I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Rapport från vildmarken.

Hur många och långa vägar finns det inte ute i vår vildmark? det finns precis hur många som helst att åka omkring på och utforska och jag ska villig erkänna jag gör det hellre än att springa omkring på stan med kameran och fotar folk i rörelse. Nä gatufoto från vildmarken är ju en betydligt roligare sak att göra för det absolut bästa är att man får vara ifred=)

Kanske skulle heta vägfoto istället för gatufoto.Dessa slingrande grusvägar bjuder ibland på fina foto tillfällen. Att vara ute på dessa vägar är ju frihet för mej, jag har räknat ut att i sommras från maj till augusti blev det nästan 1000mil med bilen och hur många mil till fots ja det blev nog en hel del det med=) Och jag hoppas den här hösten ska bjuda på många mil till ute där i vildmarken eller skogen.

Och älgar har man stött på en hel del av snart är det slut med det med för snart sparkar älgjakten igång och då vill man liksom inte vara ute i skogen kan jag lova=)är ganska trött på foto just nu och känns liksom blä  men hoppas allt vänder när det blir lite kallare och dimma och kylan gör att man kan ta bra bilder igen.

Skogenskonung stod där vid åkerkanten i godan ro och filofiserade man kan undra om han kommer vara i liv om några veckor, eller om han ligger styckad och infryst i någons frysbox, svaret på det vet ju man om ett tag.....

Satt på en stubbe och fikade kollade in denna skogsskövlare när träd efter träd åkte i backen med ett duns , det tog inte många minuter för han att fälla en hel del träd modernt skogsbruk på gott och ont. nä det känns som man vaknat på fel sida idag och man är en bitter liten mas men o andra sidan så får väl det vara ok det med....

Stannade en stund vid folkan och tog några till bilder innan det var dax att återvända till befolkade trakter och jäkt o stress.....

mvh

peter

Postat 2011-09-30 10:17 | Läst 5871 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Nu är det slut...........

Nu är det liksom slut dom har stulit mina hjul, och allt jag kan är att stå här och vänta på det bittra slutet........Varför? Kunde inte jag som vart så trogen fått en bättre sista vila? jag minns när jag körde dej till badet och jag spann så fint i mitt innre hela vägen och du skröt över min glans.....varför?

Nu står jag här och väntar.......

Nu är jag bara en skugga av mitt gamla jag.....

Varför?

Hittade denna övergiven ute i skogen, tråkigt att se men fin att fota

mvh

peter

Postat 2011-09-29 09:02 | Läst 5328 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Med Lätta steg mot solnedgången

Jag har funnit ett nytt paradis att vandra längs jag har övergivit Grängshammar för nu och för en gångs skull så känns det skönt att vandra längs nya okända stigar men vilka marker det är och tystnaden som råder här ute på storskogen ja den kan man inte ens beskriva med ord.

Skogen sprudlar av färger och det känns som man möts av nya nyanser varje gång man passerar dessa marker, jag är inne i ett behov att fota tempo nu för det stilla och lugnar mig själv snart kommer vintern och då förändras sakar och ting och man kan låta kameran vila ett tag.( hur länge det nu går=)) .)

Solen på väg ned och allt får en helt annan färg och det är liksom inte svårt att le åt denna färg prakt över sjön.

Just nu är jag full av energi och suger i mej allt som är vackert och låter kameran tala=) Känns som man kommit in i femte andningen när det liksom inte finns nått hinder på vägen eller nått negativt ska suga energi ur en.

En sista bild från min resa denna kväll jag känner mej mätt för stunden och naturligtvis på vägen hem står en av de största älgtjurar jag sett, jag fick liksom titta två gånger och hann räkna till 18 taggar innan detta monster brakade in i skogen.....jo jag tog bilder men hur kul är en älg röv att titta på?=)

mvh

peter

ingen kan vara nere med en mas i huset=)

Postat 2011-09-27 20:37 | Läst 4626 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Bildstöld eller skitsamma?=)

Hittade några av mina bilder igår på nätet dels hos en webbredaktör och hos någon annan okänd person...frågan ska man fria eller fälla? hos webbrdaktören var mitt namn med och en länk hit men ingen av dess har frågat om lov...

Dimmornas land

känner på nåttvis att jag skulle ta och rita ned ett mail till båda ställerna ialla fall.

Det är lite klyvet sammtidigt tråkigt om  man  måste börja sätta namn på alla bilderna.

Utsträckta

mvh

peter

Postat 2011-09-27 10:05 | Läst 6008 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Tröttsamt e det=)

Tur att man har den möjligheten att fara upp i skogen och sjön för att få lite lugn o ro och varva ned sig en smula och all det där vardagens måsten kan försvinna för en stund och man kan bara vara en stund. Orkar inte med all denna energi som går åt ibland i detta jordeliv så mycket negativa saker som ska ältas till leda.

Jag går omkring längs grusvägen och låter tankarna fyllas med glada och lyckliga tankar och dimman där ute på sjön dansar sig fram i den sena kvällen. Kylan kryper på en och man huttrar till för en stund och rysning längs ryggraden gör att man får ståpäls för en stund.

tallen där vid strandkanten suger i sig dom sista strålarna från solen innan den tar farväl av dagen där bortom bergen , vänder och styr min färd tillbaka till bilen och saker och ting känns lättare nu denna kväll=)

en sista titt på andra sidan sjön innan volbeat dånar ut ur högtalarna i bilen och min färd hemåt börjar

mvh

peter

Postat 2011-09-26 21:34 | Läst 5335 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa