu är inget gjort på och en del brus finns på en del tror jag=)

mvh

peter

Inlagt 2012-01-27 10:10 | Läst 5403 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett spännande projekt och riktigt bra bilder, du har fångat stämningen.
Hälsar /Claes :-)
Svar från Thordur   2012-01-28 07:42
tack Claes kul att höra=)
mvh
peter
Du har gjort ett projekt jag drömmer om och lyckats bra med det. Snyggt Peter. Jag tycker att den sista bilden är en av de bästa. Den tilltalar mig med hennes uttryck. Väl passande gråskala, kanske lite mer svärta i några av bilderna men det är helt klart en smaksak. Jag kommer när utställningen är.
Mycket bra Peter. Du har verkligen lagt ner mycket jobb och tankeverksamhet på det här.
Kul att det blir ett resultat också.

Jag är impad!

Tommy
Svar från Thordur   2012-01-28 07:42
tack Tommy=) ja det har blitt några timmar =) kul att höra tack
mvh
peter
Kul Peter! Fina bilder.

Per
Svar från Thordur   2012-01-28 07:43
tack Per=)
mvh
peter
Tycker att du har lyckats förmedla stämningen mycket bra.... Man ryser när man tänker på dom stackarna!
Ha en underbar helg!
Mvh Heléne
Svar från Thordur   2012-01-28 07:43
tack snälla Helene=)
mvh
peter
Grattis Peter! De här bilderna med sin socialt starka känslor är bland det bästa jag sett från din ljusmaskin i den här genren.
Hälsn. Leif M
Svar från Thordur   2012-01-28 07:44
tack för den trevliga kommentaren Leif=)
mvh
peter
Bra jobbat!!!
// Marianne
Svar från Thordur   2012-01-28 07:44
tack Marianne=)
mvh
peter
Tycker du lyckats mycket bra!
/Bengt
Svar från Thordur   2012-01-28 07:44
tack Bengt=)
mvh
peter
Grattis Peter, vad roligt och välförtjänt!
Trevlig helg!
ewa
Svar från Thordur   2012-01-28 16:39
Tack Ewa=) önskar dig detsamma=)
mvh
peter
Mycke' bra "reportage". "Tonen" i bilderna förstärker budskapet. Sista bilden är Canon. Du har fått en mycke' välförtjänt framgång.
Hur många var ni i projektet? Står muséet och förfaller eller varför de' skröpliga utseendet?
En icke mas säjer: Ha de' bra!//KUrre
Svar från Thordur   2012-01-28 16:43
tack Kurre det e jag och en modell och stylist som jobbat med detta...museet är i gott skick men den byggnaden vi fotade i står och förfaller och ska rivas inom kort=) ja det vart en erfarenhet rikare och lärt mig nått nytt inom kamera användandet nya projekt är på gång
mvh
peter