I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Man kan bara be om ursäkt

Brukar inte vara den som slarvar med kommentarer men nu har det hänt oxå och måste säga jag skäms över det hela och ber så mycket om ursäkt för det sena svaret  på era kommentarer jag fått men nu har jag skrivit ikapp och det kommer inte att hända igen det vill jag lova=) Har liksom ingen bortförklaring att komma med utan bara slarv från min sida=)

Man tappar lätt tråden=) den gode bloggaren Alf Johansson pratade ju i en blogg inte allt för länge sen om hur viktigt det var att hålla igång sitt fotande, man har liksom tappat en hel del det känner man nu när man är ute och fotar och allra helst som en annan som har mycket kvar att lära sig=)

Jag har vart en hel del på facebook och tävlat en hel del med mina bilder och det har vart lärande att se alla dessa fotografer och deras bilder från alla hörn av världen. och svenska fotografer finns det mycket av oxå på dessa sidor.

Har hamnat i ett läge där inget är kul har en jäkla massa som ska göras men det tenderar lätt att man skjuter på det hela en dag eller två vilket gör att det inte bli lättare sen. Det är liksom inte kul när man vill en massa men kroppen säger ifrån och man liksom hamnar hellre framför datan eller tv.

Bilderna i dagens blogg kanske inte är dom roligaste men det e liksom så här tråkig man känner sig...

nu har jag fått be om ursäkt och det kommer inte hända igen

ha en fin kväll=)

mvh

peter

Postat 2012-02-29 17:57 | Läst 5052 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Lumix och canon och en stor Kärlek i mitt liv=)

Hunden är människans bästa vän sägs det, ja när det gäller min Hund så stämmer det väldans bra in på det=) Hon ska liksom vara med där jag är och får hon inte vara det ja då kan ni lita på hon blir sur- jag har ju berättat en del om henne tidigare så ska inte tjata nå mycker mer om henne.

Hmm husse måttligt road av våta hundnos pussar men denna bild får väl cymbolisera vårat förhållande=) Det har vart lugnt igen ett tag jag har haft en massa annat att syssla med och kameran har vilat igen. det börjar kännas vårligt här men tror nog det kommer nog snö än.

Jag har plockat en hel del med bilder och man hittar en å annan skatt man har liksom glömt bort  dessa bilder där dom legat djupt ned i hårddisken och vilat i väntan på att få visas. blir ju en massa bilder när man fotar digitalt och man borde rensa undan allt som inte känns bra direkt istället för att samla på sig en massa bråte=)

Jag har  funderat till och från på att köpa en till kamera en mindre variant men har liksom inte fastnat för någon än men det finns ju en hel del kameror som visas här och tipsas om så det lär nog ordna sig till slut när man väl bestämmer sig för det.

Men en variant ska det nog vara man kan stoppa ned i en jackficka ska det nog vara =) lumix system kamera eller canon powershot. Det är väl dom jag funderar mest på...

mvh

peter

Postat 2012-02-26 19:17 | Läst 4410 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I vargens rike!

Telefonen ringde och väckte mig, har man jobbat natt och bara några  få timmars sömn så är inte hjärnan helt skärpt liksom=) Men när allt fallit på plats så var jag vaken och på väg ut i skogen där den goda sömn förstöraren hade stått öga med öga med en varg när hon hade var ute och red med sin häst=) Området är begränsat men terrängen är inte den allra roligaste med djupa dalar och djupa raviner men till fördel om man ska hitta nått och se. Snön liksom vräkte ned  klass 2 varning och inte brydde jag så mycket i det där jag pulsade in och ned i terrängen mot platsen där hon möt vargen.

Bilden visar klass 2 varningen=) väl framme på stället kunde jag liksom bara konstatera att det var varg hon möt och pulsen ökade rejält kan jag lova en spänd förväntan. Jag följde spåren ned i den djupa ravinen där dom försvann ned. svetten började rinna nedför ryggen men brydde mig inte så mycket i det utan fokus låg på det färska spåret framför mej. Det kändes i kroppen hur nära jag var och framför mej hörde jag knak och läten i snön jag ökade på steg längden och kameran i högsta hugg..

Det blev sämre och sämre att ta sig fram och ibland så kändes det som man möte sig själv i dessa tvära svängar, Stannade upp för att hitta andan och orintera mej lite och lyssna och på spår längden syntes det att vargen rörde sig fort och jag lär inte hinna ikappen om den kände nått var efter den i spåren. Satte mej ned ett tag och det ilskna snövädret gjorde sig påmind igen.

Satte fart igen och tog en annan väg över en dal för att genskjuta längre fram. pulsade på i snön och tröttheten gjorde sig påmind men envis som man är bet man ihop och kämpade vidare i snön, Jag har hållt på hela vintern och jagat och försökt få en varg på bild och så nära som jag nu var har jag inte vart tidigare . kom upp till stället men kunde bara konstatera jag missat tillfället svor högt för mej själv  antar när det är väl dax att få se en varg så blir det av slumpen som det sker men struntsamma , jag har lärt mig en massa om detta djur och fått uppleva en massa på gott och ont....men jag ska ha en vild varg på bild  frågan bara när=) jag beslöt mig för att vända hemåt var genom blöt och trött och hungrig som en varg var jag.....

mvh

peter

ps den enda färska bilden är den första och den kom till för att visa vädret dom andra kommer från arkivet=)

Postat 2012-02-18 16:07 | Läst 5721 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Promenad i dimmigt vinterlandskap

Vaknade av ett ilsket tjut från telefonen, yrvaket och ingen som helst koll svarade jag och svor högt när ingen sa nått på andra sidan och då vaknade hjärnan till ...alarmet  ahh hade tänkt ta en tur på skogen men först till Hedemora för lite ärenden=) När jag till slut hamnade i Hedemora var hela landskapet inträngt i fin dimma , ni som passerat hedemora vet ju att vägen ligger lite högre än landskapet runt omkring.

Jag glömde bort vad jag igentligen skulle göra och parkerade bilen på första bästa ställe och tog en uppfriskande promenad i dimmorna=)

Fotade i motljus och och under dimman kanske det mest ultimata men det fick vara så..det liksom känns som det är vår på gång så fort solen dyker upp blir det kanon skönt.

njuter av det sköna vädret och känner att det är nog dax att återvända till det jag igentligen skulle göra här i Hedemora men först några bilder till.

Kanske inte dom bästa man tagit men det spelar liksom ingen roll    jag är ute och njuter av solen och det fina vädret.....

mvh

peter

Postat 2012-02-17 14:11 | Läst 5005 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Se sån stil han har=)

Han brukar ju visa sig här ibland kisen från Bromma=) så ni som inte gillar gäsp blogg kan hoppa på och läsa nått annat nu=)  alltid kul att kolla in nån annan när dom fotar...först nack böj för att kolla in inställningarna sen efter man tagit fotot ny nack böjning för att kolla resultatet.=)

var e av och på knappen nu då?

tagning....tystnad=)

tusan linsskyddet var på=)

den glade kisen i närbild=)  

mvh

peter

Postat 2012-02-16 10:49 | Läst 4683 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa