I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Nu är det jul=)

tänka sig att det blir liksom tidigare och tidigare man plockar fram jul sakerna i affärerna=)  snart är det nog som i bilden jag tog för ett tag sedan jul i midsommar...

Svensk julmidsommar

Man har liksom nästan tröttnat ut på julen innan den ens har börjat  men det är bara att gilla läget.

Igår var det första dagen på hur länge som helst solen var framme på flera veckor känns det som .vädret har vart av typen grått trist o regn.

Är inte så aktiv på sidan längre utan fokuserar just nu på en del annat som behövs göras och kameran vilar. det är riktigt skönt att slippa gå upp tidigt och åka ut till skogen. utan bara ligga kvar i goa sängen och pilla navelludd tills den fyrbenta  vill ut på en promenad och även hon liksom vägrar att gå ut tidigt nummera=)

Men det finns ett ljus i mörkret  iallafall och jag njuter av ljuset som finns, imorgon ska det bli grått och trist igen=)

ha en bra dag....

mvh

peter

Postat 2011-10-30 10:03 | Läst 5286 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

De Dimhöjda Bergens Klackar=)

De senaste veckorna har vädret inte vart det bästa.Dimma har det funnits men igenmulet och eländigt men idag struntade jag i det och begav mej till foten av Bispergsklack, Som ligger ett stenkast från där jag bor för att fota lite längs bergsväggen. Tidigare var detta en populär plats för klättrare men Berguven häckar Här och har sitt bo på nått utskjut längs väggen och tidigare har det funnits pilgrimsfalk här.

Så kom regnet tillbaka och jag packade ihop min saker stod en stund och kollade in dimmornas jakt över klacken och njöt av att få vara ute i friska luften och även om regnet fanns så brydde jag mej inte så mycket i den saken=)

mvh

peter

Postat 2011-10-27 19:10 | Läst 5092 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lövåsen där uppe bland molnen

Idag var det liksom en dag som inte var som alla andra dagar denna höst, det var dimma och gråmulet väder så jag tog en tur upp till Lövåsen och hälsade på Farbror uppe där. Älgjägarna hade packat ihop från stugan sin och det var stillsamt och tyst morgon där uppe.

Temp mätaren i bilen visade på nollan och jag parkerade bilen för att ströva omkring en stund på bondens mark, Helt otroligt att få bo så här högt uppe bland bergen och mil till närmaste granne=) livskvalite det.

Förra gången jag var hit så pratade jag med honom och fick löfte att röra mej fritt bland ägorna och husen. kändes skönt att få ett ok även om jag bara hade haft att åka hit så var det ändå bra att få ett ok sånt underlättar och man slipper frågor.

Hade hoppats att solen skulle bryta igenom men icke sa nicke det var bestämt att ingen sol skulle få slippa fram idag=). Farbror var inte hemma heller utan det var öde och tyst här i gläntan.

Tog farväl och återvände hem för att göra en massa andra måsten denna gråmula dag=)

mvh

peter

Postat 2011-10-24 10:46 | Läst 5210 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En sista Morgon

Jag har inte gjort mycket med kameran den senaste tiden, inte haft lust och annat som lockar för tillfället=) Men imorse så kunde man inte liksom låta bli att ta en tur ut på skogen för att möta gryningen=) 3 grader kallt och inte en mygga i siktet=)

Så skönt att bara vandra omkring längs skogsvägen och bara njuta och min lilla följeslagare ganja njöt hon med av den kalla sköna morgonen=)

Ingen iver att knäppa bilder utan bara gå och njuta av det ögonen tar in, min tid är nu kallt och fint väder då trivs jag bäst. solen kom inte upp förrän strax efter 8 idag och det märks vi går mot mörkare tider.

Lång upp i bergen hördes en älghunds ståndskall och älgjakten pågår fortfarande omkring på skogarna, men jag har sett en hel del älg så alla har dom inte tagit=)

Mobilen ringde och väckte mej ur dvalan=) dax att återvända till verkligheten och hem för att fixa mat

mvh

peter

Postat 2011-10-21 10:17 | Läst 4972 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Konsten att finna nya marker.

Är ju betydligt enklare än vad man tror=) e ju liksom bara att låta bli att åka till det gammla och ta en vänster sväng i stället, upp i den mörka urskogen vilket jag gjorde denna morgon. Stannade en bit in på vägen och släppte ut det fyrbenta sällskapet så hon fick göra sina morgon behov.

Vägen gick längs kanten på ett berg och på vänster sida ett jätte stup och en makalös utsikt över en sjö och berg, skog. Solen var på väg upp över bergen vid horisonten och moln och dimma som bildats av det regn som kom på vägen in fick det att se ut som det brann här och där i skogen när små dimm moln for omkring mellan träden.

Den fyrbenta saken hade gjort klart sitt och vi fortsatte vår färd djupare in i skogen och nya marker jag aldrig vart vid tidigare=) vägen gick längs ryggen på ett berg och man hade kalas utsikt på båda sidorna.

Nere i dalen så var det skiftande färger och vädret gråmulet. Kom på en bra sak och det var att jag skulle skaffa mej en karta över området för det fanns liksom vägar åt alla håll i dessa marker, och sjöar.

Efter en halvtimmes färd och uppför en brant back så helt plötsligt så hamnade jag i en liten by och hittade på äldre herrar som bodde uppe på denna vackra  plats högt där uppe i bergen. efter en timmes prat om stället och ett löfte att jag fick vara på deras område och fota hur mycket jag ville så lämnade jag dom=) kände ett litet lycko rus inom mej och stället var liksom helt underbart. så imorgon ska jag återvända hit och gå omkring bland husen och fota.

Och naturligtvis kul att hitta ett nytt ställe att vandra omkring på och att lära sig mer om ljus och annat och få fram bra bilder så småningom=)

mvh

peter

Postat 2011-10-17 13:13 | Läst 5976 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa