I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Dala-järna Fotoklubb=)

Jag har gått med i en fotoklubb nja det formella är inte klart än=) klubben ligger en bra bit från där jag bor så det kanske blir inte så många träffar jag kan åka på men det verkar vara en aktiv klubb och dom har en del träffar där ute i det fria . Dala-järna är jag född och uppvuxen i och det är en liten trevlig by där i västerdalarna. dom flesta som är på väg upp mot sälen från Stockholms området passerar byn.

Jag känner ju igen en hel del namn på medlemmarna och få se om man känner igen dom nu när det kanske är 10-20 år sedan man såg dom=) trakterna hemma vid känner jag ju igen och det finns en hel del att fotografera där så jag har tänkt mej någon resa upp fram över för att fota lite .

Byn ligger fin där vid dalälven och det finns en fin hängbro där som man länge velat fota och i älven finns det en massa fina forsar att besöka. och på skogarna finns det nog det mesta av vilt och fina skogs partier höga berg och milsvidda utsikt.

Framfört är det kul att få vara med och kanske kan man göra någon nytta för klubben=)  dax att börja dagen här hemma

mvh

peter

Postat 2012-04-26 09:35 | Läst 5083 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Första räden in mot gryningen

Klockan ringde 04.30 och det liksom tog ett tag att fatta vad det vad som hände=) En kopp kaffe senare hade ögonen fått så pass med liv att man kunde se ut , dimma så tjock att bilarna knappt syntes=) Jag och min ständige följeslagare lastade in oss i bilen och åkte ut för att möta gryningen .

Ett tag verkade det som solen skulle visa sig där borta över bergen, men det var falsk alarm . vi fortsatte vår färd till fots längs grusvägen och min följeslagare hängde med men hennes steg är inte så snabba längre och jag lugnade ned mina steg för att hon skulle hänga med.

Ett par tranor traskade längs kanten på myren man kunde urskilja dom där inne i dimman. Första gången vid min favorit myra och även om vägen var rejält slirig efter dagar av regn så var det skönt att få vandra längs vägen och njuta av den tidiga morgonen.

Solen dök inte upp utan vi satte oss i bilen och åkte mot nästa mål Södersätra för att titta in hur det stod till där idag ute på åkrarna. mellan stora-skedvi och säter ligger det en massa små byar med  några gårdar som samlings punkt man hinner nästan inte igenom en för man är inne i nästa by med nytt namn.

Första dagen på mina äventyr in mot gryningen inte kanske vad jag hoppats men det var skönt att få fara fram här själv längs vägarna och samla tankarna inför den nya dagen som kommer. Och detta kommer inte bli den sista utan startskottet på mina sommar nätter där ute  , solen när den väl syns är uppe tidigt nu och vi går mot sommar och soliga dimmiga mornar där ute.

En sista bild från denna grå mulna dag med tät dimma och en sol som ville sova längre denna dag, vi vände på vår färd och åkte hem och käkade vår frukost och sov några timmar till.......

mvh

peter

Postat 2012-04-25 09:58 | Läst 6056 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Fotografisk resa i tid och rymd eller säterdalens fotografiska förening

Vi håller på att planera utflykter under våren här, En resa som kommer snart är Husby ringen  med silhytteå och Stjärnsund och kloster som mål på vår resa. alla tre ställen ligger i naturfin miljö och det finns hur mycket som helst att fånga på dessa platser.

En annan resa som håller på att planeras är oxå en veckosluts resa upp mot fjällen och då menar jag                                     dom fina fjäll vi har i Dalarna där uppe i norr. en del av dom saker som ligger på vårt bord nu framöver    . Har ni möjlighet och lust så häng på på någon av dessa resor och följ med ut i vår sköna natur och det är alltid lika kul att få träffa alla som brukar dyka upp.

Jag personligen känner en stor lycka att få göra allt detta , att få fixa och ordna fototräffar det handlar liksom inte att sätta sig själv på någon tron och tro att man är för mer än någon annan utan det handlar mer om att lära och få träffa alla. Tror genom fotografin har jag fått en rad med nya vänner och alltid lika kul att få lära känna en massa nya.

Och vi har en massa att lära av varandra  tips och ideer. det är detta mycket det hela handlar om att lära och gå vidare i sina fotokunskaper men även gemenskapen .

så håll öron och ögon öppna om ni vill med på våra resor=) ha en fin dag

mvh

peter

Postat 2012-04-22 09:14 | Läst 5541 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Ett steg fram två steg tillbaka=)

så kan man nog sammanfatta våren här i Dalom för när jag vaknade idag så hade vi hur mycket snö som helst!!!! Tur man e lagbrytare och sket i myndighetens korkade lag om att sommardäcken skulle vara på nu=) dom sitter nog nere i Spanien och bestämmer detta.

Japp så såg det ur för en timme sedan  inget man hoppar jämfota av glädje över men det är bara att bita ihop=)  Jag har vart ute på lite spaning efter lite nya områden att besöka till sommaren   det är ju inte så man märker upp vart man ska vara utan mer fina ställen att fota när solen vaknar upp   lite spontan fotografering måste det vara med=)

Hittade ett nytt fint Björkrike på min färd så kunde liksom inte låta bli att stanna för att ta en bild på det hela.När man åker omkring på detta viset så hittar man ju ställen man inte i vanliga fall brukar vara och det är riktigt kul.

Torsångskyrka är nog en av dom vackraste och naturligtvis blev det tvärnit och jag gick omkring en stund för att fota lite och njuta av det sköna vädret. vet inte så mycket om kyrkan men den ligger fint där i Torsång .

  

Sedan var det dax att fara vidare mot nya järva mål och siktet var inställt på Vika och Klingsbo. när man far fram i detta jordbrukslandskap med små öar av bondgårdar här och där så fylls man av en glädje att ha allt detta så nära inpå en.

Solen var på väg ned och jag stannade till vid en sjö för att ta lite bilder och få andas lite innan hemfärden. Det är synd att bensinen är dyr och att sitta och åka så här varje dag skulle inte funka men tur är kanske det så hinner man inte att tröttna på det=)

En sista bild från turen här om dagen=)  ser ut att slutat snöa här och solen på g fram    det kan bli en bra dag ändå     

mvh

peter

Postat 2012-04-21 09:06 | Läst 5094 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Bara vanligt vatten=)

var ut och rastade kameran lite idag och hittade en liten fors att ta lite bilder på=)

Picasa har fått lite nya grejer så jag testade även det=) enkelt att använda när man inte e så haj på photoshop och framför allt försöker undvika det

några bilder från dagen=)

mvh

peter

Postat 2012-04-17 18:39 | Läst 4936 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa