I vargens rike!

Telefonen ringde och väckte mig, har man jobbat natt och bara några  få timmars sömn så är inte hjärnan helt skärpt liksom=) Men när allt fallit på plats så var jag vaken och på väg ut i skogen där den goda sömn förstöraren hade stått öga med öga med en varg när hon hade var ute och red med sin häst=) Området är begränsat men terrängen är inte den allra roligaste med djupa dalar och djupa raviner men till fördel om man ska hitta nått och se. Snön liksom vräkte ned  klass 2 varning och inte brydde jag så mycket i det där jag pulsade in och ned i terrängen mot platsen där hon möt vargen.

Bilden visar klass 2 varningen=) väl framme på stället kunde jag liksom bara konstatera att det var varg hon möt och pulsen ökade rejält kan jag lova en spänd förväntan. Jag följde spåren ned i den djupa ravinen där dom försvann ned. svetten började rinna nedför ryggen men brydde mig inte så mycket i det utan fokus låg på det färska spåret framför mej. Det kändes i kroppen hur nära jag var och framför mej hörde jag knak och läten i snön jag ökade på steg längden och kameran i högsta hugg..

Det blev sämre och sämre att ta sig fram och ibland så kändes det som man möte sig själv i dessa tvära svängar, Stannade upp för att hitta andan och orintera mej lite och lyssna och på spår längden syntes det att vargen rörde sig fort och jag lär inte hinna ikappen om den kände nått var efter den i spåren. Satte mej ned ett tag och det ilskna snövädret gjorde sig påmind igen.

Satte fart igen och tog en annan väg över en dal för att genskjuta längre fram. pulsade på i snön och tröttheten gjorde sig påmind men envis som man är bet man ihop och kämpade vidare i snön, Jag har hållt på hela vintern och jagat och försökt få en varg på bild och så nära som jag nu var har jag inte vart tidigare . kom upp till stället men kunde bara konstatera jag missat tillfället svor högt för mej själv  antar när det är väl dax att få se en varg så blir det av slumpen som det sker men struntsamma , jag har lärt mig en massa om detta djur och fått uppleva en massa på gott och ont....men jag ska ha en vild varg på bild  frågan bara när=) jag beslöt mig för att vända hemåt var genom blöt och trött och hungrig som en varg var jag.....

mvh

peter

ps den enda färska bilden är den första och den kom till för att visa vädret dom andra kommer från arkivet=)

Inlagt 2012-02-18 16:07 | Läst 5238 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Peter! Lycka till.......
mvh Rolf
Svar från Thordur 2012-02-29 17:20
tack Rolf=)
mvh
peter
Hugaligen! Varg hade jag aldrig vågat följa efter! Tufft av dig att försöka spåra upp den!
Ha en fin kväll!
Svar från Thordur 2012-02-29 17:20
hehhehe inge fara den e lugn=)
mvh
peter
Akta dig Peter!
Du kan inte plåta gamla lador så där, skräcktanten från Bispberg kan komma och ta dig......
Hälsar /Claes ;-))
Svar från Thordur 2012-02-29 17:21
hehehhhehe hon va värre än vargen hon=)
mvh
peter
Hej Peter!
Hoppas du får några fina vargbilder. *Håller tummarna*
Fick ett MMS för ca. 2 år sedan av en god vän i dina hemtrakter, bilden var från skidspåret som nyss var lagt.
I spåret som kanske var 10 minuter, var det ytterligare ett färskt spår, nu av varg.
Trevlig lördag /Lasse
Svar från Thordur 2012-02-29 17:21
tack Lasse=)
mvh
peter
Den som söker den finner. God jaktlycka/Lotta
Tapani Hoppa.
Hej Peter.Vilket äventyr på morgonkvisten. man vaknar nog ganska fort när någon sett en varg....?
Lycka till. Jag väntar ivrigt på att du lyckas visa oss det på Fs.
Kringlan sticker fram näsan. Det är samban som jag bor hos. Hon säger med en skarp min..
Det blåste i mitt inre en iskall höstlig vind. Oh frosten i mitt sinne drev pärlor till min kind.Oh kylan trängde utåt och härdade mitt skinn. Och huden blev en fästning som inget släppte in.
Då stod du där i vimlet och sträckte ut din hand som Polstjärnan på himlen OSV.....
Björn Afzelius text. Sån vill jag va! Ha det gött önskar HOPPA och Kringlan....
Den 1:a bilden ser lite spännande ut- under denna stuga.....?
Vilken thriller! Du är ihärdig, så snart ska du nog få din drömbild - lycka till!
Svar från Thordur 2012-02-29 17:22
jag hoppas väl att det ska bli tillslut...ve den som ger sig=)
mvh
peter
Hej Peter! hoppas att du får upp-spåret igen så att du får fina vargbilder..
MVH Anita
Svar från Thordur 2012-02-29 17:22
tack Anita=)
mvh
peter
Kul att läsa din del av äventyret, ursäkta att jag väckte dig men vem hade trott att man skulle få se varg så inpå knutarna! Nästa gång hoppar jag över att sms'a och ringer direkt :-).
Här kan du läsa berättelsen om min version av vargmötet; http://babsfoto.blogspot.com/2012/02/jag-motte-graben.html
//Barbro