I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

det som göms i tö.....

Hittade en intressant grej eller bil i snön.

Så kan nån gissa vilken sort det är??

undrar vad ägaren säger när han hittar bilen  

En vild gissning så står den nog kvar till våren

mvh

peter

marie min brödrost

Postat 2010-02-28 10:30 | Läst 5109 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I en Dalmas innre......

Vi Dalmasar har ju gjort oss kända som upproriska,knätoffsar,masfrilla  och nord europas trevligaste folkslag=) och inte minst  knäckebröd  ahhh glömde våra vackra kullor ju  liksom...

Jobbar 5 -skift på ett stort svenskt bolag och vi tillverkar kablar här  nu menar jag el kablar då av alla slag..jobbet är krävande, ni som jobbar skift vet hur slitsam o sliten man kan känna sig ibland..sitter här vid datan klockan är strax halv 3   sticker ut huvudet ibland i kylan för att vakna upp men det är inte lätt när ögonen bara vill sova  ahhhh .

Sista skiftet imorgon går man på ledighet 5 dagar ska  bli väldans skönt att få vara ledig och göra sånt man gillar som fota,barnen,hundarna  fixa hemma vid  kolla tv eller någon bra film,kollade på bröllopsfotografen här om kvällen var faktisk bättre än vad jag trodde.

Är helt anti när det gäller kyrkor men har helt plötslig hamnat i nått väldans behov att fota dom  vet ju inte om det är gud som försöker få in mej på den smala  vägen=)))

Marie min egna lilla cykelpump

 

mvh

peter

Postat 2010-02-26 12:24 | Läst 5204 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tack för alla underbara människor på FS!


Jag funderar ibland hur andra tänker.... Vi fick en negativ kommentar på en bild, men personen i fråga hade inte särskilt mycket att komma med i positiva ord endast att vi kunde kolla in hans bilder.... Vi har inte svårt att ta  kritik om den är konstruktiv, man vill ju lära sig mer.

Tack o lov så är det ju inte många som är på detta viset. 

Ni andra är mycket trevliga och ger både positiv och negativ kritik och kan tala om hur man skulle kunna göra för att förändra bilden till det bättre och det är ju så det ska vara.

Jag skulle aldrig ge nedlåtande kritik på en bild som jag inte tycker om, vad skulle det tjäna till mer än att jag gör någon ledsen, arg och besviken. Vad har jag för rätt att kritisera det någon annan tycker är fint. När vi är inne på FS så tittar vi på alla vackra och fina bilder och kommenterar dom, vi letar inte efter fula bilder, om dom nu finns....

Vi är ju båda glada amatörfotografer som tycker om att fota och föreviga det vi ser. Vi har ju inte särskilt mycket erfarenhet av alla finesser som finns på kameran, men det är ju en del i varför vi gick med här.

Av den anledningen så har vi också svårt för att ge konstruktiv kritik, men när vi ser något vacker så vill vi ju tala om det och det är ju aldrig fel. Det är alltid trevligt att få höra att man gjort något bra och det kan ju få en annan människa att växa.

Tack alla ni andra för era trevliga kommentarer och hjälpsamma inlägg.

Du är mitt hjärtas ljus

 

Kramis Marie

 

Postat 2010-02-22 22:59 | Läst 5510 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En undran om manipulerade bilder...

Har funderat länge på detta ämne, tycker att det är ju helt okej att ändra bilder och manipulera..men.... hur mycket? och vad?

Läste för ett tag sedan någon skolfotograf som ändrade på nått barns utseende  tog bort nån ärrbildning  ..känns ju lite för mycket tycker jag då, att det är gå över linjen.

Att ändra ett landskap eller nått annat är ju ok men att börja mixtra med utseende för att man ska se bättre ut  börjar ju kännas lite för mycket?? och då menar jag mixtra med skönhets fel

Nu vet jag ju inte om fotografen hade barnets/ föräldrarnas godkännande för det hela  men för egen del skulle nog mitt blod bli het som tusan om nån gjorde så mot mina barn .

Eller har jag helt fel??

Postat 2010-02-20 10:58 | Läst 5054 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En Dalmas på Omaha beach...

Jag hade en dröm att en gång få åka till Normandie och besöka stränderna där .

Sommaren 2004 var jag där för att deltaga vid 60 års cermonierna till minne av landstigningen vid omaha beach 1944.

Det hela var helt enormt att få var med och uppleva

 bilden jag visar hur stranden ser ut nu är helt annorlunda hur den såg ut då..

Med stridsvagns hinder minor,taggtråd, ljudet av krevader och döende män som ropar ut sin döds ångest eller män som bara skriker av rädsla.

Jag bodde granne med en Engelsk gentleman som var veteran och vad med vid landstigningen, Han talade i timmar om hur det var...och ständigt kom han tillbaka till  man visste inte vilken kula som hade ens namn.

"My eyes were glued to the boat coming in next to ours, and on the water in between, boiling with bullets from hidden shore emplacements, like a mud puddle in a hailstorm. it seemed impossible that we could make it without being riddle#

En amerikans soldat beskriver hur det såg ut i vattnet på omaha beach landstignings morgonen 6 juni 1944.

2000 Amerikanska soldater  dog den dagen när dom försökte ta sig iland på den Normandiska kusten.

Uppe på kustremsan ovanför landstignings stranden ligger den Amerikanska krigskyrkogården  , värt ett besök vill jag lova, Där över 9000 vita kors visar vilka som ligger begravda i en sista vila under dom.

Minnet från min resa dit kommer alltid finnas kvar och jag hoppas att snart få åka tillbaka till normandie o dess stränder men även dess undebara Natur.

Mvh

peter

Postat 2010-02-19 15:46 | Läst 5959 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa