I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Nu är jag liksom tvärilsk!!

Jag har en stubintråd som är väldans lång och det är sällan jag blir förbannad men nu liksom kokar det under skinnet på mej! Vi har nostalgidagar här med moped,traktor och jänkar crusing i stan och jag bor väldigt nära vägen. Under dom här åren jag bott här så har det liksom vart en trevlig tillställning men igår flippade det ur fullständigt.

Att jänkarbilarna behöver dra ur motor ibland för den behövs kylas ned efter att sniglat fram och dom varvar ur dom det kan jag förstå, men när man ser snorungar  ja jag skriver det för det är vad det är, kör med sina epa-traktorer och gatbilar i farter som långt överskrider det tillåtna och liksom skiter i att det är folk runt omkring dom då blir jag så förbannad och inte en polis i närheten under kvällen....skamligt polisen!!!! kan förstå att man håller en låg profil för att inte stötta men detta är inte aceptabelt.

Det ska inte behöva bli ett laglöst land bara för det är crusing för dom som kör i crusing med sina amrikanare dom sköter sig men dessa andra som liksom tar tillfället i akt att inte göra det, det får man se till att göra nått åt.

pust nu har jag pyst ur mej en del ilska=) o e en glad mas igen

mvh

peter

Postat 2011-07-23 09:24 | Läst 1908 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blixtar och en massa dunder=)

vaknade upp och någon hade liksom satt sig på insidan av min skalle och slog hej vilt med en hammare och tungan satt fast i gommen.hualigen den där testen av whiskey hade liksom spårat ut.....rejält för efter två glas så blev det väldans gott så......minns jag inge mer=) nåja det är långt mellan gångarna man dricker så det får va ok att vakna o vara  hmmmm rejält bakis och ute åskade det och blixtrade rejält.

Idag blir det väldans lugnt hade liksom tänkt sätta upp en markis över altanen jag fått men det regnar småspik ute och jag är alldeles för bekväm för att gå ut i detta oväder så det blir en god bok och en mysbrasa i kakelugnen, ett gott glas rött vin av fransk modell=)

Jag gillar gammla historie böcker helst om andravärdskriget ,jag har under många år rest till Normandie och omaha beach där jag brukar hyra en stuga vid havet=) Fransmännen är ju ett roligt folkslag där andra värdskriget lever kvar än idag jag minns mina första besök där och det snorkiga bemötande man fick innan det gick upp för dom jag var svensk och inte tysk=)) och då må jag säga att man fick ett härlig bemötande av dessa fransoser=)

Annars var det ett tag sedan jag gjorde någon längre resa, men en fundering jag har är att resa till skottland senare i höst och åka runt några dagar och smaka god whiskey och se den fina kusten där=)

Nu ska jag mata mitt huvud med treo och tända en brassa=) önskar er en fin dag för det ska jag ha trots svullen skalle=)

mvh

peter

Postat 2011-07-22 11:11 | Läst 2657 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Pigg och utvilad Dalmas=)

ahh jag sov en hel natt och det var jä....skönt=) ska erkänna att jag kände dock ett litet sug igår men Jag och marie och Thomas satt uppe i berget ovanför Grängshammar och samtalade om livets alla vedemödor och njöt av utsikten   det kallas livskvalitet det=) och timmarna liksom drog i väg=) .

Idag ska jag Träffa den strålande trevliga Malin Englund och några modeller för ett framtida fotoprojekt som ska göras och det ser jag fram  i mot. Sen är det dax för planering och inköp av lite saker till min Norrlands resa som kommer så småning om. är väl lite fundersam när jag hör vad mina barn planerar när farsan är ute och reser=))men å andra sidan vet ju jag vad jag gjorde när mina föräldrar var ute och reste=)

Så underbart att bara ligga kvar här i sängen med en rykande färsk kopp kaffe och höra fåglarna kvittra där ute. Bärbar data det är fint det då kan man vara kvar i horisontelt läge och läsa tidningar på nätet och alla trevliga bloggar och bilder.

Har öppnat min facebook sidan igen men är väl så där fundersam över det, tycker det räcker med den tid man lägger ned på denna sida och det blir ju några timmar det=))

nä ska försöka sova en stund till medans man kan önskar en god dag=) zzz zzzzz...

mvh

peter

Postat 2011-07-21 09:32 | Läst 2084 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Nattfototräff Grängshammar=)

ja skulle ju vila men kom ju liksom på att både stig och jan ville ha en sådan så det är bara att köra=) Tisdagen den 26 juli natten mot onsdag kl 03.30 kyrkan Grängshammar träffas vi som vill hänga på. alla e liksom hjärtligt välkomna=) liksom

Detta är det datum som dom jag pratat med kan och jag med för sen i veckan åker jag till norrland. är det någon långväga som vill hänga på så hojta till=)

mvh

peter

Postat 2011-07-20 16:54 | Läst 1744 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ensam i natten=)

Har slutat hålla koll på hur många nätter det är nu men det känns en aning slitet i maskineriet just nu och det blir några nätters vila nu ett tag, för att bara fota för fotandes skull det känns meninglöst om man ändå inte har känslan där.

Hungriga vargar jagar ju bäst brukar det heta och jag är då inte hungrig längre utan lusten har försvunnit och man ska ju vara på topp om man vill nått.så några nätters hel sömn kommer att få en att få ett sug igen.

Man får en massa tankar i skallen där i natten och för det mesta är det sånt som man drar på läpparna åt.Jag hade satt upp några mål som jag ville nå med allt detta natt  jagande och det har jag lyckats med råge. 

Det känns på nåttvis befriande att veta jag behöver inte ut inatt utan nu är det tid för annat som är av vikt.Hus och barn och trädgården behöver min kärlek den med=) liksom

Jag har genom mina nätter hittat tillbaka till mig själv och jag har en massa planer för framtiden och alla goda vänner man fått som funnits där när man behövt råd ,på det viset har jag blivit en massa erfarnheter rikare och en massa fina vänner där listan kan göras lång=)

Jag har genom en hel del tur hittat bra motiv och fått en massa fina kommentarer på mina bilder vilket känns väldigt skönt,har sagt det en massa gånger att stigen är utvald jag sticker inte ut hakan utan jag trampar på samma stig  som när jag startade denna resa.

Idag känner jag mej säkrare med kameran även om man inte är i målen än utan man liksom kan lite mer och börjar förstå en massa inställningar hur och varför. jag är totalt ointresserad av teknik men man lär ju lära sig en del för att bara gå på känsla det funkar liksom inte.

en sista bild från mina nattliga äventyr  suddigt i början men i slutet lyser det klart och mina mål uppfyllda

mvh

'peter

Postat 2011-07-20 10:43 | Läst 2708 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa