I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Första Morgonen

Det var länge sedan jag var ut i skogen men denna morgon fanns det inget som skulle hindra mej från att plocka ihop min utrustning och fara ut på skogen.

Ett rejält snöfall igår och kall grader inatt gjorde att både jag och naturen lyste upp på ett sätt som fick mitt blod att bubbla av glädje och det var länge sedan jag kände en sådan lust.

Jag stannade upp vid en lilla tjärnen och plockade ihop mina saker och började gå längs den snöbelagda vägen. Högt uppe där på hygget uppe i toppen i dom kvar lämnade torr tallarna satt orrarna och ropade högt, leendet på mina läppar gick från öra till öra, kall grader snö och en vacker sol uppgång=)

Bortom väg kröken och bortom träden smög sig solen upp och lyste upp skogen, jag gick längs vägen och det kändes som varje meter fanns det nått att fota men jag lät bli=) tänk så glad en sådan här morgon kan göra en...bortblåst är alla mörka tankar här finns ingen som kan mörka ens dag. Här är man fri.....

Stannade upp en stund lyssnade på orrarna och en kopp kaffe värmde upp mitt innre och ivern att njuta av morgonen fick mej i en all hast att dricka upp mitt kaffe.

Varje krök bjöd på ett ljus spel och varje gång jag möttes av detta så fälldes stativet ut och jag fota som aldrig förr. Jag njöt av tystnaden och en lugn inombords , eftermiddags helg på kabelverket och stressen att hinna med allt som skulle göras hade satt sina spår i en och jag var trött o sliten när jag kom hem igår.

Är märkligt att så lite kan göra så mycket, känns som det har regnat i månader och solen och allt det där fina hade försvunnit, vädret har gjort sitt i ens mående och vips en sådan här morgon fick en att leva upp som aldrig förr.

En sista bild från morgonen där uppe i skogen och bergen, en morgon som jag kommer att minnas ett tag en morgon som fick mina batterier att laddas med en fart.

mvh

peter

 

Postat 2011-11-28 11:22 | Läst 4830 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Naturfoto och Fotomässan

Jag tog mej en tur ut i Lördags för dimman låg som ett täcke över sjön och helt plötsligt så bröt solen igenom dimman och skapade ett färgspel över bergen

lika plötsligt som den öppnade upp för solen så stängde dimman igen för solen.

Dimman låg tättare än någonsin över sjön så jag drog till andra sidan för att kolla in den där=)

Vid hundbadet så försökte solen att tränga igenom igen och jag fick några till bilder.

Laddar för fotomässan på lördag och ser verkligen  ifram i mot detta hela och ska bli kul att träffa folk här ifrån där

mvh

peter

Postat 2011-11-15 21:35 | Läst 4757 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

På vandring i Björkarnas och dimmornas rike=)

Kom ut sent i markerna idag, hade liksom tänkt mej en tur till Rättvik men det sket sig liksom i starten så det blev en tur ut mot Grängshammar och en bit bort=) Parkerade bilen och plockade ihop mina saker och började gå längs vägen mot en Björkdunge jag har tidigare sett ut och dimman låg ljus och fin över bergen så det var bara att fota=)

Raka och resliga står dom Björkarna och hälsar mig välkommen denna morgon=) Dimman dansar över och imellan dom och i tystnaden kan man höra ett svagt brus, jag vandrar under tystnad trots ganja försöker att få fart på en men jag njuter av detta skådespel och skenet från solen som försöker bryta igenom.

Denna stund på dagen vill jag inte byta bort mot nått, dimmorna dansar runt mej och man kan känna gjädjen den sprider på sin väg nedför berget. Jag ler och sätter mej en stund för att bara vara inga måsten finns denna stund, Det är min stund och mina batterier laddas när jag sitter här i den ljuva morgon.

Några grader kallt luften frisk att andas och jag fortsätter min vandring i detta rike. Första morgonen det har vart riktig dimma som jag kunnat vara ute i och glädjen till kameran kommer tillbaka.

Nere vid sjön håller solen på att vinna kampen mot dimman och solen syns svagt genom dess täcke.

