I stillhetens timme

Stunden just när morgonen övergår till dag finner man den stillhet och ro som får en att le med hela hjärtat. I vilken årstid som helst så finner man denna stillhet innan allt vaknar till liv. Svanarna flyger sakta upp mot den gråa himlen för att söka sig föda. Bortom horisonten börjar solen att vinna kampen mot nattens mörker och allt lyser upp denna morgon.

Under mina fötter frasar det när dom fallna löven ligger som en matta och varje steg hörs deras sång i den frysta jorden dom fallit på, och mina steg hörs vida där i gryningens timme. Jag ler med hela själen och vill ropa ut den glädje jag finner i denna stund. 

Vid den lilla ån har frosten skapat en vit matta vid dess sidor och dom sista näckrosbladen kämpar för att en stund till finnas kvar ovan dess kalla vatten . Jag sätter mig ned och under morgonens tystnad finner jag ett behaglig ro i den stressade kropp man bär på.

Tystnaden bryts av solen som väcker upp skogens innevånare som inte lämnat denna kalla värld för varmare ställen.

peter

Inlagt 2015-12-02 19:15 | Läst 2402 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vackert med frostiga bilder och lite öppet vatten med morgondimman som sakta lättar över sjön.
/ Elisabeth
Härlig stämning i de bilderna Peter!
Kan nästan höra tystnaden i bilderna! Fint/ Björn T
Fina bilder och fin text som vanligt ;-)