I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En vandring i rimfrostens rike.

Morgon var kall och ett tag såg  det ut som solen skulle visa sig men det gråa vädret tog över himlen och rimfrosten i träden gjorde det gråa vädret plötsligt lite trevligare. Styrde min färd mot Grängshammar och den lilla ån där för att njuta av den vackra rimfrosten som klädde träden denna dag.

Träden lyste vita och luften kylslagen då ån gjorde luften betydligt råare här nere i Byn. Man kände glädjen inom en och ett gladare humör kom upp som i ett trollslag.

Ån rinner där nu i ett lugnare tempo än tidigare denna vinter. inga svanar har dykt upp men jag hoppas innan vintern är slut dom kommer hit så man får njuta av deras prakt.

Åkte fram över åkrarna längs ån och stannade till när tillfälle bjöds för att fota det som låg framför en. Jag stannade och klev för en stund ur och gick längs vägen . varför åka långt bort när det finns så mycket vackert runt omkring en ? .

Batterierna var full laddade och jag var redo att möta det jobb jag har framför mej där hemma och känner hur enkelt det blir efter en morgon här i det älskade Grängshammar......

En stund i stillhet denna underbara morgon

mvh

peter

Postat 2012-01-30 14:38 | Läst 5661 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En Dalmas och en Bromma kis på Hal is =)

Efter sjusovaren Claes äntligen fått liv i kroppen så for vi ut på nya äventyr  10 grader kallt denna morgon och absolut myggfritt. Vid sjön låg en fin dimma så vi parkerade bilen och gick ut på isen för att fota, Träffade på Barbro där med kameran i högsta hugg.

Underbart väder och det fanns en hel del att fotografera  vart som gatufoto fast på is typ=) 

En massa flanörer passerade på isen, och vi knallade omkring en stund i kylan och hittade hela tiden nya motiv..

Claes i dimman=)

Skidåkare i starkt motljus.

Sedan åkte vi upp på Lövåsberget för att fota och vädret fortsatte att glädja med sin prakt och snön gnistrade.

Claes igen=)

En sista bild från morgonens äventyr hem  och ladda med lite kaffe innan eftermiddagens äventyr tar vid

mvh

peter

Postat 2012-01-29 13:14 | Läst 6030 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

I fädernas spår för framtida segrar..........

Ja nu har vi inte vart och åkt Vasaloppet utan jag och Claes gjorde vår egen resa i fädernas spår i Västra Dalarna. Klockan 9.00 så drog vi mot Ludvika och från där mot Fredriksberg och dom stora finnmarkerna. Snö och isiga vägar gjorde vi fick ta det lugnt på skogsvägarna. 

Grått var färgen för dagen men när vi kom upp på höjderna innan Fredriksberg kom solen fram en stund. Men då gick det ju liksom inte att stanna för trafiken skull. så vår färd fortsatta ned mot Tyfors och vidare mot Vansbro och ni kan aldrig gissa vad Claes den lille filuren ville fota=))

Väg  !! nä då en lite behövlig paus och sen for vi och när vi packat i oss i bilen så kom en rad porschar farandes förbi 7 stycken var det med av nån ny modell=) nåja det var som det var det och väl framme i Vansbro så fick Claes sitt lystmäte fyllt......

Tåg naturligtvis nu var han inte anträffbar så det spelade inte hur man ropade åt han kameran hans smattrade som en kulspruta och han for fram där i snön.

Ja det tog sin stund innan han kände han var nöjd och vi åkte vidare mot Dala-järna för ett fika stopp hos mina föräldrar. vi for vidare mot snöån och stannade där en stund och gick omkring i den underbara miljön där uppe.

Ett gammalt sätt att ta sig fram på snön=) med spark... härligt före var det med och den gamla damen log med hela överkroppen.

Häst o släde ett annat sätt att ta sig fram på.

Fast med denna pålle kommer man nog inte långt=) i bakrunden en kolsläde.

Snöån.

En sista bild från färnforsen och dagens ljusa timmar var över och mätta o belåtna for vi tillbaka till Säter efter en dags tur på 28 mil. Kul att fara fram  på nya marker i Dalom och imorgon väntar nya mål och äventyr.....

mvh

peter

Postat 2012-01-28 19:18 | Läst 7352 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

I mörkret fanns ett ljus

Jag börjar se slutet på mitt fotoprojekt uppe vid fasta och stormen. I förra veckan var jag upp och visade en del av bilderna för folket där uppe som hade hand om museet och kommunens kultur sekreterare och  dom liksom tände till och ville ha mina bilder med på 100 års jubileet över området. Så i september kommer min utställning I mörkret fanns ett ljus att hållas uppe på området förhoppningsvis. Vilket känns både kul och inspererande, jag känner mej både glad och stolt att vi lyckades få till det hela som vi gjorde med tanke på ingen av oss hade gjort nått liknande förut.

Visar lite bilder som vart tagna och det vart en hel del innan vi var klara på fasta. Har nog aldrig vart på ett ställe och fotat tidigare där en ångest och tung luft låg kvar som en hinna inne i dessa väggar, Efter några timmars fotande så hade man sprängade huvudvärk och trött i kroppen. Jag försökte få fram mörka bilder men ändå som innehöll ett ljus och framför allt en bild av någon som inte mådde bra psykiskt utan famlade i ett mörker letande efter ett ljus.

Jag fick en rundtur upp på museet för ett tag sedan och där föddes iden till detta efter en liten tår drypande historia som guiden berättade, om en som glömdes bort . Jag pratade även med en intagen och som led av en psykiskt åkomma för att försöka förstå vardagen dom har, och det var liksom inte det enklaste för en annan att förstå riktigt. och dagens psykvård håller en betydligt högre standard än gårdagens.

Jag tror det som grep mej mest var badkaret täckt med ett skinn förklä och ett hål för huvudet, där dom intagna kunde sitta i varm vatten i flera dagar för att lugna ned sig. Men det fanns ju inte bara mörka historier från området och det är viktigt att komma ihåg att allt var bara inte ett mörker.

Summan av allt känns ändå bra och jag är glad att vi gjorde detta och min nyfikenhet har stillats en del av det jag lärt mej om stället och jag en erfaranhet rikare. Bilderna jag visar nu är inget gjort på och en del brus finns på en del tror jag=)

mvh

peter

Postat 2012-01-27 10:10 | Läst 5986 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Klass 2 varning=)

Vädrets makter är inte alls nått att lita på denna vinter och inte heller väderleks rapporten tycks då aldrig riktigt stämma överens med verkligheten. Moln och grått och snö här idag var det utlovat så jag tänkte det fick bli en inne morgon idag. Men helt plötsligt så syntes solen där borta trots snön vräkte ned och det så ju en anning kul ut. typ klass 2 varning....

Det liksom vräkte ned snö och bortom bergen lyste solen. Jobbar förmiddag hela helgen så man var lite seg i kolan värre än vanligt men skönt att få lite frisk luft in under peruken och komma ut på skogen en stund innan det är dax för kabelverket igen.

Sjöar och bäckar är fyllda till bredden med vatten så energi bolagen kan ju knappast påstå det är dåligt med vatten till deras kraftdammar men o andra sidan kan ju nått kärnkraftverk behövas stängas för underhåll ett tag så man kan höja priset på elen.

Snö ena dagen nästa sol och kallt  det är liksom svårt att veta vädret om det ska bli kallt eller varmt har nog inte vart med om sånt här varierat väder på länge men å andra sidan ska man inte klaga med tanke på vädret var förra året med kyla och mängder med snö.

Ahh  känns som man fått lite energi i sig nu och den lilla hunden har fått sin promenad. Jag trampar hemåt igen för att hoppa i ekorrhjulet och trampa på, tänkt om det kunde ramla in en fet lotovinst=)  Till helgen kommer Brolin och vi ska ut på fotoäventyr. Tänkte ta med mig Claes ut på den riktiga storskogen bort från alla tråkiga broar och hets=) och visa han den riktiga vildmarken på finnskogarna=)

Den lilla hunden gillar inte snön nått värst mycket efter som den har en tedens att fastna överallt på henne och stinker blöt hund i hela huset efter en tur på skogen=)

nä dax för kaffe och en macka

mvh

peter

Man kan inte vara nere med en 08 i huset=)

Postat 2012-01-23 12:14 | Läst 5522 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 Nästa