I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Arla morgon i dimmornas rike

Efter några dagars slit och ännu mer slit så ställde jag klockan på 0400 och tänkte mej en tur ut i det fria och få andas lite ren och kall luft där uppe bland bergen. ahhh tro det eller ej men vaknade förre klockan och med en längtan att få komma ut så fixade vi oss ordning jag och min ständige följeslagare.

solen på väg upp där bakom bergen och vi styrde vår färd ut mot finnmarken . 3 grader kallt visade det på mätaren på bilen. helt perfekt för fin morgon dimma. Vägarna börjar så smått att torka upp men en o annan lerpöl fanns det så det var bara att ta det lugnt.

solen hade ännu inte hunnit ikapp oss så vi ställde bilen och gick längs den slingrande skogsvägen, var ett tag sedan man kände denna glädje att vara här ute och min följeslagare viftade mer än vanligt på svansen där vi gick fram. morgon serenaden från skogens fåglar höll våra öron vakna och långt där borta skrek en trana i högan sky.

Solen kom ifatt oss på vår väg och strålarna lekte där i dimman och vi satte oss en stund där i vägkanten och drack en kopp kaffe och ett stycke medhavd macka men den åt nog den lilla hunden upp=)  satt där och njöt av utsikten och lyssnade på fåglarnas sång och älvornas dans där inne i dimmorna, detta är livet det=) finns inget som går upp mot detta att bara få vara här ute i naturen.

Reste mig upp och fick en smäll över näsan av en gren så blodet rann bra friskt ett tag innan jag fick tag på lite papper att peta upp och ned mot vattnet för att tvätta av mej blodet i ansikte och händer. skrattade högt för mej själv när jag fick se spegelbilden av mej själv med en vit blodig näsduk och halva nyllet fyllt av blod..hade nog skrämt slag på de flesta kan jag tro.

Vi fortsatte vår färd in mot gryningen och stannade till en stund i Grängshammar för att ta lite bilder på dimman som lekte där i morgonljuset=) jag kände mej nöjd med morgonen och vi styrde bilen hemåt och när vi klev innan för dörren slog den halv 7=) vi kröp ned och sov en stund och ett leende på läpparna efter denna underbara morgon

mvh

peter

Postat 2012-05-02 08:48 | Läst 3996 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5