In i Sommarnatten !

Traditioner är till för att följas och så även detta år i midsommar tider . Första gången jag vart ut och åkt runt nattetid och det känns lite tråkigt att det inte kunnat blivit fler gånger . Men vädret har inte vart det bästa och nu jobbar man dag tid så helgen har två dagar och ibland finns det liksom inte tid för en stund i stillhet.

Banjoskogen är ett nytt område för mig på mina nattliga fotoäventyr. Banjoskogen är ett påhittat namn har ett par kompisar som bor längs vägen, mitt i ingenstans där dom har en mindre gård med en massa travhästar och vi brukar skoja om att det är ett ingemansland och Banjo är favorit musik instrumentet där.

Har nog sagt detta fler gånger men vilken upplevelse att fara fram på ödsliga skogsvägar och ibland stanna till för att fånga nått med kameran. Skrämmande men samtidigt en kick att vara så här långt ut i vildmarken själv. Fast rädd för att nått ska hända är man inte utan det är mer ödsligheten som skrämmer.

Ibland kan jag önska mig där jag sitter på nån stubbe och dricker mitt kaffe att en varg eller björn skulle dyka upp men det är ju bara drömmar men en dag kanske drömmen slår in. Jag stannar och kliver ur bilen njuter en stund av tystnaden . 

En trött kropp jag släpar runt på men dessa andningshål hjälper mig att få tillbaka lite energi. En lom ropar där i morgon timman och ett ljud som får en att dra på smilbanden. Söder göken ropar och jag sätter mig i bilen igen och fortsätter min färd in i gryningen. Snart juli och känns som sommaren håller på att flyga ifrån en men än finns det tid att njuta av den .

Klockan passerar 06.00 och jag känner gäspningarna börjar bli svåra att kväva så vänder hemåt igen efter några timmars stund i frihet där ute i den vida skogen på Banjoland.

peter

Inlagt 2015-06-21 20:05 | Läst 2761 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härliga bilder från Banjoland! =)
Ha det bäst! =)
Vackra bilder igen Peter
Lugn och ro är intrycket.
Hej,
Vårt vackra öde land i sin prydo. Stämningsfullt fångat i bild.
Ha det väl
Bob och Ninni
Underbara naturbilder och "Den sista färden" skulle kunna ha spelats in i det landskapet (med tanke på banjon). Förutsätter att bröderna som bor där är trevligare än de människorna som är med i filmen.
Ha det fint!
Enkelt och vackert Peter! Det finns också ett sug i ödsligheten/ Björn T