Lämnar Björkarna och sjön bakom mej och fortsätter min vandring längsvägen och kommer till nästa vik där kaffet och en macka får mej att vakna till liv.

En sista bild från morgonen och bil resan på vägen hem hade en hel del foto stopp emn det får bli en annan gång....

mvh

peter

Postat 2011-11-09 11:56 | Läst 4755 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Så till slut dök solen upp denna morgon=)

Känns som det var veckor sedan solen visat sig i dessa trakter och på sätt o vis har det vart skönt för man fått lite avstånd till kameran och fått vila sig, men denna morgon så drog jag ut på skogen där högt upp bland bergen för att fånga solen när den klev upp där borta bland bergen=)

Efter en timme uppe vid Lövåsen  så åkte jag ned igen och på miljonvägen för att finna lite ro och en kaffe paus i mitt sökande efter saker att fånga med kameran denna morgon=)

Nå mer lugnare ställe att sitta och njuta av sitt kaffe kan man knappast finna, man ville liksom inte fara från detta lugn men hade ett annat mål till denna morgon att besöka

Nämligen Grängshammar var mitt slut mål denna morgon och det var liksom evigheter sedan jag vart hit och denna morgon låg dimman över byn och solen hade inte ännu dykt upp där bakom berget.

Nere vid ån låg dimman ljus och fin och väntade på att solen skulle värma den=) jag plockade fram kaffet igen och satte mej ner en stund jag med för att invänta solens ankomst till byn...Jag har funnit en ro i kroppen och lite ändringar till så kan man andas ut lugnt och njuta av saker...har skaffat konto på facebook och är där en hel del ..det är faktiskt uppfriskande och kul att kolla runt på alla fotosidor där  nåja färdigt funderat solen har ankommit och det är dax att fånga solstrålarna=)

Hösten här har inte bjudit på mycket att hurra för men struntsamma idag var det en dag att minnas och att njuta av. jag gick omkring en bra stund där runt ån och fick besök av några bybor som undrade vart man hållit hus för dom hade inte sett en på länge..

En sista bild från morgonen och det underbara vädret  det var dags att fara hem för att städa och annat fixa lite annat.. imorgon ska jag ev till Rättvik för att fota på morgonen och det ser jag fram emot

ha en fin dag

mvh

peter

Postat 2011-11-08 12:15 | Läst 4759 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En ung Engman från tider som har flytt bilder från förr

Ha r jobbat natt och sitter vid köksbordet och efter några koppar kaffe så slår jag på min bärbara data. Min morbror Jörgen Johansson och hans fru Maj har precis vart här och hälsat på och lämnade några gamla bilder på mej och min morfar och mormor, min mor och far. Wow vilken resa tillbaka i tiden och så kul att kolla på dessa gamla inskannade bilder=) Tack Jörgen och Maj för dessa bilder.

Falu bb  på den tiden när man fick titta på de nyfödda genom ett glasfönster=) 1965 var året när jag så ljuset för första gången( fotograf Jörgen Johansson)

Jag liten trött kille=)(fotograf jörgen johansson)

Jag åkte palverrännet  årtal någongång tidigt 70-tal ( fotograf jörgen johansson)

På väg in i mål=)    (Foto Jörgen johansson)

Redan på den tiden kunde man utmärka sig=) jag och min kusin Micke i poolen=)

Mormor och morfar och min mor jörgen och inga-britt... måste erkänna att tårkanalen fylldes när jag ser bilder på min älskade mormor och morfar båda två avled för många år sedan men ni ska veta att saknaden efter dom är stor.

morfar vid järnvägs stationen i Vansbro( fotograf okänd)

så jäkla kul att titta på dessa bilder från tider som flytt och ska hem och leta fler bilder hos mor och far för jag vet det finns mängder med bilder där=)

Har tagit det lugnt på fotosidan ett tag och kommer göra det ett tag till. ska på fotomässan och kolla så jag hoppas träffa en massa trevliga människor från här där=)

önskar er en bra dag=)

mvh

peter

Postat 2011-11-05 13:20 | Läst 6483 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera