I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En sista tur

9 grader kallt och klar blå himmel! det enda som saknas är snön men som sagt denna vinter och höst har inte varit sig lik . vilket oxå på sätt och vis vart skönt för man har kunnat fokuserat på annat som har blivit åsido satt under sommaren. På nåttvis så känns det som tiden bara springer iväg med en fart och man liksom inte hänger med i svängarna=) Men idag så bestämnde jag mig för en tur Till Grängshammar och njuta av den sista dagen detta år=)

Långa barr där i solskenet.. är konstigt att bara solen visar sig nu så lever man upp och problem eller annat som gnager en är liksom bort blåst. Jag åker fram långsamt där bland berg och sjöar vill liksom inte missa allt som passerar min väg  bara njuta denna sista dag detta år.

Naturens egen belysning i oskärpa men ändå i färgprakt från dom små frysta kristallerna som täcker den frysta marken, Parkerar bilen och jag och ganja går ned mot ån för att kolla in, högre upp i ån så har sångsvanarna kommit och förhoppningsvis kommer dom ner mer mot ån bara det fryser på mer i sjön.

På nåttvis känns det som en befrielse att lägga detta år bakom sig och kolla framåt på det nya som kommer inom några timmar. Det känns skönt att bara gå här vid ån och bara fota det som dyker upp inte ha nån press på att det ska bli årets bild=) Jag tänker ta det lugnare med fotandet ett tag och inte som förrut vara ute varje dag utan hitta ett mer behagligare tempo=)

Min ständiga följeslagare som alltid är med och helt omöjlig att stå still, jag som trodde att förra vintern att jag var på väg att mista henne men under året som gått så har hon som ett trollslag blitt piggare och det känns ju skönt även om man kan se på hennes päls hon inte är någon ungdom längre=)

Träffade på Leif nere vid ån och det var första gången våra vägar korsades  vilket var en glad överraskning och vi fick oss en lång pratstund live denna gång och inte via skärmen=) Tack för pratstunden Leif och ser framemot fler gånger.

Tänk på våra fyrbenta vänner ikväll med fyrverkerier att dom inte uppskattar det lika mycket som vi gör...

mvh

peter

Postat 2011-12-31 14:24 | Läst 5075 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Ett år att minnas....

Ett år som började i moll men slutade i dur=) vilken resa jag haft detta år , så mycket saker som hänt och saker jag fått vara med om=) Jag längtar tillbaka till dom varma sommarnätterna där ute och denna sommar som var. var ju helt underbar och man lyckades väcka en hel del här på sidan och att ge sig ut för att fånga morgonen=) Fotandet under hösten har vart sparsamt dels för att vädret har vart som det vart och dels för orken har inte vart detsamma=)  Men dessa fototräffar vi hade under våren och sommaren var ju hur kul som helst och förhoppningsvis så ska det bli fler under våren här=)Ja g tror det blev nästan 1500 mil med bilen under sommaren och hur långt till fots det vet jag liksom inte  men kul var det och sällskap hade man vissa nätter också  Claes , Magnus och en drös andra glada människor under våra nattliga fotoräder=)

    

Alla stigar man trampat under året och alla möten är sånt man kommer att minnas länge som tex fotoutställningen i sommras med en massa trevliga människor från sidan här som man bara träffat via nätet och lärt känna här=)

Även mitt möte med den kärlekskranka älgkon är ett minne man kommer att bära med sig=) hoppas hon överlevde älgjakten. 

Önskar er alla ett riktigt Gott-Nytt år=)

mvh

peter

Postat 2011-12-29 10:39 | Läst 6795 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Jag en vargkramare!

Jag och en annan medlem här på fotosidan hade fått tips om det fanns varg på ett ställe här omkring och dom vart synliga ett fler tal tillfällen så sagt och gjort begav vi oss dit för att förhoppningsvis få se nån varg=) Vi parkerade våra bilar vid en väg in till en åker och ställde upp kamerorna vid åkerkanten. Det tog liksom inte många minuter förrän det kom en massa bilar farande och stannade , vi brydde liksom inte oss nå mer i det förrän det dök upp en större fyrhjuls driven bilen med hellysen påslagna bakom våra bilar  och satt och skrev nått  förmodligen är vi med på någon lista nu.

Och ut stormade en minst sagt vansinig jägare och frågade om vi kom från länstyrelsen och vi sa ju liksom nej till det och ett litet helvete bröt lös kan man lugnt säga  som började med hot och slutade med biljakt och sedan förmodligen på någon vargkramar lista nånstans=)  Kan nu tilläggas att polisanmälan mot honom är gjord och tänker inte gå in något mer på det.

Jag är en naturälskande fotograf som älskar att fota det levande som finns i skogen sen må det vara varg,räv eller en härlig dimma....jag har den rätten att fota det i naturen som jag vill göra utan att vara på någons lista vare det är på varghatar eller vargkramar lista...och gör det mej till vargkramare för att jag vill fota en en varg ja då må det vara så.... men jag vill inte vakna en morgon med sönderskurna däck eller nått annat trams   då är den berömda linjen passerad.

Vart jag står i varg frågan så står jag ingenstans .. jag försöker med öppna ögon se på båda sidor och jag anser ibland att båda sidor har rätt i sina frågor eller åsikter. men rätten till att fotografera en levande varg  det ska ingen ta ifrån mej......och jag tänker inte låta mig skrämmas av någon sida    jag är för en levande natur och en rätt  att röra mej i skog och mark utan att hotas av någon...

mvh

Peter

Postat 2011-12-25 21:13 | Läst 5901 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Bland Tomtar och Troll

Snön ligger vit och klar endast tomten är vaken....nåja en foto sugen dalmas är oxå vaken där i grynings landet och hans färd styrs en bit ut där i skogen där tomtarna och trollen bor. Solen har precis vaknat och allt är tyst och stilla runt mej, Några dagars snöande har gjort granarna snötyngda.

Några grader kallt och det är lugnt och stilla här i tomtarnas och trollens land, Jag står här en stund och bara njuter av stillheten och friheten att vara ute den sköna morgon några dagar före jul=).

Där uppe i berget har solen kastat sina första strålar och om jag tittar riktigt noga kan jag se rörelse där.... små små varelser som är på väg in i sina hålor för att sova och hålla sig gömda under den ljusa delen av dygnet.

Ett försök att fånga dessa varelser men på nått vis har dom försvunnit när jag är klar att ta en bild. =)  jag log en stund för mig själv och ett skratt från mina läppar ekade där bland bergen. 

Vaknade till när en äldre herre stannade och frågade om jag sett nån falk...nä sa jag och vi önskade varandra en god morgon=).. Det var dax att åka tillbaka till verkligheten och dagens arbete

Hade nog gett en bra slant för att fara fram längs dena väg i häst och släde men det får bli någon annan dag det=)

Vill passa på att önska er alla en riktig God-Jul och ett Gott nytt år!

från skogarna i Dalarna

mvh

peter

Postat 2011-12-20 10:36 | Läst 5642 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

´Dagens väder=)

Ligger på stranden och dricker kalla bärs och paraply drinkar  palmerna vajar så skönt i den varma vinden och tjejen bredvid ler ---ahhhhh det är gott att leva=))

Nä det var ju inte sant riktigt jag drömde mej bort en stund till tonerna i bilradion av alan jackson...så här ser det ut här 

mvh

peter

Postat 2011-12-17 15:12 | Läst 4532 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa