I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Till Havs och mot Åland.

Äntligen är det på gång en massa strul satte stopp för resan men nu på onsdag bär det av mot Åland och kusten med på färden den reslige mannen i norr. Åland har jag vart mången gång för att fiska så denna gång är kameran med istället och det ska bli kul. kusten runt åland är liksom super och finns ju en massa på inlandet oxå förstås.

Hemma blir resten av familjen tråkigt men dom stod inte ut med tanken att åka runt på Åland för att fota under några dagar=) Sommaren har liksom regnat bort och inte mycket har blitt av som jag tänkt mej men strunt samma inge att gråta över liksom.

Senaste dygnen har liksom vart fulla av överraskningar av det mindre roliga slaget så ett par dagar borta kommer att göra susen skulle jag tro. hoppas också att vädret tillåter lite tidiga mornar ute vid kusten .

Nu ska jag ta en tur på skogen sen hem och försöka sova ikapp lite.. ha det så gott

mvh

peter

Postat 2012-07-30 18:56 | Läst 5679 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Dalarna platsen i mitt hjärta=)

Har nog sagt det 7000 gånger tidigare men Dalarna är dalarna och platsen i mitt hjärta=) bestämde oss för en tur runt siljan och packade ihop saker och ting och lämnade säter bakom oss i 200=) nä då 150 är nog mer sant...skojar solsken och varm idag med så ac på i bilen så blir det betydligt trevligare.

Första stopp knäckebröds fabriken och en låda med sig hem 5 kilo för 80 spänn helt ok efterbesöket där som bytte vi spår eller tog en annan väg

Över Leksand mot Gesunda och upp högt ovan siljan=)

soldisigt och varmt även här så det var in i bilen och vidare mot styggforsen i Rättvik på andra sidan av sjön  lite kaffe och glass i Mora så var man på hugget igen.

Stygg forsen är väl värt ett besök och den ligger vid boda kyrkby.

Riktig klättring upp och ned men det är ju hur fint som helst här. dock inte ocker priset på drickan i kiosken hutlöst dyr

Efter styggforsen var det bara att försöka ta sig igenom Rättvik och i dessa dagar  går classic car week och invasion av jänkar bilar men en timme senare var den dryga kilometern avklarad och vi for vidare till Tällberg

Kan ju knappas misstolkas vilket landskap man är i=) slutet på vår resa runt hjärtat av masriket och saabilacen har börjat låta konstigt igen...skit bil verkstad igen imorgon=)

mvh

peter

Postat 2012-07-29 21:34 | Läst 5745 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

På Besök i Gnesta

Tog sig till slut fram till Gnesta och strålande sol var det så det var betydligt skönare än det väder man lämnade hemma vid. Det dök upp en hel del kända ansikten från fotosidan . Tog mej en tur runt godsmagasinet innan jag letade upp Affe.

Det fanns en hel del riktigt läckra bilder en del man sett på fotosidan men som gjorde sig ännu bättre live. hittade på den genom trevlige Affe och Bernt så vi hamnade vid fiket vid tåg stationen och njöt av den fina dagen och trevligt samtal om ditt och datt.

Bengt  festival General i egen hög person  trevligt att få träffas live..Tycker sådana här utställningar är riktigt trevligt att besöka massa trevligt folk och framför allt att få ett riktigt ansikte på den man pratar med.

Mycket folk i rörelse längs kajen.

Det vart en hel del intressanta möten och långa samtal så tiden sprang iväg fort denna dag.

Många handslag med...kul att man tog sig tid att åka hit för att kolla in Gnesta planket och kan rekommendera ett besök dit  riktigt mycket läckra bilder man sett tidigare på fotosidan som växte mer live.

mvh

Peter

Postat 2012-07-29 08:12 | Läst 5307 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Mot Gnesta och lite annat på vägen

Sitter här hemma och käkar lite frukost och ska strax åka mot Gnesta för att kolla in Planket där och framför allt träffa Affe=) och naturligtvis di andra . har haft katt på rymmen så planerna för att stanna kvar några dagar i nyköping blev lite ändrade.

Har åkt vägen mot Gnesta några gånger och det finns en massa fint att titta på så tänker ta god tid på mej och njuta lite av naturen .

Ska bli kul att få träffa några av gänget nere där med så man får se vad det är för typer=) vädret här idag är inte det roligaste regn och dimma så jag hoppas det blir bättre mot kusten.

Har en längta till havet så få se om man tar sig en tur ut mot stendörren innan man åker hem mot Dalom senare idag.

Här i Dalom laddas det för classic car week så utanför mitt köksfönster mullrar det när mängder med jänkare passerar.

dax för att få lite vatten över skallen sedan avfärd mot Gnesta

ha en fin dag

mvh

peter

Postat 2012-07-28 08:21 | Läst 5083 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Helt galen är man

Efter några intensiva dagar så borde man ta det lilla lugna tycker man men man är ju inte så funtad utan när Stig och Veronika ringde och ville ut och fota natt så själv klart sa man ja trots att ögonen ville nått helt annat=)Sagt och gjort så var det bara att ladda kameran och några baljor kaffe så var man i någorlunda skick att fara ut.

Mot Husby och en strålande morgon och klockan var strax före 4 .jag visade dom runt på tassemarkerna och vi stannade där vi hittade något att fota i morgon dimman.

Myggen gjorde sig påmind och man stod inte still någon längre tid utan vi tog dom bilderna man ville ha sen vidare till nästa ställe för att nörda mer med kameran. ska erkänna att jag var riktigt rejält slut i kroppen men den fina morgonen höll mej på benen.

 

Från Husby for vi vidare mot stora skedvi och stannade där vi hittade något kul att fota. kaffe och en macka så höll man sig vaken en stund till och frden mot gryningen fortsatte.

Från stora skedvi forsatte vår färd mot stora skogen och finnmarkerna och en hel del fina ställen där med utmärkt morgon dimma över sjöarna hittade vi

en sista bild från dagens tur och man frågar sig är man inte galen?=)

nu ska jag sova och åter sova

ha en fin dag

mvh

peter

Postat 2012-07-27 07:37 | Läst 5963 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa