I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Det döljer sig något där inne....

Lång där inne finner man det magiska det som ljuset lyfter fram nått man aldrig har sett förrän man öppnade sina sinnen och klev in i dimman och ljuset som lyste ens väg bland Granar och fur....

Ett magiskt ljus finner man när man letar sig vidare in djupare och djupare....

Ju närmare man kommer ju tydligare blir det...

Man stannar upp och låter ljuset leda ens tankar

det starka ljuset som gör allt det där mörka ljust

peter

Postat 2012-08-30 20:57 | Läst 4161 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

The Bottom is nådd

Jag började min skift sväng idag på das kabelverk , Trots man är van att gå upp arla så är det en helt annan sak tycks det när man ska till jobbet=) Man är liksom 7 gånger så mer trött då än när man ska ut i skogen för att njuta. Är jäkligt trött på det just nu men det svänger väl om så småningom men man önskade ibland att saker vore annorlunda.

Ett evigt klättrande i ekorrhjulet men ska inte klaga jag har ett jobb med bra lön...som man ser hur dom arbetslösa har det så ska man nog vara glad över ett jobb i dagens Sverige=) och en stor fördel jag har tid att vara ute där jag allra helst vill vara i naturen och få färdas runt i den.

Jag har inget fast mål just nu i mitt fotande utan tar det som det kommer, snart rullar nästa projekt igång och slutförande av bilar och brudar. och ett annat projekt ska på börjas med under nästa månad som kommer bli nått helt annat än vad brukar fota=).

Bilderna tog jag igår i den tjocka dimman och testade 17-40 objektivet som jag riktigt är nöjd med. jag hade ju helst velat ha ett mer ljuskänsligare men det får bli ett senare inköp. Har oxå fått bilder igen sålt till Amerika vilket är kul . min utställning rullar på och jag brukar vara dit och läsa i gästboken som ligger där.

Älgarna har kommit igång i skogen då parningstiden kommer igång och det brukar vara full fart på dom, man undrar om min älskling från förra året fått vara kvar? Jag hoppas hösten får vara som man vill en höst ska vara i år och inte som förra året då den blåste bort.

Nä nu är bottom nådd och det är dax för annat att göra här hemma=) alla bilder idag tagna med 17-40 objektivet

ha en fin kväll

mvh

peter

Postat 2012-08-29 15:42 | Läst 5942 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Tidig morgon

Klev upp strax före 5 och klev ut för att ta en tur ut på morgonen, Bilens temp mätare visade att den var blott 2 grader där ute och kylan kommer snabbt nu. Åkte ut mot stora-skedvi för längs älven kunda man se dimman likt en orm följa älven  färd ut mot havet. Tog med mej mina nya objektiv för att få testa dom lite mer och 17-40 fick börja dagen när vi kom fram längs med älven.

Dimman lättade ju längre från älvem man kom och längs älven var den tjock så det var ingen ide att fara in i den. kylan gjorde sig påmind när man klev ut för att gå ut mot åkrarna och fånga solen när den dök upp där i dimman.

jag beslöt mig för att vända tillbaka och åka upp mot Lövåsberget och kolla om man hittade på någon morgon pigg älg eller nått annat kul. jag kommer sakna dessa tidiga mornar när man får fara fram i ensamhet och ingen som stör morgon friden.. det går fort nu mot mörkare tider.

Dimman låg tät över bergen och över sjön dansade den man kunde nästan höra älvornas dans där djupt inne i dimman, är sådana här ögonblick som gör allt detta värt att ögonen får vila på detta och man kan sitta här en lång stund och njuta av friden.

Jag vaknade till när mobilen skrek ut långa bollar på Bengt och jag hade bara att vända om mot stress och jäkt. imorgon dax att börja jobba igen das kabelverk och en ny tid i ekorrhjulet=)

ha det så gott

peter

Postat 2012-08-28 20:01 | Läst 4580 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Nu snart börjar älgjägarjakten=)

Hittade en kompis i skogen idag som har något på g till kommande jakt....såg ut som han kollade in tornet och donade runt det.

Älgjägare huka er nu laddar han om=)

Äntligen fick man syn på en älg, mörkret hade hunnit smyga sig på så fick lägga på lite ljus

ha det

peter

Postat 2012-08-27 22:11 | Läst 4506 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En tur med nya gluggen 17-40

ahh idag anlände det med en försenad postbrevbärare=) han är förlåten för nu... så upp med det och ut för att testa det det, tog en tur runt på stan och försökte finna något men det är ju så när man vill nått finns det inte där.

Idag kunde man stå här och inte vara nervös för ett godståg spårade ur med helgen och rev upp kilometer med räls och syl.

Tycker det känns fin fint det nya objektivet och ska bli kul att testa det på lite landskap sen och lite annat smått o gott.

cirkus skratt är i staden jo nog kan det behövas skratta här med ibland=)fast själv är jag nog inte så intresserad av cirkus  det brukar vara nog med det på das kabelverk

det blir nog fler tester idag men tycker det håller vad det lovar=)

ha en fin kväll det ska jag o den nya bebisen

peter

Postat 2012-08-27 16:52 | Läst 4971 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa