I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Medans du sov.....

Hade jobbar eftermiddag och klockan vart väldans sent innan jag kom i säng men jag ställde alarmet på kl 03.00 och slöt ögonen för att sova. När klockan ringde så fattade jag inte liksom varför f-n-skapet ringde innan ögonen och händerna famlade för att stänga av den , Reste mej och gick ut i köket och såg vilken underbar morgon det skulle bli så på med vatten kokaren och några skopor extra kaffe för att vakna till liv.

Åkte ut mot Stora-skedvi och såg dimman ligga lågt över sjön, tyvärr så var det en massa kablar i luften ivägen men dom ska jag städa undan vid senare tillfälle=) Hade liksom glömt bort hur underbart det kan se ut där ute, tröttheten var som bort blåst och som en hungrig varg for jag vidare.

Råbocken fick en väldans fart och hans lock rop på honorna fick ett plötsligt slut när min fyrbente följeslagare på ålders höst fick för sig att hon var en jakt hund=) efter en stunds rop kom hon tillbaka och vi kunde fortsätta vår tur mot gryningen.

En annan råbock längre bort fick fart på stämbanden och dess lite kusligt hesa lock rop hördes där i gryningen. Jag glömmer liksom bort tid och rum där i gryningen och vips så var den eländes hunden borta igen. Men denna gång så var det inte jakt som lockat henne utan hon gått ned i krondiket och drack vatten och kom upp luktade som en soptipp=))

Jag fortsatte vår resa mot slutmålet bortanför Husby och stannade en stund utmed en väg och denna gång fick min följeslagare vara kvar i bilen=). Dimmorna lekte över nejden och en stund av tystnad stod jag där och bara log för mej själv......

Jag minns varför jag plågade mej förra sommaren och fotfästet jag känt jag tappat fanns där igen... jag tog en sista bild och vände hemåt denna underbara morgon, för mej är det dax att sova en stund.  Önskar er en fin morgon där med morgon kaffet och en ny härlig dag är född.

mvh

peter

Postat 2012-05-19 06:41 | Läst 2620 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En stund i stillhet

Efter några dagar instängd på kabelverket så är det befriande att få komma ut och vädret är helt ok, ovädret ligger i luften men solen den skiner än så länge och det har exploderat grönt i naturen , det var gjort på ett kort ögonblick sen stod allt i en grönskande prakt och solens strålar får det att se ännu vackrare ut.

Himlen var otäck mörk och det kändes som det skulle bli åska men allt som blev var lite regn och det överlever man. En stund i stillhet här ute i det gröna får en att leva upp en stund och batterierna får ny energi.

Ny sådd åker och snart kommer gröna skott jobba sig upp ur jorden och göra det ännu grönare. Tycker detta är den bästa tiden när allt får liv och resterna från vintern får färg.

Det känns som allt stannar upp en stund för att lägga i en högre växel och med ny fart fortsätta framåt mot sommaren som står bakom hörnet och väntar-

Kossorna har fått kommit ut från sina mörka fållor och ut i det fria för att njuta av äta av det gröna gräset , man kan förstå deras glädje skutt när dom kommer ut och möter grönskan=).

Traktorerna blir ett vanligt inslag denna tid på vägarna där man skyndar fram till nästa åker som ska göras grön och föda upp nytt liv=)

mvh

peter

Postat 2012-05-18 08:52 | Läst 1808 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Boxning test och besök hos boxar-Bosse

Fick en liten galen ide om att testa fota boxning och i Säter har vi en klubb med en lång historia med duktiga boxare. Boxning för mej är små lokaler och oreda med ordning och svettlukt och taskig belysning. och vart inte besviken när jag klev in i lokalen för att hälsa på hos dom lokala förmågorna. Bosse som är en front figur här och en drivande person som brinner för detta. och man har ju hört hans namn en hel del. För min det så är det kul att testa detta och i ett syfte att lära mej lite mer och framför allt kul att få visa upp våra boxare här i kommunen.

det hände saker snabbt och man försökte liksom hänga med i svängarna när armar och ben rörde sig i ett snabbt tempo. mitt 18-55 var det jag använde mej av det hängde med men inte operatören jämt=)

inte helt 100 med skärpan men det handlar en del tror jag om inställning och vana det är första gången och man lär sig hänga med bättre i rörelserna kan jag tänka när man blir varm i kläderna=)

Fighter face=)  det blev en hel massa bilder och bosse visade mej runt i lokalerna  och berättade om en hel del om klubben kul med dessa eldsjälar som lägger ned sådan tid på det dom tror på  all heder till dom.

Bosse i egen hög person.

Det har vart en massa annat i Säterdalen med=) nu var det ett test och jag har lärt mig en hel del och nästa vecka då är jag där igen och svettas med killarna och tjejerna i denna skumma mörka boxningslokal=) Tack för att jag får komma Bosse på fler besök=)

mvh

peter

Postat 2012-05-15 22:12 | Läst 2522 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Norddalen en del av Säterdalen

Vädrets makter var inte med oss igår men under några timmar igår på kvällen begav vi oss ned i Norddalen och dit kommer hela vägen ned med bil=) vägen slingrar sig ned i dalen och när man kommer ned möta man av en grön färgbomb och fåglarnas glada kvitter ekade mellan väggarna i dalen.

Ån har en ännu mer central roll här på sin väg ut i dalälven och här vid fallet finns resterna av den gamla kvarnen och en del husrester med. vart lite nyfiken på detta och ska ta reda på lite mer saker om vad dom gjorde här om det var bara kvarn=) vandrings led finns det längs ån och med fina spångar tar man sig lätt fram längs med ån.

Rester av byggnader i området

Rena autostradan=) det är väldans frid fullt nere här och man har hela tiden en massa fint att vila ögonen på eller använda kameran för att förverkliga ögonblicket.

Stilla flyter floden donau kunde man nog säga om ljusterån oxå . nu har vi kommit fram till den andra änden av norddalen och möts av ett hav av vitsippor och grönskande sluttningar.

En stund av stillhet och samlande av tankar innan färden hemåt..tänk att ha allt detta så nära inpå och liksom blundat för det hela förs nu när man tar tag i det och gör ett besök upptäcker vilken värld det finns så nära inpå en=) men det blir nog fler vandringar här nere i år kan jag tänka mej.

Det är en upptäck resa för mej och ibland bakom nästa krök tror man att dr livingstone ska dyka upp. under dessa 2 dagar så är det bara en liten gnutta som jag besökt och hemma ska jag läsa på mer om denna grönskande dal och fler resor längs dalen lär det blir vad det lider=)

mvh

peter

Postat 2012-05-15 11:40 | Läst 2612 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Säters Grand canyon en dokumentation mitt i stan

Säterdalen kom till för väldans länge sedan så bildades denna djupa ravin och lång ca 1 mil sträcker den sig från Säter ut mot Dalälven i Gustafs.  När man har tagit sig nedför denna branta väg så möts man av en grönskande oas lång där nere=) det finns en gammal utedansbana  och inomhus en servering och en stor ute scen där många berömdheter har stått.

Den lilla teater scenen där sommar tid spelas mycket barnteater och annat kul för den delen med. Den ligger ett stycke in i dalen på vägen mot fäboden där sommar tid det går djur lösa och en servering inne  på fädboden.

För egen del så har man mest minnen från den tiden man var ute och raggade och en och annan kram har man delat ut här nere i detta nöjes palats. dessa aspar har oxå funnit varandra här och kärlek uppstod.=) Paret som driver Dalen och parken i år har långsamt börjat få liv i den igen efter några år i dvala vilket är riktigt kul.

Ån har en central roll här nere där den slingrar sig fram längs hela dalen. Förra sommaren var ett snok år och det kryllade av snokar längs ån som slingrade sig fram där pilsnabbt i gräset. Man gjorde även försök att plantera in ädelfisk nere här men om jag minns rätt så sprack nätet som skulle hålla fisken inne =)

På en del ställen har man gjort trappor för att kunna gå upp på kanten av dalen och blicka ned. och det är inte några steg som ska göras innan man är uppe=) även slogbodar finns uppsatta för att man skulle kunna rasta och grilla korv om man så behagar.

Finns trädsnidare oxå som gör sitt bästa att hålla trädbeståndet nere i dalen. I vintras var jag ju även här med en från länstyrelsen och spårade varg här nere så nog händer det saker här nere=). Jag har gått hela sträckan nån gång och jag kan rekommendera ett besök längs dalen.

Det var ett tag sedan jag vandrade längs ån här nere och det blir nog fler besök kan jag tro. Tycker det är en själv klarhet att bevara dessa Dansbanor och folkparker=) Hela systemet ska tilläggas är naturreservat . Vårfloden går hårt åt dalen där den river upp stora stycken av jord längs sidorna och drar med sig den ned mot ån.

sådana här raviner bildas lite här o där och marken till stordel är sandjord så påverkan av vattnet gör att det blir en hel del jordskred och det bildas nya varje gång vintern tar farväl.

En sista bild från vandringen idag  ett hav av vitsippor som bredder ut sig längs sidorna på dalen...

och till min fasa kom jag på en annan sak från förr när man trött och slut ville hem och sova så fick man ju lov att ta sig uppför mördarbacken=((

mvh

peter

Postat 2012-05-14 12:41 | Läst 2517 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa