I sommarnattens stillhet

Trots att lusten inte alls är vad den för fotografering så efter ett par tuffa dagar så behövde jag komma ut i stillheten och möta gryningen och för att låta tankarna skingras där ute i natten. Klockan ringde strax för 02.45 och innan jag fattat vad som hände så hade jag väckt upp halva huset . Kameran och väskan följde med och den ständige följeslagaren stod där vid dörren och vifta med svansen. Vädret var som gjort för att fota och på den tiden det tog för mig att färdas ut där i ensamheten så blåste det upp och mörka moln började tona upp sig snabbt.

Klev ut ur bilen och satt på det lilla objektivet för några bilder från morgonen . Det är underbart att kunna vara här ute och tystheten är näst intill total och tankarna skingras där i natten och ett igen kännande tillstånd infinner sig. Jag känner hur jag kommer ned i varv och genast kom tanken att vilken idiot man är som är ute här som en tok och far fram.

Jakten på soluppgången fortsätter trots önskan om sömn och som tur är landskapet så platt att man ser vart man ska åka för att se solen och dagen vakna till liv. Volbeats nya cd håller humöret uppe och jag känner glädjen att få färdas fram här i ett somrigt Dalarna och det vackra landskapet som möter en på färden mot gryningen.

Solen var på väg upp så sakta och jag riggade utrustningen och plockade fram termosen med kaffe och en macka medans jag väntade på solen. Blåsten tilltog mer och på sjön började vågorna så sakta rulla fram över den. När man sitter där mitt i all denna skönheten så träffas man av lyckan att få se allt detta att i stillhet här i natten få finna en form av ro och livsglädje.

Några kanadagäss dyker upp där på vågorna och kommer allt närmare men det är inte mej dom ser utan min fyrbenta vän som går längre bort i strandkanten har fångat deras nyfikenhet. Inser snabbt att detta är den morgon jag får då molnen jagar allt snabbare över himlen men på nåttvis så spelar det ingen roll jag har funnit det jag sökt en stund i stillhet där i sommar natten .

Sitter där nere på bryggan och leker med kameran tar en bild och stannar upp för att andas ut en sekund och kollar på gässen som flyter omkring på vågorna framför mig , min fyrbenta vän kommer och kräver lite uppmärksamhet av husse och lite kli senare är hon nöjd och luffar iväg på sin egna upptäcksfärd.

Jag tackar Gryningen för upplevelsen packar ihop kameran och sätter mig vid strandkanten och njuter en stund till där nu dagen börjar vakna och jag drömmer mig hem till sängen och sover med ett lättare sinne....

Peter

Inlagt 2013-05-29 11:28 | Läst 3644 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du hittar mycket vackra motiv till dina bilder Peter!
Svar från Thordur 2013-06-02 08:27
ja det finns lite att välja på här dan=)
peter
Kanonfina bilder Peter - gillar de två första extra bra! // Sören
Svar från Thordur 2013-06-02 08:27
Tack Sören=)
peter
Sådana vyer gör gott för själen! Underbart fångat!

Ha det gott! //Micke
Svar från Thordur 2013-06-02 08:28
Tack Micke=)
peter
Du har tillgång till ett vackert landskap som du dokumenterar bra
Fina bilder, tvåan är grym
Svar från Thordur 2013-06-02 08:29
Tack för dom orden Bengt=)
peter
Underbara bilder, Peter! Bra att deppigheten tycks börja släppa taget! Tror att det var bra att Du valde lite annorlunda motiv mm. Bilderna ger mig glädje (som vanligt) och Dina texter gillas också! Favoriter är bild nr 1 och 2 liksom bild 3!

Vi höres / Anders
Svar från Thordur 2013-06-02 08:30
Tack du gode Anders=) nå det känns helt ok jag får lära mig att livet behöver inte gå i 200=)
vi hörs
peter
Fint fångat som vanligt!
Ha en toppendag!
Svar från Thordur 2013-06-02 08:30
Tack fröken Värnamo=)
peter