I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Vinter bilder

var ju ut för några dagar sedan och luftade av mej och hunden nere vid Grängshammar och naturligtvis va kameran med. det var 15 grader där nere vid ån till skillnad mot söndagen då det droppade smältvatten från taket vid kyrkan=)

Frosten hade klätt i träden runt sjön i en härlig vit skrud.

Björkdungen så härligt vit där den stod men längtar nog hellre till den är grön.

En sista bild från ån .

Jobb några dagar nu sen så blir det skogen igen nästa vecka och förhoppningsvis ett gömsle som en jobbar kompis har vid en åtel  ska bli kul att se

mvh

peter

Postat 2012-02-13 21:04 | Läst 2354 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Tankar och funderingar om fotosidan och annat

Har kommit in i ett vakum känns det som man vet liksom inte vart man ska gå eller vilken stig som man ska trampa. Förra året var ju helt hysteriskt på sitt vis både på gott och ont=) hade en enorm drivkraft då och körde på i 200 typ. I år blir det ett lugnare tempo och fotograferings stunderna har blivit färre, det känns som man har kört fast och liksom letar efter en utgång.

Har en utställning i påsk som jag håller på att göra i ordning och förberedelserna för fotografisk resa är i fullgång och det känns väldans kul. Har inte vart så mycket på sidan här utan vilat liksom från det hela  det kan vara så att man passerat den första hungriga fasen och inväntar nästa läge då det sker en massa saker.....

Många har funderingar om man ska förnya sitt medlemsskap här på sidan och för mej är det hela klart att jag ska....sidan har betytt en massa för mej och jag har lärt mej en massa som man då inte skulle lärt sig på facebook eller på någon annan site.  och jag har lärt känna en massa trevliga människor genom fotosidan oxå.  Det händer väl oxå en massa mindre roliga saker men det är väl så det är=). 

Jag har genomfört mitt första fotoprojekt och med det fick jag en till utställning i höst  och det känns väldigt hedrande då jag kände att jag hade tagit vatten överhuvudet men visningen här och för folket som hade hand om jubileumet vart väldans bra så det har stärkt mej att våga hoppa på ett nytt fotoprojekt som ska påbörjas bara våren och sommaren är här.

Gruppen som jag är värd för här på sidan växer och snart är vi uppe i 500 glada fotografer, Natur och miljö som gruppen heter har haft sina upp och nedgångar och det har inte alltid varit så enkelt men på det hela så är det en kanon grupp med en massa goa och trevliga personer som lägger upp fina bilder och deltar i våra utmaningar .

En sista bild för idag och jag ska återgå till mitt pysslande med bilder ett tag  ingen sol här utan grått och trist=) men det spelar ingen roll det är fredag och jag är frisk och ledig ........

mvh

peter

Postat 2012-02-10 09:42 | Läst 3918 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Sådan morgon det blev....

Hade nästan börjat att klättra på väggarna men nu har febern dragit och jag lite piggare och morgonen var strålande 18 grader kallt och inte ett moln . Luftrören mina har inte mått så bra men nu kändes det ok och den lilla hunden har nog längtat ut på skogen hon med och slippa det där kopplet när man ska ut på promenad.

Hit men inte längre =) över bron det går hon inte, man blir full i skratt åt henne, hon har då en egen vilja och har hon bestämt sig så har hon det=)  och käka snö?? nä det gör hon då inte. 

Skönt att bara vandra omkring lite i den kyliga luften och utan något specielt mål med denna tripp utan att bara få frisk luft och njuta lite av dagen.. nå större krav än så har jag inte av dagen och den lurviga viftade glatt på svansen och hängde på som en skugga vart jag än gick.

Nere  vid ån låg båtarna upp och ned och väntade på våren och värmen. Inga svanar i år och det känns tråkigt men men man kan inte få allt här i världen och jag är frisk och ute och njuter så inge att gnälla över.

Stannade en stund nere vid ån och lät mej andas in den kalla luften nere vid ån och det nöp i tårna av kylan så det var bara att röra på sig så man inte frös ihop fullständigt=)

Tog den långa vägen hem över finnmarken men det var liksom inte mycket att glädjas åt för några elaka moln började skymma solen och magen började kurra så det var dax att åka hem och laga lite mat.

träffade på en betydligt mer livligare hund än den jag har och han hette nemo och gissa vilken ras det är?  fundera på det ni så ska jag passa på att sträcka ut mej på soffan en stund

mvh

peter

Postat 2012-02-09 13:09 | Läst 2226 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En dag att minnas...

Feber och en näsa som rinner, ja ni förstår döden är nära=) ljuset i tunnel typ men seg som man är så passar jag på medans jag väntar ....att rensa datan och fixa lite bilder och jag min nöt tar med en kopp kaffe som loppet av två sekunder ligger på tagent bordet och ryker=( snabb som en kobra så får jag bort kaffet och genom ett under verkar datan klarat sig=)  Undrens tid är inte förbi.

Jag har tagit det lugnt på alla plan ett tag och förkylning på förkylning har hållt ett grepp om en och fått ned en på jorden ett tag  men ska villigt erkänna det har vart lugnt och skönt även om det är jäkligt seg att man inte känner sig helt 100.

Den lilla strömstaren gömmer sig där bakom grenarna. man kan ju undra hur dom där är funtade när han gång på gång hoppar ned i det iskalla vattnet. Efter förra helgens foto orgie med Claes så har kameran vilat och jag febrig och förkyld och ibland hostar man så man tror lungorna ska lämna kroppen.

Bilden är naturligtvis tagen nere vid det så kära Grängshammar. hoppas sommaren kommer snart för jag längtar verkligen efter dom ljusa sommar nätterna där ute. I ensamhet och med hunden som sällskap tar vi oss fram där i natten.

En sista bild från foto källaren och den har blitt lite tunare och det känns skönt att få rensa ur den. Jag känner febern är på g att ta fart och det är dax att krypa ned i den varma sängen .

mvh

peter

Postat 2012-02-04 13:09 | Läst 2536 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera