I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En Dalmas med visioner......=)

Ja det kan väl inte undgå någon vart i detta land jag hör hemma=) jag en Dalmas med masfrilla och knätoffs och för det mesta ett glatt humör. Det var ett tag sedan jag påbörjade min vandring i kamerans tecken och är inne på mitt 3 år nu. Stigen har inte vart helt enkel och rak utan kan ibland jämföras med kostigar=) Men jag ångrar inget på min väg och kan stå för det jag gjort utan att skämmas allt för mycket.

Utvecklas tycker jag att jag har och kommit en bit på vägen jag har mycket kvar att lära och är novis jämför med många duktiga fotografer här på sidan och den listan kunde göras lång. Jag försöker att bjuda på mej själv och stå stadigt på marken utan att försöka spåra ut helt och hållet i galenskap, lyhördhet är viktig att lyssna på folk med erfarenhet som talar om när jag är ute och cyklar=)

Försöker att hitta egna vägar och någon form av egen stil hur det nu ska gå till=) men som tex alf johansson med sina fina natt bilder så hoppas jag hitta ett sånt spår någon gång i framtiden men just nu så är jag här och där och testar och provar en massa olika saker men mest för att lära sig och utvecklas åt nått håll.

Jag gillar oxå att dra igång en massa upptåg och tycker det är kul med dessa spontana fototräffar. jag har sällan eller rättare sagt vart med om en hobby där man träffat på så mycket folk och träffat en massa som med fotografering bara under dessa år jag hållt på så har jag lärt känna en lång  lång lista med underbara människor och det finns en massa till man skulle vilja träffa. och där kommer fotografiska resan in en viktig funktion att fylla=) det handlar ju inte bara om att visa upp sina alster utan   ,att få träffa och lära känna likasinnade fotonördar och tillsammans kan man komma långt.

Jag en dalmas med visioner och jag hoppas att i framtiden jag finns där med min kamera på väg in i gryning och med en del av mina mål passerade. full lärd det blir man aldrig men man kan förhoppningsvis bli bättre....önskar eder en fin dag 

mvh

peter

Postat 2012-05-30 09:55 | Läst 5181 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bilar , brudar och en kamera del 2 (Lina Kollmann)

Vart en massa bilder tagna och en massa jobb att fixa och dona med bilderna, jag har inte testat detta tidigare så det var en kul upplevelse för mej och lina med kan tro=) Plockat fram några till att visa. Det var väldigt länge sedan jag haft så kul under en dag och skratt salvorna ekade i mellan åt över siljan=)

Gjorde mitt bästa för att få lite retro look på det hela och nja det känns som man fått till det något så när. bättre kan det alltid bli. nästa fotning är redan inplanerad och redan fått några som ville att deras jänkare skulle få vara med nästa gång.

Lärde mig en sak som är viktig  att ta reda på fakta om bilarna så nästa gång ska ett papper och penna få följa med=)) korkat av mej men av misstagen man lär sig.

JA det finns nått mer och som ska ändras men det ska fixas nästa gång=) jag Lina. palmen ove hade en kul dag där ute och det är väl ändå det viktigaste eller hur?=)

och till o med jag fick vara med på kort=) en del i alla fall fick se min spegel bild i navkapslarna heheh och jag har kunnat fixa bort det men det får bli en annan gång=)

Lina fick till nog av mitt tjat=)))

en del andra bilder från vildaste delen av Dalarna  

ha en fin dag=)

mvh

peter

Postat 2012-05-29 16:27 | Läst 5109 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En fotografisk resa i tid och rymd ett glatt besked=)

Ett litet brev kom på posten med ett glädjande besked från kommunen=) vi ansökte om pengar för att lyfta fram det hela mer och med att vi fick pengar så kan vi liksom jobbare hårdare med att göra reklam för det hela=)För mycket handlar om att göra reklam och visa vad som är på gång=)

Just nu fyller vi på i leden av hugade utställare och vi väntar på svar från några än som vi inte fått besked ifrån men som det ser ut så kommer målet 30-35 klaras av galant . Det blev ju bestämt att det skulle finnas en tema bild med oxå för dom som var intresserade .och vad temat kommer att handla om kommer det inom kort en blogg om=)

Nu ska det rensas ogräs och fixas i trädgården=)

ha en fin kväll=)

mvh

peter

Postat 2012-05-28 15:51 | Läst 4744 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tidig morgon i dimman med polisen=)

Ibland när klockan ringer denna okristliga tid så det enda jag vill e och döda den  typ=) men jag pallrar mej upp dum som man är fast sängen ropar att kom tillbaka och lägg dej så hamnar man i köket med en kopp rejält stark kaffe i=) sen e det liksom kört.

Ute där i landskapet råder stor frid och en läcker dimma ligger längs med Dalälven så jag åker längs med den och följer kungliga leder mot mitt mål=)

På sina ställen är dimman så tjock så det lönar sig inte att stanna ifall det är fler än jag här ute och riskera att bli kylar märke på någon bil=)

Jag lämnade dimman bakom mej för att åka in mot ett annat ställe och när jag kommer där åkandes längs vägen så ligger det en man på sidan om vägen tillsynes livlös  så jag stannar bilen går fram och kontrollerar om han är i liv, inte en reaktion så jag ringer polis och ambulans  medans jag väntar så går jag fram och ruskar rejält ett bra tag och känner på pulsen då vaknar han till liv och med en andedräkt som fick mej att backa....rejält ap berusad var han...jag åkte när polis var på plats.

jag börjar känna att upplevelsen denna morgon har fått mej rejält trött i ögat så jag beslutar mej för att åka hem

På väg genom stan så ser jag en kille lämna platsen vid en bil med inslagna rutor och dax för samtal 2 till polisen =)) jag skrattade när dom sa du igen!! hahha ja sa jag nu går jag och lägger mej har vart med om tillräckligt idag och ville dom nått mer fick dom ringa senare.....

nu dax att sova och ledsen för bloggspam   brukar inte göra så men idag så fick det bli så....

ha en fin dag

mvh

peter

ps en bonus bild=)

Postat 2012-05-27 07:23 | Läst 5708 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Naturligt naturligtvis=)

En kväll ute bland ängar och grönskande böljande hav av björkar och andra lövträd. Jag blir fylld av ett lugn och mina ögon letar efter saker som kan fastna i kameran=) sitter ute på altanen och njuter av den sista strålarna från solen och kollar igenom kvällens fångst.

Har inte gjort nått med bilderna utan låtit dom vara som dom är, mot Hedemora finns det stora fina ytor för landskaps fotografering och lätt att hitta fina platser.

Har haft sonen hemma några dagar nu=) man ser honom inte så ofta när har jobbar där i konungens arme=) men han har tröttnat på Stockholm och längtar hem till ett lugnare leverne så vi får se hur det går

Turen på landet fortsätter runt sjön och upp på berget bakom Säter med alla tiders utsikt

Konst gjord dimma efter bilen  nä motor är inte slut men torr gru sväg fixar till dimman=)

äntligen uppe där högt ovan staden.. fick en lutning på staden men det kanske behövs för att få lite mer fart på den=)

Det har exploderat i naturen på några dagar och grönskan finns där ute överallt.

en sista bild från turen  snart ska det sovas för jag har tänkt mej en tur mot gryningen i natt

mvh

peter

Postat 2012-05-26 22:02 | Läst 4489 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa