I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Peace and love festivalen=)

Ca 50000 kom för att parta och ha kul några dagar med en massa kanon artister och en jä....massa öl. tycker det är klart att man ska ha denna festival här men frågan är om priset är värt det?

Stora scenen junkyard babies.

mellan scenen skrotnisse o polarna.

Lilla scenen plasticjunk

Nu är alla besökarna på väg hem från peace and love festivalen nu väntar  bara naturen på peace and love och....

Grannarna.

mvh

peter

Postat 2011-07-03 16:59 | Läst 2111 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vilda vatten

tog några bilder när jag passerade fänforsen igår..

tyvärr var inte stativet med så det blidde på fri hand

mvh

peter

Postat 2011-07-03 13:10 | Läst 1754 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Finnmarks tur i Skattlösberg

Regnet kom i strila strömmar ned från den grå himlen men inte ens det kunde stoppa min tur till Skattlösberg och loussa stugan (Dan Anderssons stuga) En total tystnad möte en när jag klev ut ur bilen man liksom nästan kunde känna på den sån var tystnaden.

Hur många gånger har man inte vandrat dessa metrar ned till stugan och skönheten liksom slår en till ett uppvaknade i alla dessa dofter från ängarna älggräs.johannesört och med mera det liksom slår till i lukt sinet dessa dofter och man vill aldrig sluta andas.

Byn ligger högt uppe i Skattlösberg ni som har cyklat finnmarks turen vet vad jag pratar om och utsikten slår en med häpnad även om dimmorna slagit ett täcke över bergen.

När man vandrar längs leden ned mot stugan och man njuter av allt ögonen tar in och man liksom fylls av en glädje att få uppleva detta storslagna natur.

Stenar har lags på hög när man har röjt marken en gång i tiden,man kan liksom tänka sig detta slit för att göra marken brukbar alla dessa krökta ryggar som bänt och lyft dessa stenar livet var nog betydligt tuffare förr.

Ligger en stuga här och där längs med stigen och det höga gräset berättar att det är nog ingen året runt boende i detta hus.

Gödselspridare äldre modell=) jag känner en glädje inom mej som inte riktigt finns ord att förklara den med men det är inte svårt att fyllas med glädje här i dessa finnmarker.

Ett gammalt härbrä tänk om det kunde berätta om svunna tider och allt som har hänt på dessa marker.

En sommar stuga väntandes på dess sommargäster, tänk om man ägde en sådan stuga i dessa marker=)

Loussa stugan inklämd där mellan ängarna man kan liksom förstå hur han kunde skriva sådana kärleksfyllda dikter med alla denna skönhet dessa finnmarker har mitt hjärta fylls av glädje varje gång jag hör någon av Dans visor.

Blev en massa extra bilder idag men jag ville förmedla min dag till er och ge er en liten bild av skattlösberg och dess omgivningar, jag tänkte  lite fakta om stället borde jag ha men det känns som det förstör skönheten bara

mvh

peter

Postat 2011-07-02 17:58 | Läst 2554 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En vandring i Dimmornas värld=)

Har blivit några nätter nu som man varit ute där i Natten med kameran och ensamheten dock är den ju själv vald=) liksom. Har man inte testat det så tycker jag att man ska ut och prova och sedan får man ju njuta lite längre av sommaren=)

När man går där i dimmorna och tankarna liksom drar iväg och fantasin skenar iväg med en fart och man skrattar till ibland man är ju liksom 45 men ibland så kan det ju vara ok att låta tankarna fly iväg men vindens fart.

Det bjuds på en annan värld natte tid och det såg ut på ett vis på dagen får ett annat sken under natten. fy vad jag kommer att våndas när det senare blir mörkare och mina turer på natten får ett slut men men det är ett tag dit än=) och snart kommer ju den perfekta dim tiden med ju

Lador är alltid kul att fota och här omkring finns dom i massor men detta är nog min favis just för sin placering. Det är fredag idag och vädret säger mej att inatt sover nog jag med för det ser ut som det ska bli regn och åska.

Ensamhet är jobbigt men när man går omkring här natte tid så är det faktiskt skönt med ensamhet och sina egna tankar, man slipper liksom fundera eller reta upp sig på nått, och ganja ja hon säger inte mycket i onödan hon inte=)

Jag ler och skrattar mycket idag och vem kan inte göra det när livet liksom fått en mening igen?

mvh

peter

Postat 2011-07-01 15:15 | Läst 2264 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8