I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Transportflygplanet TP 84 Hercules

Idag var 17 e Dalabataljonen till Rommehed för utbildning på transportplan TP84. Besättningen höll i utbildningen och visade hur planet skulle lastas med militära fordon och soldater. Flygvapnet har under några veckor haft utbildning här på Romme för ny utbildade transportledare (transportledare är den som sköter lastning av flygplanet av Material och fordon,soldater, på varje plan finns två transportledare) Flygvapnet har 6 st TP 84 och samtliga stationerade på Såtenäs.

Här kommer lite fakta om planet:

Längd: 29,79

Spännvidd: 40,41

Tomvikt: 34 700 kg

Max Start vikt: 70 300 kg

Räckvidd: 3 600 km

Besättning: 6 man

Passagerare: 90 Personer 

Planet används som transport för försvarsmakten olika missioner bla Mali men används även som transport för civil sjukvårds transport när så skulle behövas.

En riktigt kul dag och någon gång i Maj så blir det stora elddopet och delar av Bataljonen ska lastas och transporteras till en plats lasta ut och lasta i igen för transport hem. Det ser jag fram i mot.

Peter

Postat 2017-04-24 17:01 | Läst 5665 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

39 Minuter

Det är den tid det tar från det jag behöver från att ta mig hemifrån och till jobbet. I vintras skrev jag en blogg om tristessen att göra denna sträcka. Så denna gång tänker jag visa hur vägen till jobbet ser ut. Ibland behöver man vända dessa negativa vågor man bär på och göra det motsatta , så häng med på min resa från hemmet till jobbet:

Husets lilla katt är ofta den som säger hej då när jag åker och kräver mat och lite kliande bakom öronen innan man får åka. 

I korsningen så ligger Säterdalen rakt fram och jag tar av till vänster ut på motorvägen mot Borlänge. Säterdalen har ju för mej och alla dessa fotografer som samlas här under en helg i juli blivit en mötesplats som vi flesta vill återvända till.

Kanotstadion som ligger mellan Gustafs och Torsång bjuder ofta upp till intressanta saker och vid denna tid på året samlas sjöfåglar här av alla de slag . Denna morgon så fann mina ögon denna spegelbild.

Ännu ett stop när dessa i kajak dök upp och naturligtvis kunde man ju ej låta bli att fylla på kameran med spegelbilder.

När man väl passerat Torsång så blir den ett annat landskap och detta ställe jag tog denna bild på har jag sneglat några gånger på när jag passerat.

Under motorvägen är det sista stället jag kan stanna på vägen till jobbet så blir det sista stoppet på resan till jobbet.

Sista besöket vid hästhagen som ligger precis bredvid Kabelverket. En annorlunda resa till jobbet och bilder som funnits på min näthinna under en lång tid och just denna dag passade det utmärkt att vända på den negativa trenden om min resa till jobbet. 39  minuter och det är dags att jobba

ha en bra dag

peter

Postat 2016-04-03 18:54 | Läst 3891 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ur en golfbolls synvinkel....

Var och testade det där med golf idag=)

I en golfbolls synvinkel....

Var faktiskt jäkligt kul med golf

golfs spelarens synvinkel

Men det är tusan så roligare med kameran=)

mvh

peter

marie min lilla golfklubbs värmare

Postat 2010-04-25 11:25 | Läst 9830 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ta å fäll ut pungen å landa,....

Jobbat natt ögonen är som kolsäckar  liksom vill inte kliva ur sängen men blåsan liksom tvingar mej ur den varma sköna sängen. Kollar ut och det visar sig vara ett sjutusan till kanon väder ut solen lyser..Laddar batteriet till kameran och käkar frukost  för att ladda  mitt eget batteri.  Klär på mej dricker två liter tvär starkt kaffe  rättar till mas frillan och mina knätoffsar och studsar ut till bilen  där godingen redan var beredd att ge sig ut...hör ett brak och en lång svordom när hon parkerar bilen i grinden...förbannat då  men efter en inspektion så var det lugnt med det...

Efter en stund så kom vi till vårat mål  Norn bruk och med dess  vackra kapell..Det ligger strax utan för Vikmanshyttan  i en otroligt vacker natur..

Kom och tänka på ett citat från Robert Gustafsson när jag stod där    Ta å fäll ut pungen och landa...var liksom det man gjorde hamnade i ett vakum där allt stod stilla, det är sådana här dagar man längtar efter .

Ler som bara en dalmas kan rättar till mas frillan och knätoffsarna och skuttar tillbaka till bilen.

marie du e min brödrost

Peace love and understanding

Peter

 

Postat 2010-02-13 18:11 | Läst 8959 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera