I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Sommarnätter!

Har varit lugnt på fotandet under en tid men denna sommar har jag vart ute en hel del och fotat och då dessa ljuva sommarnätter . I år har jag haft ett större område runt västerdalarna jag farit kring på och hittat en hel del nya fina ställen att besöka fler gånger. Jag gillar ju landskap men när tillfälle bjuds så klart man fotar annat också. Men vissa typer av bilder dyker ju upp på facebook åtskildiga gånger och känns lite tråkigt att visa sådana igen så man försöker att finna något nytt i det.

Räven ute på åker en tidig sommarmorgon i Nordanåker, ett kort möte men några bilder hann jag att ta innan den försvann över åkern så fort som en räv bara kan.

Råbocken stod under en tid och tittade på mig och undrade säkert vem jag var. Ett möte sen kväll hemma på skogen.

Sjön balsen Leksandskogen tidig morgon i Juni.

Sångsvanarna och deras barn på väg ut i morgonen. bilden tagen vid Kanotstadion tidig morgon i juli.

Tranorna spelade strax efter jag tog bilden upp till musik och deras sång hörs milsvida. underbart sällskap i den tidiga morgonen. Bilden tagen vid ulvsjön tidig morgon juli.

Björkar nere vid sjön. bild från myggtjärn 

Naturligtvis kan jag inte låta bli att nämna det har hänt nått annat som fyller en med glädje. man har blivit Farfar och även om man känner sig gammal när man blivit det så är det ju så underbart med barnbarn. Bilder från sommarens äventyr och naturligtvis blev det några fler bilder men det får bli en annan gång.

ha en fin kväll

Peter

Postat 2019-08-05 21:07 | Läst 2513 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fotograf i grönt!

Förra helgen var en intensiv helg med besök i brandområdet och invigning av fotoutställningen där, på plats var även kronprinsessan Victoria. resten av helgen blev det fotande av en hel del militära övningar inför högvakten i sommar. Jag får många mil i benen när man springer runt och jagar bra vinklar för bilder och det är ju hur kul som helst . lite bilder från gågna helgen:

70-200 f2,8 är den jag för det mesta använder och så är fallet med dessa bilder tagna med det

mvh

peter

Postat 2019-05-01 15:04 | Läst 3110 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotograf i grönt

Var för några dagar sedan och fotade Gu-förbandet som utbildar sig i Falun, Gu står för grundutbildning. Från tidig morgon till sen kväll höll jag på att följa soldaterna och fotade olika situationer och kan lova dagen efter kändes denna dag i benen. Har med mig 70-200 2.8 som blivit mitt favorit objektiv . Fördelen med den tycker jag är många men det bästa är ju att det klarar av mörka tider riktigt bra.

Det snöade friskt hela dagen och tillråga på allt lyckades jag spräcka glaset till displayen bak på kameran för andra gången , förra gången var jag på finnmarken med Jan-peter Lahall och fotade men som tur är det ganska enkelt att byta själv. Bara beställa nya delar från canon.

Har blivit en del uppdrag och tycker detta är jäkligt kul samtidigt är det en utmaning att finna bilder som sen ska användas men utvecklar en som fotograf att testa nya saker . 

Full fart framåt och instruktören manar på soldaterna. 

Stridskjutning

Närlys används för att belysa upp fältet och blir riktigt bra ljus från dessa under ca 15 sec. bilden tog jag handhållet med kameran så bilden blev ändå helt ok med tanke på det. En rolig dag och kul att få vara med och fota under så lång tid.

ha det 

peter

Postat 2019-03-07 19:49 | Läst 3809 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Landskapen i mitt Dalarna

Mycket av min fotografering handlar om den natur jag älskar att fara fram på och trakterna här i Dalarna där jag bor bjuder på varierad natur och landskap. En utmaning att hitta dessa ställerna man kommer tillbaka till vid olika ljusförhållande och tid på dygnet. Jag har på senare tid tagit det lugnt och kämpat med min diabetes för att finna en dräglig tillvara som funkar. Men nu börjar suget sakterligt återvända och känner glädjen igen att fotografera naturen runt omkring mig .

Ibland har man turen att vara på rätt ställe vid rätt tid, dessa vildsvin är något man ska vara försiktig med och suggan kan vara riktigt vildsint om man kommer för nära någon av hennes ungar.

Skogarna här finns det gott om vildsvin tyvärr är dom duktiga på att förstöra tomter och en del har fått satt upp stängsel för att slippa dom, kyrkan i Gränsghammar har man fått satt upp elstängsel efter några nätters härjande av dessa vildsvin.

Från vildsvin till bröllop så är ju klivet rejält och under hösten föreviga ett par som hade ett stillsamt bröllop mitt ute i skogen vid en sjö och kul att få vara med att fotografera deras stora dag.

Jag har hittat en del fina ställen där man tidigare har haft jordbruk men naturen har börjat att ta tillbaka dessa öppna landskap både på gott och ont.

Och naturligtvis har jag fotat en hel del åt försvaret och kommer mer bilder från detta senare. 

Ha en fin Kväll

Peter

Postat 2019-02-25 21:13 | Läst 2601 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Till alla dessa kämpar!

Sitter här hemma och vilar upp efter några dygn vid branden skjutfältet  Älvdalen. Försöker fundera på vad jag ska skriva för att försöka förklara hur det är att jobba i sådana förhållanden. Värmen är vår värsta fiende då temperaturen ute ligger kring 30 grader och lägg till värmen från elden så förstår ni att det inte är någon dans på rosor. Kameran var med men låg för det mesta nedbäddad i skyddsväskan, miljön och damm, vatten som fanns ständigt hängande på en gjorde så att jag bestämde mig för att inte använda den så den skulle paja helt.

Men tillbaka till branden och alla dessa människor som kommer tillsammans för att bekämpa dessa bränder. Män kvinnor kämpar sida vid sida svartbrända av sot och kläder blöta av svett och armar som värker efter slangdragning i hård terräng och ibland ska slangen dras kilometer vis för att stoppa branden på ett nytt ställe, nytt kopplingsställe fler slangar ut så pågår det i timmar och man sätter sig ned där man är sover en stund, dricker lite vatten sen kämpar man på mot lågorna och bekämpningslinjer som ska hållas till varje pris.

Ska någon äras är det väl alla dessa som kämpar, alla dessa som ser till vi får mat och vatten  dessa frivilliga som bidrar med det dom kan, man ser med stolthet hur svåra stunder enar oss.

Helikopter bild över området fotograf jag

Helikopter bild  fotograf jag

Ha en bra dag 

Peter

Postat 2018-07-27 08:43 | Läst 3439 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 245 Nästa