I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Äntligen framme=)

Tog adjö av dom små liven där hemma klockan 9.00 och satte gps på almadalen. 52 mil senare var jag framme där Randi väntade med fyrhjulingen för att ta min packning upp på fjället.Själv fick jag gå dom 9 km till fots=) baggis tänkte jag men det visade sig att två timmar tog den färden upp för terrängen var liksom inte platt och stigen inte allt för kul att gå så när man var väl framme så var jag och klädderna genom våta av svett,

Läxan jag lärde mej idag att jag valde helt fel kängor att vandra i...9km senare så syntes gården på håll,,,vackert värre är det och den ligger vid foten av ett fjäll som jag får ta och lära mej imorgon=)

Hualigen vilken march det var och när man väl var framme så var det liksom mödan värd.sitter på altanen och njuter av en kopp kaffe och den milsvida utsikten och fjället på andra sidan dalen,Har en känsla jag hinner inte räkna många får när jag lagt mej =)

klockan ställd på 03-30 och om jag har inte allt för ont i benen så går jag upp på fjället då för att möta solen=)

mvh

peter

Postat 2011-07-31 23:19 | Läst 5070 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag drar till fjällen=)

Allt är packat och klart..min fars läge är så pass stabilt att jag törs ge mig iväg på min resa Till Norrland, det är med blandade känslor men ändå en längtan till dom stora vildmarkerna och ensamheten, jag vet liksom inte vad som väntar mej där mer än jag har min kamera laptop och bärbart internet så man kan vara kontakt med världen=)) liksom

Städjan

Resan kommer förhoppningsvis att göra mej gott och jag får en stunds ensamhet med mina tankar och funderingar om saker och ting.Jag räds inte ensamheten mer välkommnar den. så om ni står ut så ska jag försöka skriva en liten blogg om dagen om kontakten funkar förstås=)

mina söner har fått en lång lista vad dom får och inte göra man vill ju liksom inte komma hem och dom har haft partaj några dagar=) och ganja är hemma och ser till att reglerna följs åt husse

mvh

peter

Postat 2011-07-30 22:10 | Läst 5529 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Rävungen och jag ett märkligt möte i sena kvällen=)

Tog mej en liten svängom upp i bergen för att ta en liten tur med ganja så hon skulle få sin kvällspromenad. då jag svänger upp efter kurvan så sitter nån liten filur där på vägen och hade liksom inga bekymmer tycktes det=) tvärnit och upp med dörren och ut med kameran och för engångs skull så hade jag ett hundra fyrahundra på kameran.

Hej på dej du tycktes han säga....mickel det e jag det=) trevligt att råkas ..detsamma nickade jag och började fota den lilla gynnaren innan han for till skogs trodde jag då men denna lilla gynnare hade andra planer......liksom

Liksom han kom i mot mej och nu svor ju jag att jag hade det stora objektivet på=( för det är inte det lättaste att leka med och inge is på heller så det gäller att man är väldans stadig på han och hur stadig är man på hand när en räv kommer närmare och närmare.....

men han hade liksom siktet inställt på nå skräp som låg på vägen.

nu var avståndet kanske 6 meter han stannade och luktade ...

Nu hade jag gått ned på knä och han kom närmare och närmare och det liksom rann svett från pannan nu för jag jobbade febrilt med fokus och skärpa och gud vet allt.

skrattar inte den lille filuren åt en?=) 

nu var han så nära att jag fick luta mej bakåt för att få in någorlunda skärpa och då hade liksom hunden fått nog och ylade till och i två hundra drog den lille iväg=)

skrattade högt och vinkade adjö åt han  svor att inte mitt vanliga objektiv var på men men så är det

mvh

peter

Postat 2011-07-29 23:33 | Läst 5375 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Sen kväll på skogen och förändringar=)

mitt leende jag hade i morse hölls kvar efter ett samtal från Mora lasarett en strimma av hopp=).jag liksom landade uppe i bergen där jag tillbringade en stor del av kvällen ett leende från öra till öra fanns där och liksom inga bekymmer=)

Solen lade sig bakom berget för att sova men jag satt kvar där i mina glada tankar  och det fanns liksom inga mörka moln på min himmel denna kväll. Jag har lagt en sak till handlingarna i mitt fotande nämligen kommentarer=) jag har gått ur en del grupper och fokuserar just på en del.

Är kommentarer viktigt? ja det är dom för ens utveckling men antalet då? nä för jag har liksom förstått om jag har 52 kommentarer på min bild så blir den ju inge bättre eller sämre för det. Jag brukar lägga mina bilder i en del olika pooler för att jaga kommentarer men fortfarande så gör ju det bilden inget.vikten ligger ju i vilka kommentarer du får...Peter han i bildanalys han är liksom på rätt spår där.

jag tänker så mycket bättre här i stillhet kan ju vara att luften är lättare en bit närmare gud så att säga=) mycket handlar om att inte fastna utan för min del så sätter jag upp mina mål som jag jobbar för.. jag kan gå in på någons sida och kolla på dess bilder utan att kommentera och bara för jag gör det innebär ju inte att dennes bilder inte duger utan mer att jag lär mej en hel del genom att titta på andras bilder.

Nonno Holmström en duktig fotograf och en trevlig kvinna vi hade ett långt samtal i kväll om livets alla bekymmer men i ärlighetens namn oxå fotografering.. för er som inte vet vem nonno är så ta och sök så skall ni finna=) hon har en hel del saker på sin lyra och även en del annat=) men hon har varit mej till stor hjälp med saker och ting precis som Annika Ekebert och claes Whålin som sparkat mej där bak och vart lite av en vägledning i det hela vad säger man till sådana personer som så frikostigt delar med sig? tack är ett alldeles för litet ord i det hela men jag är glad åt sådana kammrater men åt alla andra vänner man  har här på sidan den kan göras lång=) dom ska inte heller glömmas bort. och alla nikon vänner man har=)) jag bara hoppas en dag att få ge tillbaka av det ni gett mej i min väg att lära mig fota.....

mvh

peter

Postat 2011-07-29 01:01 | Läst 6635 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Färdas genom natten med mina tankar hos dej

Hade bestämt mej för att inatt skulle jag vila för min far är väldigt dålig och ligger på sjukhusoch vi väntar på besked men jag kunde inte sova mitt huvud var liksom fullt av saker och tankar till min far. så denna natt när jag for genom landskapet i natten så samlade jag på mej lite personliga natur bilder,nå varje gång jag knäpper är det väl personlig men i natt så är dom mer än personliga.

Mitt hjärta har fått nytt syre och klappar extra slag här inatten det är liksom någon som fått det att klappa extra och på nått vis så känns det väldans varmt inombords när mina tankar går till henne där i natten.

och mina tankar går till min Far där han ligger. Jag ber till dom högre makterna att finnas med han så har får styrkan.fotandet inatt känns inte så viktigt utan det är mer en terapi för att skingra tankarna i Natten.

Finns ju en massa annat som händer här på sidan som får en att fundera hur snabba knivhuggen är i ryggen. men ärligt talat så bryr jag mej inte i det heller det finns annat som är viktigare än dessa råttor.

Solen är på väg upp en nya dag randas och jag fokuserar på vägen framför mej ,på radion så spelas: det ska vara husvagn=) tusan den biten liksom fastnar i skallen och man går liksom omkring och nynnar denna låt hela dagen nu.

Min äldsta son är hemma och han har fått fasttjänst på K1 som beridenhögvakt vilket gör mej stolt och han var liksom väldigt glad för det, nu står han i valet om han ska fortsätta sin utbildning för tjänstgöring utomlands.

En sista bild får symbolisera mitt spårval och en önskan om att denna dag slutar med ett leende som den började med och att mitt hjärta får fortsätta att sjunga.

mvh

peter

Till min älskade far

Postat 2011-07-28 06:42 | Läst 6440 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa