I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Simma, cykla , springa Säter Triathlon

I helgen går den årliga triathlon helgen av stapel här i Säter  för er som inte vet vad triathlon är så börjar man med att simma sedan blir det cykel och som avslutning Löpning. Distanserna är olika man tävlar i lång distans och medeldistans och sprint. En välkänd triathlon tävling går av stapeln på Hawaii och kallas ironman   , där simmar man 3,86 km och 18 min på cyjel och sedan avslutar man med ett marathon 4.2 mil=) 

Redo för start.  denna tävling jag såg kallades sprint  man börjar med  att simma 700 m 

Sedan upp ur vattnet fort som tusan för att byta om till cykel kläder...........

För att köra 2 mil på cykel......

av egen erfarenhet vet jag att benen är bra stumma när man kommer in efter cykel delen för att avsluta med.....

Löpning 5 km.   ska villigt erkänna man blir väldans imponerad av dessa atleter

Målgång vinnaren=)  Triathlon i Säter har det varit i många år men på senare år så är det lite lugnare mot var det var förut får då satsade kommunen på det hela och det var väldans mycket folk här. Jag minns då jag var med när dom körde VM här det var ca 10 000 för att titta på Vm tävlingarna det var det inte idag  tråkigt för det är en kul sportform att titta på.

mvh

peter

Postat 2012-06-30 18:31 | Läst 5069 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Lukas den lille Dalmasen

Var ju i Rättvik för någon vecka sedan för att fota jänkare och då fanns denna lilla energi knippe med=) Med mammas tillåtelse så gick vi iväg han och jag och tog lite bilder  medans vi väntade på nästa tagning.

Han trivdes fram för kameran och passar ju väldans bra på bild=) 

Försökte att få han att se lite sur ut på bild=)  den gossen kan nog inte vara arg tror jag

nä tror det var mer naturlig för Lukas  med ett jätte likt leende på läpparna 

Här lekte jag lite med bilden i picasa  tror bestämt Lukas skulle lätt bli en fin reklam pelare för kalles kaviar=) Nästa gång vi träffas så ska Lukas få stå mer i centrum med mas dräkt och allt tror det kommer bli kanon=)

ha en fin dag

mvh

peter

Postat 2012-06-30 07:55 | Läst 4650 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Säter inte bara Psykvård och fasta=)

Ofta när man talar om var man bor så får man ofta en rolig kommentar tex frigång? ja ni fattar liksom vad man får höra då folk hör man bor i Säter , tur man har sinne för humor och inte har kort stubin=) jag tog med mej kameran på en fotvandring för att visa lite annat än fasta paviljongen för det finns en massa annat att kolla in med här.

Säter där går riks 70 rakt igenom så dom flesta som färdas här passerar nog fort igenom man vet ju aldrig om man blir kvar=) Jag är inte så mycket för historik men en del saker fastnar nog i skallen på en . Att Sveriges första myntverk låg här nere vid ån och att Drottning kristina tilläts bygga en bostad åt sig på ca 20 rum här som idag är skola.

Yxor tillverkades här oxå och säter yxan är vida känd men idag ligger det ett biografmuseum i yx fabriken. nå väl låt se vad som finns mer att förtälja om denna stad?=) jo Säterdalen finns ju här med, nere där ligger en fin folkpark och en stor utomhus scen och en fäbod längre bort i dalen.

Själva inner stan består av en massa små trä hus som alla är k-märkta och på vissa små gårdar där man har gjort fantastiska trädgårdar som man brukar visa upp en gång om året , bara det väl värt ett besök och det är under en vecka i augusti då man klär ut sig i kläder från förr och man anordnar marknader och gycklaspel och en massa annat kul.

Rådhus torget är den centrala delen i Säter där det mesta händer. den gula byggnaden är statshotellet som har bytt ägare oftare än vad jag byter kalsonger. och rådhuset den mer vita byggnaden där dom styrande i kommunen sitter. När jag går här längs gatorna så finner man en frid och det är nog det Säter är för mej en frid.

Jag har bott här ett tag nu och ska jag vara helt ärlig så har jag ju en längtan ut i skogen till en fin timrad stuga att avsluta mina år i, vi får se vad det blir. Jag sitter här vid mitt köksfönster och känner mej lite som Edward persson  jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv  , men med den skillnaden att hos edward var det nog lugnare på landsvägen än här=)

Ett annat känt märke i säter om man passerar  yxbladet och en liten bit av mitt hus finns med oxå. Det finns ju en sak till som ligger mej varmt om hjärtat här i säter nämligen denna.......

Ornäsbjörken med sina speciella blad. tydligen så är ornäsbjörken en blandning av två träslag var vid den ena är en björk men sen ska jag helt ärligt erkänna jag glömt bort var det var, den är en riks björk ialla fall och brukar finnas kring kommun hus och dyligt på flera ställen i landet.

Nere vid stationen står detta lok och väntar på en avgång som aldrig kommer och mina steg styr mot hemmet och en liten historia om mitt säter har ni fått=) tänkte avsluta med en bild till och med den önska er en fin dag

mvh

peter

Postat 2012-06-29 10:10 | Läst 6269 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Photoshop att vara eller inte vara, det är frågan

Jag är med i en grupp på facebook där det kommer upp allt oftare diskussioner om photoshop och själv känner jag mej kluven men ska erkänna jag gillar naturliga bilder. Photoshop tillhör nog framtiden något som kommer att finnas och säkert kommer det ännu mer program för att fixa sina bilder i framtiden  snart kanske man inte ens behöver gå ut för att fånga gryningen.

Det är liksom två läger i denna fråga dom som är för och dom som är i mot och stundtals blir det rejäla ord växlingar båda sidor har bra argument och det kan man köpa. Men frågan jag brukar ställa mej själv när slutar man vara fotograf och blir bildbehandlare?  kanske fel ord val men ni kanske förstår vad jag menar  ett ex  man tar en grund bild som man använder men när bilden är klar så är själva grunden ett minne blott.  man blir liksom lurad ibland som nybörjare att när man ser en kanon bild och  tänker wow sån bild vill jag ta med men man kommer aldrig att göra det när man efter ett tag förstår den är efterbehandlad nu låter det negativt men det är inte meningen utan jag menar som ny är det ibland svårt att veta

ja det finns en del tankar om detta men tror att var och en måste göra det dom själv vill och har inga åsikter om vad som är rätt eller fel  och  vara ärlig och respektera varandra var man än står i detta men som för egen del så försöker jag att gå den enkla vägen dvs så lite efterbehandling som möjligt kommer säker i framtiden att lära mej mer om photoshop men just nu tycker jag det är viktigare att lära sig kameran och ta så bra bilder där och inte tvärtom. om det är rätt eller fel vet jag inte men det är min väg.

 man blir lite förvirrad ibland med alla dessa program som gör det eller gör si=) så jag håller mej till det enkla jag och försöker lära mej där sen får man se i framtiden om man lär sig så=)

Det viktigaste är ju ändå man gör nått man tror på och det är ju viktigt och foto är kul

mvh

peter

Postat 2012-06-28 12:37 | Läst 5495 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

visa vid vindens ängar

det går en flicka i aspelunden hon håller ett gulnat fotografi  med åren blev hon en dröm en saga....

önskar er en fin natt det ska jag ha=)

mvh

peter

Postat 2012-06-27 23:02 | Läst 4472 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa