I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Svansjön badade i motljus=)

Tog en tur mitt på dagen ned till Grängshammar för att kolla in om svanarna var kvar där i sjön  och det var massor och kanadagäss med för den delen med.  kanon sol och varmt så jag satte mej där i strandkanten och njöt av solen och av svanarna i sjön.

Vart lite blekt men solen låg på rakt så det blidde inge annat än så här=)

Kanadagäss kan sträcka på sig dom med=)

Underbart att sitta i solen njuta höra svanarna ibland trumpeta .

En sista bild från turen idag  o det blev en tur till med och det får bli en annan gång det=)  

mvh

peter

Postat 2012-03-30 21:15 | Läst 4695 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Att få tillbaka lusten=)

Har hittat ett område som fick lusten att komma tillbaka i en rasande fart=) Dala- husby ligger där ute på slätten och lite berg stänger in området lite men vilket landskap det bjuder på det mesta i skönhet och prakt. Jag gnällde ju här om kvällen att lusten var borta men det blev liksom inte så. kostigar längs ån slingrar sig vägen fram ibland möter man sig själv i kurvorna  men det spelar inge roll jag njuter där jag far fram.

Likt en marin soldat ålade jag mig fram för att komma nära för ett skott med kameran på den unge sångsvanan där den klaffsade fram i lervällingen på åkern=)

Kanadagässen däremot drog som en avlöning när dom upptäckte den ålandes saken.

Ett säkrare vår tecken än det här får man leta efter  sångsvan, kanadagås och tranor  nog är våren här alltid fast dom har lovat snö till helgen=(  fast man vet ju det kommer bakslag det gör det liksom alltid.

En sista bild från min tur denna kväll=) glad och lycklig över att det lossnat lite igen och man är på g liksom=))))

mvh

peter

Postat 2012-03-29 21:10 | Läst 4778 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Var med på en hängning

Klockan 9.00 imorse skulle jag vara ute vid skönvik och deras konstlokal för att hjälpa till med hängning av vår samutställning inför påskhelgens konst runda. Har inte vart så mycket för oljemåningar och sånt men efter idag så tycker jag annorlunda=)  vi hade fullt upp med att hänga alla bilder eller tavlor och konstverk som skulle vara med=) kul att en annan får vara med i detta finrum som fotograf.

Några timmar senare var vi klara med detta=) imorgon så är det tidningar och annat som ska kolla in det hela och på lördag vernissage. nåja nog tjatat om detta.

Stora hallen=) kul att dom kostat på en lokal eller byggnad för detta ändamål , där det finns utrymme för alla att vara och visa sina alster..Påskhelgen börjar den stora utställningen då hänger jag mina bilder på kulturhörnan på biblan  i Säter  och dom ska vara kvar 3 veckor efter påskhelgen.

Mina bidrag till sam utställningen=)  Jag var helt slut efter detta plockandet  med bilder hit och dit innan allt vart bra och passade in=) åkte hem och sov ett par timmar innan jag for ut på obyggderna för att få en liten ro i kroppen.

Solen var på väg ned och klockan var strax 20.00  e ju liksom helt underbart vill jag säga   man liksom vaknar till liv och ett nytt kapitel börjar=)  snart är det nästan ljust dygnet runt och allt blir grönt. Ute på åkrarna rådde invasion av sångsvan och kanadagäss och tranor  men på tok för långt ut för mitt objektiv.

Utan för Hedemora finns ett par fina fågelsjöar men solen hade gått ned för långt bakom bergen för att kunna fota så  det var dax att fara in till Hedemora och en kopp kaffe i sista solljuset=)

En sista bild från dagen som gick   ha en fin kväll=)

mvh

peter

Postat 2012-03-28 21:11 | Läst 4546 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vart är vi? har vi roligt?=)

Det känns nu som man vara far omkring utan mål.. nja helt sant är det väl inte utan det  åks en hel del för att kolla nya platser till sommaren och kameran vilar , det blir inte många bilder tagna i alla fall. Å andra sidan har jag lovat mej själv att tänka före innan skott kommer. lyckas ibland  jag  ibland inte=).  Har en del vildsinta planer på g till sommaren bla ett fotoprojekt till är på g och väntar bara på att det ska grönska lite=)

Jag ska även åka till Åland några dagar för att fota och fiska  så det är nått mer att se fram emot. men annars så går lusten upp och ned när det gäller fotosuget  jag vet liksom inte vad man ska fota  hjärnan har blockat sig   det känns mer som wilda western just nu men å andra sidan så lider jag inte av det hela, det brukar ordna sig i slutändan.

Var uppe med tuppen i morse med och några bilder blev det, solen visade sig under nån timme sen syntes den inte till nått mer under dagen utan regnet det bara öste ned. så inomhus och fixade dom sista bilderna till påskens utställning. Jag fick en inbjudan av konstföreningen att ställa ut under deras konstspaning under påsken och klart man sa ja till det.

Det vart färg glada bilder idag himlen brann liksom under solens uppgång och det är alltid bra att öva...snart släpper det och det är lika som med idrotts män man lär öva öva och pröva sig fram   tog en time out ett tag och man liksom glömt bort det mesta.... slut gnällt för idag=))) vi brukar alltid säga var är vi? har vi roligt.....fråga man ställer sig ibland  ja visst har vi skoj , foto är kul=)

mvh

peter

Postat 2012-03-27 20:11 | Läst 4991 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Medans du sov....

Tog en tur direkt ut på morgonen efter nattskiftet , solen var på väg upp bakom bergen och mellan träden kunde man se solens strålar söka sig i mellan dom.. Det var en dödstystnad där ute och efter nattens buller i maskinhallen så var det en befrielse=) jag stannade till och gick ur för att ta lite bilder på solens kamp mot natten, där vinnaren var redan given.

Solen brände på och några en staka fåglar hördes där inne i skogen  lockandes och talandes med varandra. Låste bilen och fortsatte min promenad längs skogsvägen och nattens trötthet var som bortblåst.

 Känner mig lycklig att ha allt detta så nära och man kan gå här utan att bli störd. Jag tog en kopp kaffe för att spä på mitt tillstånd av att vara pigg än men jag vet när man landar så kommer tröttheten jäkligt snabbt=)

Fler än jag som var morgonpigg och inte var råbocken nå rädd heller utan han lät sig villigt fotas i olika poser.

 vi stod där en bra stund och tittade på varandra tills han åter gick till att beta ute där på åkern. Jag satte mej på huk och spanade in råbockens turer där ute.

Han stannade upp tittade bakåt på mej och helt plötsligt så var han borta och jag log för en stund och vände tillbaka till bilen och färd tillbaka hem och den varma goa sängen   allt detta medans du sov....

mvh

peter

Postat 2012-03-26 07:39 | Läst 5419 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa