I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En abstrakt avspegling av mig själv

Alf skrev ju för några dagar sedan att  fotande kan spegla oss själva . I mitt fall så har man en dragning till kampen mellan ljuset och mörkret. nu menar jag kanske inte att jag är på gränsen att falla in i ett mörker men jag menar mer jag gillar gränszonen där imellan.

Ljuset spegling det abstrakta tillsammans blir nått jag gillar man liksom får låta fantasin flöde och genom det finner man ett spår där ett leende kommer på mina läppar.

Man väljer själv hur man ser på en bild och jag finner en ro bland dessa hårda kalla sidor där en mjukhet och ett ljus speglar sig bland allt det där som är kallt och hårt.

Ens själ  inre visas på en bild som ingen annan kan avbilda som en själv har gjort för jag tänker på mitt vis när jag fotar kanske inte alltid efter konstens regler .

I speglingen är jag  är jag en kopia av mig själv som visar den ena sidan av den andra . Jag hittar ett ljus som ger mej ro bland dessa klippor och belåten för stunden åker jag hem med nya friska batterier redo för nya tag i verkligheten som ibland kan te sig lika abstrakt som dessa klippor

mvh

peter

Postat 2012-07-22 07:36 | Läst 3013 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Bland dimman i stan=)

Årliga nostalgi dagarna i Säter  då staden fylls av traktorer och moppar motorcyklar och stora vräkiga jänkare....alltså gjort för dimma inne i staden så istället för att plåga sig upp mitt inatten så blidde det kvälls foto istället.

grill med förbjudet namn=) bilar var det denna kväll när crusingen drog in i staden och känslig mot motorvarv. skrikande däck får man inte vara då....

Nåja sj bidrog oxå med lite oljud=)

och en icke veteran for omkring oxå=) och eget bensin bolag hade han nog med sig för vad jag förstod så sörplade denna i sig en hel del....

Brandkåren fanns på plats med för att fixa lite dimma=) tror denna blev min favorit under kvällen.

Tycker det är kul när det är lite livat på stan men tycker det är skönt det är en gång som detta är för det liksom finns inga lagar under denna kväll tycks det  nu pratar jag inte om raggarna utan om wannabe raggarna som kör på tok för fort runt på gatorna.

mvh

peter

Postat 2012-07-21 19:42 | Läst 1987 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

O du bistra morgon

Uppe tidigt denna morgon och åkte ut en tur på skogen tillsammans med min fyrbenta vän, regnet som föll inatt bildade en lätt dimma som strök längs skogs kanten, Jag parkerade bilen och vandrade längs grusvägen i ro och huttrade till lite i morgon kylan, fyrbenta vännen gick i sakta mak bredvid mej.

Jag hade kameran med mig på färden men lät den vara utan njöt  av morgonen utan att dela med mig av den. Ett skall från vännen som tyckte husse gick ifrån henne så jag stannade upp och väntade in henne med svajande svans och lite ruffs i pälsen och vi fortsatte vår färd i gryningsljuset. Det var total tystnad inga skogsfåglar som spelade inte heller någon vinds sus i grantopparna utan det var ljuden från kängorna som knarrade i gruset som höll oss sällskap.

Liksom att förklara hur det känns med denna totala frihet det är att få gå här och det finns inga bekymmer är svårt att förklara med ord utan det måste upplevas men det är ju andra sätt att ladda men  detta är mitt sätt att hitta tillbaka till ruta ett. 

Enda bilden från morgonens tur blidde denna, vi började att gå tillbaka längs grusvägen för min gamle trogne vän börjar få trötta sega ben. Imorgon ska det fotograferas bilar och det ser jag fram i mot. Resan till åland i augusti planeras för fullt och stuga har bokats och en båt ska hyras med så man tar sig fram längs kusten

 

En sista bild för dagen..nu ska det fixas mat och vilas en stund innan det blir en tur på stan för att kolla in crusingen....ha en fin kväll

mvh

peter

Postat 2012-07-20 15:30 | Läst 2508 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En hälsning från sjukbädden=)

Klev upp tidigt idag inte för att åka ut och fota dimma utan för att träffa claes och gå på fotografiska=) dimman var total på vägen så  nåja det blir fler dagar att fota dimma . att komma till Stockholm det är kul men aldrig jag skulle bosätta mig där igen. gjorde mina år där på 80-talet och det fick räcka=)

Och vädret kunde man inte klaga på=) härligt att få se lite sol igen vi promenerade från t centralen ned till fotografiska och Tobbe som väntade på oss där och glömde för tusan att berätta myten mannen legenden var med oss oxå mr leif benght=)

Han har skaffat sig canon senaste mästerverk han=)  nåja till fotografiska vi kollade in Sally mann  vet inte vad jag ska säga om hennes bilder...helt ärligt så tycker jag dom går över gränsen vissa men det fanns fina bilder med.. Olympia bilderna dom riktigt sken där dom hängde härliga minnen och vissa bilder kände man ju till.

hoa hoa dalgren känner man ju till.....vilket falls som helst var det ändå ett kul besök och det fanns ju en massa bilder att kolla in som den här filuren=) den alltid så glade o trevlige...

Torbjörn=) kul att träffas igen och nästa vecka blir det mer av den varan då han kommer hit.  Efter fotografiska så bar det iväg genom gamla stan och 48 miljoner andra människor som yrade omkring fast vissa visste hur man tog det lilla lugna..

Hmm efter en stunds virrande så hittade vi till St Göran och träffade Claes som hade det riktigt tråkigt där i bädden så ni förstår han var på bättrings vägen....Och vi stannade en stund hos han och höll han sällskap en stund  men en hälsning fick vi med oss=) och jag framförde alla hälsningar till han liksom

nu sitter jag hemma vid och tar det lugnt liksom och pustar ut efter en lång men trevlig dag i Huvudstaden

mvh

peter

Postat 2012-07-19 19:15 | Läst 3090 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

I naturens mörkrum=)

Var ju ut här om natten och fotade i morgon timman och tog med mej gråfilter och stativ för att testa att fota med långslutar tid nere i ån vid grängshammar. ljuset var just på väg upp och detta blev resultatet av det lilla testet....

vart lite abstrakt kanske en aning för mörkt med men kul att leka lite med grejerna man har.

nästa bild  la på lite sepia på denna med.

utan filter ..

Nåja det blev som det blev=)  imorgon blir det att hälsa på claes och ett besök på fotografiska i kungliga huvudstaden

ha det så gott

mvh

peter

Postat 2012-07-18 12:48 | Läst 4741 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa