I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Fotografisk resa 2012 Säterdalen

Planerna inför den nya resan har börjat och jag hans olander och magnus höög att så smått börjat att planera hur det ska se ut inför nästa år klart är att utställningen blir 25-26 juli nere i Säterdalen. Så någon gång under januari -februari kommer inbjudningar att gå ut. klara är ju dom som i natur och miljö haft den mest röstade bilden en plats i utställningen och det kommer att hållas utmaningar där fram till sommaren.

Mot toppen

Dom fotografer som kommer att bjudas in kommer från  fotosidan och det är ju från här vi vill att folket ska komma först och främst. Vi har även en hel del folk som vill hjälpa till inför nästa års resa. Den kommer även att utökas med fler fotografer än det var detta år..  Och juli månad är absolut guld tillfälle att vara i dalen då det oftas är hur mycket folk som helst nere där.

givakt

Och med kommunens hjälp så ska en reklam kampanj påbörjas under våren nästa år och skyltar tillverkas.  en hemsida eller blogg sida ska fixas där information kring utställningen kommer att finnas.

mvh

peter

Postat 2011-12-16 12:58 | Läst 1865 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Längtan till sommaren

Jag älskar verkligen vintern  det är min tid det, men denna vinter är inget att glädjas över måste jag säga, några dagars regnande har gjort den snö som kommit till is så man har inge lust att gå ut på skogen.  Jag längtar tillbaka till dom stillsamma nätterna ute där i naturen, och  dom varma nätterna och den härliga morgon dimman som ligger så fint i naturen.

Dom stilla varma kvällarna när man kan sitta uppe vid sjön och bara njuta av stillheten och den ro det skänker en. En sommar som jag kommer att minnas en tid framöver , med alla möten och äventyr som hände under denna sommar som man bär med sig med värme inombords.

Ett stillsamt regn fångat med kameran uppe vid myren. Snart är julen här och med den vänder det och blir ljusare dagar och det känns en anning lättare att bara vara människa igen och jag hoppas att det kan få bli snö och riktig vinter ett tag så det blir ljusare ute.

En vår som kommer så sakta längre fram där med glädjen att allt åter blir grönt igen och värmen där ute blir behaglig igen. Och att  jag kan åka ut i natten igen för att fota det jag gillar bäst och den sköna ensamheten där inatten.

Man vet aldrig vad som väntar där bakom kröken och vilket nytt äventyr som lurar på en där. för det är ju det som gör det så kul inget är förutägtbart utan det som sker det sker.  Tankarna hamnar oxå där hos alla människor jag träffat under mina resor denna  sommaren och alla möten med skogensdjur som oxå förgyllt denna sommar.

Man låter bli dom mörka stunderna som vart och låter det ljusa vinna den kampen, Jag känner mej som en hel människa igen och glädjen över saker och ting kommit tillbaka, man har lärt sig en massa nya saker där på livets väg och man går vidare på nya stigar....

mvh

peter

Postat 2011-12-15 21:08 | Läst 2191 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Mitt Vinterland och Skottland

Om man tar sig en titt ut nu så får man liksom inge vinterkänsla det liksom regnar och åter regnar, så varje gång man tar ett steg utan för huset så får man vara redo  på att sätta sig på rumpan det är liksom is överallt=)

Annat var det med helgen=) kanon härligt ute i naturen gnistrande snö och en sol som sken som aldrig förr=) Hösten var ju kass här och det ser liksom ut som vintern ska bli lika.

Men ska inte sitta här och gnälla jag fick ju en kanon dag att njuta av och förhoppningsvis innan vinter är slut så blir det nog fler dagar=)  Håller på att titta på en resa till Skottland i vår och genom facebook kom jag i kontakt med en guide som jätte gärna skulle guida mej runt där. Har haft en dröm och längtan länge till detta land och jag hoppas att resan blir av.

En period till sen går man på jul ledighet och är ledig fram till 9 Januari vilket kommer att bli skönt, tänkte mej en tur upp då till västerdalarna och den riktiga vintern där. Tänka sig att det kan vara sådan skillnad=)

Julbord på torsdag med jobbet det första och enda denna jul=) det brukar annars bli lätt hysteriskt med detta och innan julen är man trött på julmat, så i år bestämde jag mej för att ett får räcka denna jul=)

mvh

peter

Postat 2011-12-13 21:08 | Läst 1875 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Det lackar mot jul=)

Begav mig ut tidigt denna morgon för att åka ut till varg marker, men jag hade jobbat natt och efter en stund insåg jag att det skulle inte funka så hem och i säng och sov en stund innan jag for tillbaka ut i markerna för morgonen den var liksom hur ljuvlig som helst nere i stan var det 3 grader kallt men uppe i bergen var det närmare 9 grader.

Marken är täckt av ett tunt lager med snö och i träden hängde grenarna tungt från den sista blöt snön som kom. Jag lever upp här ute det går liksom inte att förklara här är man själv och fokuseringen ligger på naturen och allt omkring det är liksom ljus år borta.

Hamnade så klart nere i Grängshammar och gick omkring där under några timmar och fotade så fort solen kommit upp över bergskammen.

Svanarna har inte dykt upp än men förhoppningvis så gör dom det. En sista natt har jag kvar på kabelverket sen några dagar ledig, en period till sen går jag på en välbehövlig jul ledighet. Men just nu är jag här och nu i det älskade Grängshammar och njuter av morgonen.

Isklumparna i den lilla busken gnistrade som juveler i solskenet och jag testade lite macro. Någonstanns spelar nån jul musik högt och jag hör Gläns över sjö och strand medans jag plockar ihop mina saker och går så sakteliga till bilen och för första gången så infinner sig en julfrid hos mej.

Skulle ha haft en häst o släde i denna bild=) men det får fantasin ordna. Jag känner magen skrika att den vill ha mat så trots denna undebara morgon så var det dax att åka hem.

Önskar er en trevlig dag=) min har fått en bra start och elden i kakelugnen låter inbjudande så jag sätter mej en stund för att tina upp med en kopp kaffe och värmen från elden

mvh

peter

Postat 2011-12-11 13:15 | Läst 1908 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En resa in i hösten och vintern

Sällan känns det väl som om tiden sprungit förbi en och man liksom inte hunnit med nått av det man tänkt sig. Hösten här har liksom inte vart som den brukar och lusten från min sida har inte heller funnits där så det har vart skönt att få vila sig lite och fokuserat på annat ett tag=)

Det har gått långa stunder i mellan mina fotovandringar men när man gjort dom så har man njutit desto mer av dom . Har vart på mina favorit ställen och fotat och även en del av dom nya=)

Har vart en del på facebook och vart med på en del foto äventyr där och det är kul att se andras bilder från alla delar av jorden och hur snacket går där med bilder och alltid lär man sig nått=)  

Det blev lite för mycket och en vila och hungerna att vara där ute har kommit tillbaka=) har lite foto äventyr på g med marie gillander och hennes gubbe och vad det är får ni höra av mer längre fram.

En sista bild från igår innan solen klättrat upp över bergen det var 9 grader kallt och myggfritt där bland bergen och skogarna

önskar er en god helg

mvh

peter

Postat 2011-12-09 11:23 | Läst 1740 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera