I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Bilar , brudar och en kamera

Idag var det lite test att fota nått jag inte gjort tidigare och steget från tidigare foto turen i gryningen var avlägset . Jag har en del arbetskamrater som har jänkare så det var liksom inge problem att få villiga  att ställa upp=) så palmen och ove bor i Rättvik så jag och lina begav oss dit tidig morgon och Dalhalla  för att fota lite bilar och Lina. Jag har inte gjort nått liknande tidigare och man lär ju testa för att lära sig lite mer om kameran och en ny stig på min väg fram.

Hot roden ägs av Palmen och fråga mej inte hur stor och vilket märke det är det liksom försvann=) Solen på väg upp och det var 25 grader varmt redan 8.00 på morgonen.

Buick . vi testade lite olika poser och det är inte helt enkelt att få till men ju mer man testar ju säkrare lär man ju bli förhoppningsvis=)

Lina är ju van så när vi fotar så vet hon mer om detta än jag så jag försöker hänga med=)

Fiat=) 

Buick.

Fiat vid siljans strand=)

En sista bild från dagens test att fota bilar och en brud=)

tack Ove och Palmen för att ni ställde upp och Lina förstås

mvh

peter

Postat 2012-05-25 16:21 | Läst 4068 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

kvinnliga bilskollärare i kabul

en annan sak med dessa resor in mot gryningen det är natt radion=) ibland är det en massa roliga repotage bla denna om en kvinnlig bilskollärare i kabul. livet var inte lätt för henne och med deras kvinno syn så hade hon ett hårt leverne men hon var fast besluten att göra detta trots hot och glåpord från manila bilförare...nåja nu kom vi från det hela och denna natt valde jag en annan tur än vanligt.

jag var eländigt trött denna morgon och sovit dom få timmar jag sovit men längtan dit ut fick mej att skärpa till mej och bege mej ut mot finnskogen denna natt. jag stannade till och rastade av hunden och under vår promenad så hörde man göken sitta där och ropa in morgonen.

får nog arga mail nu men tror detta är en storspov?=) nåja den var inte det minsta bekymrad över min närvaro där den gick om kring och drog upp mask från marken.

uppe vid sjön låg en dimslöja över vatten ytan och solen var på väg upp över topparna på andra sidan, vilket behagligt lugn och jag gick långsamt vidare längs vägen liksom ville njuta av varje lite del och sekund av morgonen.

storlommen låg där ute och tycktes njuta av morgonen precis som jag. på andra sidan låg en annan lom och dess rop ekade mellan bergen..tycker nog lommens rop är det vackraste av sjöfåglarnas.

jag stannade upp med små kamera räder längs kanten och stunds kaffe rast på bryggan så hade jag fått lite mer energi att fortsätta in mot gryningen.

det ska bli kul att se hur denna björk ska klara sig i livet=) ett tips från mej är nog att det går överstyr=))

en sista bild från nattens/morgonen räd in mot gryningen mina ben är ömma och jag känner jag vill hemma och lägga kul mej en stund=)  

önskar er en fin dag  min började på ett underbart vis

mvh

peter

Postat 2012-05-24 07:29 | Läst 2049 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Det liksom har spårat ur nu......

en månad fylld med extra utgifter och mer blev det efter jag installerade ett nytt norton antivirus i datan så tog det liksom  stop=)) skratta eller gråta över det? nä det är som det är och den fick tillbringa natten och nån dag till på rep...tur var så gick ju bilderna att plocka ur.

man skulle ha det som korna på grön bete lugnt o skönt=) hoppas det fina vädret håller i sig för då blir det natt mangling ikväll eller i natt ska det heta=)

ute så exploderade det och så var allt grönt   det liksom badar i härlig mustig grön färg och sånt gör ju en glad och lycklig mas   så ett lätt data haveri kan man inte låta sig slåss ned av...int e jag bitter int.

en tur tidigt på morgonen och jag hämtade igen mej och bekymmer är som bortblåsta det går liksom inte att gräva ned sig utan det ordnar sig för det mesta....

ikväll ska grillen testas och en fin sallad göras i ordning tror jag  =) och sitta ute på altanen i lugn och ro med en god bok...scotts kelby=))

jag avslutade min resa uppe vid kloster för jag ville se hur solen lekte vid den fina dammen där

en avslutande bild från morgonen önskar er alla en fin kväll   det ska jag ha=) morsning korsning!!

peter

Postat 2012-05-23 17:04 | Läst 1965 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Så Besviken.....

Igår innan solen gick ned och jag var på väg hem från jobbet så var det inte ett moln på himlen och ute på åkrana syntes den första dimman smyga sig fram. vilken gryning jag skulle få och klockan den sattes på 03.00 . vaknade med ett stort leende på läpparna och skuttade ut ur sängen..på med kaffe och ut på trappan för att avnjuta kaffet....knappt nå sol på himlen=(( snacka om man blev besviken.

Liksom inget att glädjas över den uppladdning jag trodde för en fin morgon i dimmorna var liksom bortblåst. men jag gav mej ut för att hitta nått att fota så det blidde lek med exponering med den lilla sol jag hittade.  men besviken och det goda humöret var som bortblåst.

Gjorde mitt bästa för att hitta nått som kunde duga att ta med hem=) men ska villigt erkänna att det var skönt ändå att vara ute man kan liksom stå överallt med stativet utan att störas av bilar och annat=) nåja  ett morgon piggt tidningsbud stannade och undrade vad jag fotade.

Vart lite underexponerat och lek i datan med färg reglage =) hoppas på en bättre dag än denna längre fram i veckan=)

mvh

peter

Postat 2012-05-21 11:51 | Läst 1922 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nytt liv nya tänkanden

Hade tänkt mej en tur inatt med men det regnade och vädret var inte kul och sängen den var sååå varm och skön. Tror alla går omkring och inväntar semestern nu även om det är ett tag till så känner jag då ett stort behov att få vara lång ledig ett tag. Jag har dragit med problem med blodtrycket och får käka tabletter för det. Jag har levt på kredit ett tag och det brukar inte löna sig i längden. så en omställning ska det bli och lite mer ordning och reda på torpet.

ahh det är som det är och inget att kräva ned sig för, för den delen så är förändringar en del till det bättre så det välkomnar jag och att få en spark där bak så man börjar och tänka till lite.  

slut grinat=) har lekt med en del bilder från igår i picasa . ett enkelt gratis program och inget märkvärdigt alls att använda. men fördrar nog dom naturliga bilderna bäst=)

En sista bild från gårdagens resa=) nu ska det fixas lite nyttig mat och magen vill ha lite mat så undrar var det stackarn säger när det blir sallad?=)

ha en fin dag!

mvh

peter

Postat 2012-05-20 10:31 | Läst 2288 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa