I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

ahhhh En dag på kabelverket=)

Nu blir det inga bilder där ifrån för det är inte tillåtet ... men Idag var det arbetsdag efter några dagars ledighet  och klockan liksom skrek halv 5 och ögonen var inte vakna för en kopp kaffe senare. Har snart vart där i 8 år och jobbat  Det är ingen dans på rosor inte heller nått kontors jobb. man är ren när man kommer dit men 5 min senare är man inte ren längre=)

Är en av anledningarna jag tillbringar  så mycket tid ute i skogen, inte bara kameran utan lugnet som råder inga bullriga maskiner eller hets o stress som det är på jobbet men det finns nog ingen industri som är helt tyst idag=) skift arbete sliter på kroppen och man är ingen ungdom längre , vi har ju våra lediga dagar mellan skiften och det blir som en liten semester varje gång=)

När slut signalen tjuter efter arbetspasset är det skönt att få komma ut i friska luften och sätta sig dom 4, 3 milen hem och Alan Jacksson brukar hålla mej sällskap i bilen hem. Det har hänt en och annan gång man har vart tvungen att stanna få lite luft efter ett natt pass ögonen kan bli väldans trötta ibland.

En liten tupplur när man kommer hem så är man redo sedan för nya stordåd=) Först så blir det lax och potatis och  gräddfil och en skvätt citron peppar i den=) mums liksom.

mvh

peter

Postat 2012-03-19 15:57 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En tur på morgonen

Dimma och  grå himlen kändes väl inte som nått kanon väder att vara ute i men hunden behövde sin runda så det var bara att masa sig ut och ta en tur ut i det gråa tråkiga vädret. Grusvägarna var blöta och leriga så bilen fick efter en stund nu färg på sidorna. 

Det var helt dött ute på vägarna så man kunde stanna och ta en bild i lugn och ro om man ville utan att löpa risken att bli överkörd av någon ny fart fantast. Och min lilla hund fick vara kvar i bilen en stund till för att släppa ut henne med den pälsen i leran  ja då hade man en massa jobb sen när vi kom hem.

Hittade till slut ett ställe att stanna på och en timmes promenad så var både jag och hunden nöjd...Det är vår men vädret idag kändes som höst=)

mvh

peter

Postat 2012-03-18 11:15 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

På besök i Stora-Skedvi hos Lina och Emil

Lina och Emil bor där vid bron korsar älven och gården ligger alldeles vid älven och ska villigt erkänna så är man lite avundsjuk på deras boende=). Lina är modellen jag har använt i mitt foto projekt och åkte dit för att visa bilderna från projektet. och kameran togs med för att fota lite av dom djur som finns på gården.

kelgrisen nemo är liksom med överallt. så han fick väl vara med på bild även denna gång.

Påfågel.. tanken var att han skulle spela och visa upp sin skrud men det blidde inte så,  det fick bli en när bild istället.

Hästar finns det på gården för Lina är ju liksom häst tjej eller vad man nu ska kalla det.  men hon tävlar i nått som kallas monte  tror jag   man rider på travhästar.

När bild av den före detta travhästen vars namn jag redan glömt=)  

En sista bild från dagens besök hos Lina och Emil.  det finns ju en massa andra djur på gården med men det får bli en annan gång.

mvh

Peter

Postat 2012-03-16 12:13 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ut i vår herres hage=)

Kanon fint väder ute så istället för gammal vana så åkte jag ut på "landet" och for omkring där under några timmar idag för att leta lite vår tecken och nya ställen att besöka=) hade ju ganja med oxå för hon säger inte nej till att åka bil med husse.

ute där mot södersätra fick man en chock , ute på åkern satte det hundra tals sångsvanar och kanada gäss=)  vilken ljut nivå  huj huj  stackars dom som bodde bredvid vägen.

Nog fick man lite vårkänslor när svanar och kanada gässen samlas bara tranorna kvar för att fullborda det hela.

Lite bilder från dagens vår utflykt=) tyvärr tror jag att imorgon blir man till sängs för jag känner en svidande hals och snuvig...blä=)

mvh

peter 

Postat 2012-03-15 17:39 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Så äntligen dök dom upp=))

Har ju sett dom härliga fåglarna då och då men inte så pass nära att det var lönt att ens försöka ta några bilder men idag så var turen på min sida och platsen inte helt oväntat     Grängshammar=)   jag tog mej så nära som det gick och satte mig på huk och tittade på dom vackra svanarna=)

Solen låg på från fel håll men det var bara att ta lite bilder..kul att höra deras läten och guppandet med huvudet och alltid tillsammans.

ser dej nog=) upptäckt och då vart det fart på dom kan ni tro=)

var som två stora jumbojet som drog iväg vingslagen hördes och plaskandet i vattnet när dom sparkade iväg för att lyfta mot den klar blå himlen=)

Man liksom ryser till av ren njutning när dom får fart på dom stora vingarna och sätter fart.

Kameran smattrade i takt med vingslagen när jag följde deras färd upp=)

Upp och så vart dom i luften.

En sista bild från dagens möte och vilken härlig start  det var väl värt mödan att ta sig upp i gryningen och ut på skogen=)

mvh

peter

Postat 2012-03-12 09:10 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa