I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Högt där uppe

Kvart i fem visade klockan när jag satte mej i bilen och åkte ut där uppe högt i bergen och till ett ställe där inte många bilar hittar till. parkerade och tog mej en tur dimman hade en höst lik karaktär där den stund tals var tjock så man inte  såg långt framför sig. Tystnaden var total man hörde sina steg på gruset och hundens flämtande bakom sig. framme vid sjön började solen hitta fram.

Gårdagen var en seg dag på jobbet mycket strul och i takt med det sjunker ens humör så det var en befriande känsla att få knalla omkring här i stillhet .

Gräset på sidan om vägen var daggvått och jag hade ingen lust att knalla ut där på hygget för att sätta mej en stund så vi fortsatte vår färd längs vägen,

Jag tycker ibland lägger sig folk i saker och ting mer än vad dom behöver  väldigt tröttsamt med gnäll på saker som om hundra år inte kommer spela någon roll...testar det nya objektivet nästan på allt som rör sig och det är faktiskt jäkligt kul..

jag vänder tillbaka och det är dax att återvända till bebodda trakter och ta tag i dagen så det händer nått=) 

Ha en fin dag där ute  jag tänker ligga i sängen och läsa en god bok

mvh

peter

Postat 2012-08-22 08:31 | Läst 1885 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Att döda ett barn

Att död ett barn är ju en text skriven av stig dagerman.en berättelse om ett par som en söndag ska färdas till havet och deras längtan till det men färden slutar på ett fruktansvärt sätt. läs den , skriven på ett sätt att den sätter sig fast i en

Jag får den berättelsen till mej varje gång jag sitter på framsidan av mitt hus och dricker kaffe och ser mammor,pappor och ungdomar komma farande betydligt fortare än vad som är tillåtet på vägen  nu är det inte alla som gör så men betydligt fler än vad det borde vara håller högre hastighet...

Det är en rak och fin väg en bit men från båda hållen kommer man till en död vinkel där man inte alls har en aning som väntar och kanske får den utmärkta dagen ett fruktansvärt slut.................

Jag har pratat med kommunen som säger att det är ju inom statsbebyggt område med gällande hastighet och att skulle man sätta upp fartnedsättande saker så hindrar man lokal trafiken dvs bussarna! Antar den dagen olyckan är framme så  hade dom extra minuter inte spelat någon roll...om man kunnat förhindra den med en sådan.  nu vet jag att olyckan kan hända ändå men med lite åtgärder så skulle man kunna göra det svårare att gasa upp sin bil och man höll en lägre hastighet.

Och dessa människor som har så bråttom undrar hur dom skulle se på det om traffiken var lika snabb på deras villa område? där deras barn leker

eller man står där med blodiga händer

Eller Polisen som har slutat att visa sig i staden.

vad kommer man att säga den dagen olyckan är framme?

vems fel är det då?

Det här gör mej riktigt arg och ledsen denna flathet för jag är övertygad om att dagen kommer snart då det fruktansvärda händer......men jag hoppas jag har fel

Ber om ursäkt det handlade inte så mycket om foto idag men det här behövde komma ut ur systemet mitt

mvh

peter

Postat 2012-08-21 09:04 | Läst 3007 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Fotosidan fyller en funktion

Har gått länge och funderat på framtiden på sidan här och vart inne länge på att hoppa av men när man tar sig en funderar på det så finns det ju en massa plustecken. Viktigaste tycker jag är ju alla dessa  människor man lärt känna sådan som man träffat live och blivit god vän med och håller kontakt med. Sen finns det ju alltid en del minus men tycker ändå när man summerar så vinner plustecknen kampen.

Och att blogga på utsidan nja det finns ändå fördelar med att ha den kvar här. det finns säkert dom som lyckats med det men om man ändå måste länka från här så känns det fel tycker ju jag men det är inte min sak att vara domare i vad som är rätt eller fel i det. Har vart med nu några år och man har ju lärt känna en del av människorna som finns här så det finns en gemenskap med sidan oxå sån som jag tror man inte får på facebook.

Nåja lite av mina egna funderingar kring sidan . så nu ska jag trycka på förläng ditt medlemskap för ett år till så får man se vad som kommer att ske under kommande år=)  Första helgen avklarad på kabelverket och det har vart segt att komma igång i ekorrhjulet men man är väl snart igång i det med.

Ha en fin dag ! eftermiddags pass idag och en del som ska ordnas innan jobbet

mvh

peter

Postat 2012-08-20 07:41 | Läst 2373 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En mentor på halsen=)

Har talat med en kvinna om hon skulle tänka sig vara mentor en som skulle med oberoende ögon sparka till en om man hamnar å fel stig i något fotoprojekt. Hon sysslar inte med foto men skriver kåserier och målar och skriver böcker. Ni undrar nu kanske varför? ja det känns lite bra att ha någon som inte sysslar med foto att bolla ideer med och kanske se på saker på ett annat vis, tänker testa detta så får vi se vart vi hamnar.

Vädret och lusten att vara ute har inte vart den bästa utan sakerna får vila från mig ett tag nu så kommer nog det hela tillbaka snart=) jag har utställning på lördag med mina svart/vita bilder från fasta och det ska bli kul att se hur den tas imot. En bok om det hela kommer att skrivas  men inte av mej men där emot någon som är författare mer om det sen.

håller på som bäst att påbörja ett nytt projekt och undersöker lite vägar innan det startar och har ett objektiv till som ska inhandlas ett 17-40... så hoppas det löser sig snart så jag får ett bra vidvinkel objektiv för landskap och annat.

Har även fått en inbjudan att åka till Florida i Januari för att få fota så vi får se hur det blir man e liksom fruktansvärt flygrädd=)men förhoppningsvis över vinner man det och far över och reser runt där för att fota i träskmarkerna och annat.

just nu går allt på räls känns det som och det är ju skönt men men det dyker ju upp en del saker på vägen som det alltid gör .

ha en fin kväll

mvh

peter

Postat 2012-08-18 21:47 | Läst 2747 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Nya test med nya gluggen

har liksom insett det tar sin tid att hitta rätt med det nya objektivet men när man väl får det att stämma så känns det  underbart trevligt. har testat det flitigt några dagar nu och lite nya bilder visar jag här..

ha en fin kväll

peter

Postat 2012-08-17 21:55 | Läst 1933 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa