I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En vandring längs vägarna

Ligger hemma och halsen gör ont och feber och hur tråkigt är inte det? jag känner mej rastlös och obekväm med att vara säng liggandes men har man ingen ork så är det bara att ta det lugnt=) Febern gör att man ligger och tänker sig ut på vägarna i skogen och den gulnande tid som kommer nu. Jag kollar igenom min hård disk och den är fullt snart så har ägnat en stund åt att rensa bort sånt som inte behövs=).

Igentligen så är det ganska kul att kolla igenom alla gamla kort och det dyker upp lite minnen kring dom. Har så många minnen från sommaren som vart med nätterna jag åkte omkring där ute=) just nu känner jag mej tömd på ideer och lust att fota men lusten att vara där ute i skogen den finns här inom mej.

Ett stilla regn faller och marken tar snabbt imot det som kommer ned från himlen, känns som regnet sköljer bort saker som förblindar mej och på nåttvis så är jag en öppnare människa nu än för ett tag sedan, jag har kommit tillfreds med mig själv och vet liksom nu vart jag vill gå på min väg.

Alla vägar måste ibland svänga och så är det allt är inte en raksträcka , även om ibland jag önskar att den kunde vara rakare lite oftare så vet jag att i slutet så kommer den att bli rak igen. Jag vill utveckla mej mer i mitt fotande och ideer finns bara lusten kommer igen så finner jag ett nytt projekt att jobba med. jag har hållt på med en massa roliga hobbyn  som tex ishockey, fotboll, mouitinbike   men inget slår fotandet det var liksom det som fattades i mitt liv.=)

Björkar var det som fick mej att likt en galning börja fota, det blev liksom en massa bilder på björkar. kan liksom inte förklara behovet jag hade för att fota dessa=) men det blev som ett begär.

Mina ord kommer ibland i fel ordning och menings byggsatser är inte mitt bästa men jag försöker att skriva det mitt hjärta säger utan krångliga ord eller tekniska termer, för ord finns det inom mej ibland kan jag sitta långa stunder och skriva av mej om saker som ligger inom mej och vill komma ut.

Ett stort rött kryss över mitt sätt ibland att vara det finns det liksom inte jag är den jag är och försöker för det mesta bjuda på mig själv och trivs i goda vänners lag även om ensamheten inte är främmande heller så försöker jag krångla mej fram och vara där när jag behövs för mina nära och kära.

Jag önskar ibland att bilden jag tar säger lika mycket som ordet jag skriver men en dag så kommer dom i samklang=)

mvh

peter

foto ska vara kul

Postat 2011-08-31 19:40 | Läst 4646 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En Fotografisk resa i tid och rymd 2012

den är liksom klar=) det enda som behövs är att fastställa datum för den och dom datum jag fick var att välja ut två dagar dom sista två veckorna i juli=) och den tiden är ju den bästa man kan få för hela dalarna är full av turister så det ska bli skoj=)

Och till denna gång så ska jag blanda in lite mer folk som kan hjälpa till och tillsammans köra denna utställning och kommunen ville vara med som medarrangör så det ska bli kul=) kommer även att utöka med mer utställare denna gång för plats finns det

jag har ju några favoriter jag vill se här=) en gav mej en fin bild på jimi=) som är och får ram på sig nu och hoppas få träffa denne trevliga herre här nästa år live=) Tänker även se till att få med en hel hög från min grupp natur och miljö 

men nu får detta vara några veckor 

mvh

peter

Postat 2011-08-30 21:29 | Läst 4679 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Förändringens tid är här......

For fram i landskapet i dimman som låg tät uppe i bergen ,bland träden kunde man se förändringar från den gröna prakten till mer gulnande karaktär. Efter ett par dagar som gått i hundra så var det skönt att få färdas fram i en lugnare takt än tidigare ibland kändes fotograferingen inte så nödvändig då man ser en skönthet som passar bättre live än på bild.

Jag och ganja parkerade bilen och tog en lång promenad bland dimman och kylan var mer påtaglig nu att jackan åkte på för håret på armarna hade liksom ställt sig i givakt=) Något morgondopp var det inte tal om trots vattnet såg inbjudande ut, vi satte oss jag och ganja här för att lyssna en stund på skogens alla läten i den tidiga morgonen.

vi fick en till kompis med oss på morgonen. tjuren Ferdinand som hade kommit på fel sida om stängslet och han slog följe med oss på vägen. Lugnare tjur har jag nog aldrig träffat han var lite sugen att leka med ganja men hon hade inte samma lust=) jag ledde in han i hagen och tog adjö av honom och en glad vink.

Ute på stora vägen låg morgon dimman tät över vägen och jag kände ingen lust att vandra längs vägen med risken att bli påkörd så vi återvände till bilen igen.

Solen lekte nere i bäcken tafatt med dimman och jag stod en stund där och tittade på leken.

vid sjön hade dimman lättat en anning och små gröna öar dök upp där i dimman. tog några snabba kliv för att komma tillbaka till bilen och ganja hade oxå fått nog av promenad=) känns i kroppen som en förkylning är på g och idag blir det nog till att ligga i soffan och tv får vara vårat sällskap

en tur på morgonen.

mvh

peter

Postat 2011-08-30 09:19 | Läst 5092 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En resa kom till sitt slut....

Trött och sliten är jag efter dessa dagar men så glad jag är inombords att detta blev så uppskattat. Många timmar har det blivit som jag lagt ned på utställningen för att få till det och marknadsföra utställning..det som gör mej en anning förbannad är den totala tystnaden från dom som håller i sidan här jag och någon annan som var med skickade in tips till kalendern om detta evenemang INTE ett svar från sidan eller nått....här är det tydligt att det är skillnad på saker att vi 24st betalande medlemmar på sidan har utställning tillsammans var inget av vikt...kanske ska jag flytta säter närmare Stockholm nästa gång....skärpning..

men å andra sidan så funkade det bra utan den draghjälpen då bloggen är fortfarande öppen för alla=)

Med lite framåt anda och en massa fotografer så genomförde vi en kanon utställning och responsen vi har fått är ju helt sjuk bra=) Tänk vad en samling motiverade fotografer kan göra.

mvh

peter

Postat 2011-08-29 13:19 | Läst 5203 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

En Fotografisk Resa Dag Två=)

Vädret var inte på vår sida denna dag , inte på morgonen ialla fall så en smärre om ändring och skärmarna plockades fram och vi flyttade in i den gammla utedans paviljongen. Efter ett snabbt arbete så var våra bilder på plats och dom första besökarna dök upp precis när allt var klart=) och denna dag var det nog ännu mer besökare än igår, för dagen den bara flög iväg.

Vilket gäng som hade kommit och deltog denna helg! humöret i topp och skrattsalvor hördes imellan åt, gör mej så glad att se alla desssa glada ansikten och glada människor.

Torbjörn och Claes. Tidningen dök upp och gjorde ett repotage om våran Utställning och imorgon dagens tidning skulle det finnas med=) dt.se) Det kändes betydligt gemytligare att vara inne på dansgolvet med bilder och skärmar , något som vi får ta till oss till nästa års Resa.

Lasse=) Jag är så glad och lycklig över denna helg och alla dessa underbara människor som fanns med även besökarna som dök upp i större mängd än vad jag kunde föreställa mig.

Torbjörn,Göran, Marie, Marianne=) Hur ska jag kunna tacka er alla som var med och förgyllde denna helg? ord finns ej men jag hoppas på återseende nästa år.

Leif=) Jag kan nog påstå utan att överdriva att denna helg kommer jag att minnas länge .

Lars Erik intervjuas=) Finns en del saker som ska ändras på till nästa år för att få till det en anning bättre men blandningen av bilder var perfekt och till nästa år ska vi utöka antalet fotografer,

Torbjörn och Synnevöe=) Tack än engång alla som hörsammat mitt kall=) att komma till Dalarna och visa eder alster och tack alla masar och kullor som kom.

Vi ses igen snart 

mvh

peter  (trött och slut men glad)

Postat 2011-08-28 18:08 | Läst 6775 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa