I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Förändringarnas tid

Hade sett fram emot länge att fara till fjällen men det blev inte så, jag beslöt mej igår för att stanna hemma då jag kände mej inte alls på hugget eller för att vädret inte heller skulle bli det bästa och ska villigt erkänna jag ångrar det beslutet i dag inte för att vädret är annorlunda utan mer för jag sett fram emot att vandra runt bland fjällen och njuta av vidderna där uppe. Men ingen ide att gråta över spilld mjölk fanns säkert en orsak till att jag skulle vara hemma med.

Regnet piskar på köksfönstret och sitter här vid köksbordet och skriver lyssnar på musik , känner mej uttråkad och sugen på att få vädra kameran men den får vila till imorgon då vädret skulle bli bättre under förmiddagen och förhoppningsvis ska jag ut en tur på morgonen.

Är nere på dom sista bilderna nu från min tur förra veckan i gryningen och hoppas att jag kan fylla på med mer snart. Idag blir det nog en bok och ett glas gott vin tror jag eller så struntar jag i regnet och ger mej ut. älgjakten börjar ju snart och då åker man inte ut i skogen om livet är en kärt allt för många med vapen i hand där ute då. och skjut glada med

Oktober snart tusan vad fort det går nu, känns som det går i 200 mot slutet . Man kan hoppas vintern blir alla tiders i år så där lagom kallt och vit på marken. Men som sommaren och hösten sett ut så undrar man ju=) kan ju gå sta o bli en rejäl kall vinter då det finns mängder med rönnbär på rönnen och det sägs ju att det blir mycket snö då.

Tänkte mej skriva om vargskräcken som spritt sig men det får bli en annan dag nu ska sängen få besök och jag har en god bok med mej

ha en fina dag

peter

Postat 2012-09-29 10:46 | Läst 4209 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En morgon

Som så många gånger förr så styrde jag min färd ut där bland bergen och sjöarna . Kallt och på vissa ställen så var marken vit av frost. Orrarna flög över en där man skrämde upp dom på sin färd. sökandet efter älg har vart dåligt och jag tycker man borde finna några icke sa nicke.

Det märks att naturen samlar ihop sig för den nya årstiden som kommer allt snabbare in på knuten och ibland känns det som man liksom inte hänger med i svängarna. fick frågan från assistancekåren om dom fick använda min blogg från trippen hem med bärgare för några dagar sedan... klart man sa jag till det.

Samlar ihop mej för en resa upp till norra Dalarna och några dagars fotande bland fjällen. Skoltaxin får en att vakna till liv där den kommer susande längs vägen och jag tar stativet och fortsätter min färd.

Det känns att det är friskare ute och jag gillar kylan mer än värmen , hur nu man kan göra det men så är det i allafall=) jag hittar ett nytt ställe att parkera stativet på och jag ska villigt erkänna att detta köp var alla tiders rejält och robust är det

Dimman dansar fram där i viken och jag tar en paus i fotandet och smakar på en kopp kaffe. Otroligt skönt och lugnande för själen att sitta här i stillhet och bara få vara.  Har haft lite flyt med saker och ting nu och får hoppas det håller i sig=) men gör det inte det så strunt samma

Jag vaknar upp från dagdrömmen och telefonen låter över hela sjön...det är dax att fara hem och fixa saker o ting som ska göras oxå...ibland blir det en massa foto och inget av det andra som måste göras......

ha en fin dag

peter

Postat 2012-09-27 15:30 | Läst 5085 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Stilla flyter bäcken

från en stund i det fria....................

Postat 2012-09-26 18:42 | Läst 4139 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Fortsatt resa in i hösten

Bilen precis hem kommen från verkstaden och det var som man misstänkte bensinpumpen! och ett stort hål i plånboken blev det med  , nåja inget att gråta över det är som det är liksom och idag är en ny dag. Öm och stel i kroppen känner mej inte alls på hugget. jag hoppas det inte är nån förkylning på g för till helgen åker jag till idre för tre dagars fotande och framför allt avkoppling.

Så mycket har hänt den senaste tiden mest sånt som gläder men det kan bli för mycket av sånt oxå, telefonen går varm man är engagerad i en massa och jag stänger av telefonen ibland för att få en stund i lugn o ro.

Helgen i Idre ser jag fram emot och stugan som kabelverket äger där har allt som behövs för att man ska trivas och finna ro. har inga större mål att nå med helgen utan vandra omkring där uppe och fota en massa om vädret tillåter sånt.

Och i oktober så far jag till Nyköping igen för att besöka femöre och stendörren igen under några dagar för att fota ute vid havet=) man hoppas på blås och höst rusk då. Sitter här med en kopp kaffe och i mellan åt så tittar man ut genom fönstret och vädret är grått o trist.

Sen har vi ju en workshop på g här i säter under en helg som planerna smids för mer detaljer kommer inom kort. Nu ska min ständiga följeslagare ut på en promenad så det är bara att släppa saker o ting och ge sig ut i rusket

ha en fin dag!

peter

Postat 2012-09-25 08:27 | Läst 4197 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Med Bilbärgare ut från skogen

Tidig morgon solen hade inte tittat fram när jag och följeslagaren begav oss ut i gryningen 1grad kallt så det skulle nog bli en alla tiders morgon där bland bergen=) trodde jag....Hur många mil har man inte rullat och farit fram på alla möjliga vägar, ibland har man vart så där långt ut i skogen så tanken har slagit en hur man gör om man blir stående här...

Mörkt solen har inte än hunnit visa sig utan man kan se på molnen långt där borta att den är på g, Lövåsvägen är ett ställe jag brukar fara fram på och här långt ute där så är det fina marker och oftas fin dimma. 

Detta blev dagens sista bild med fungerande bil=( när jag satt mig i för att starta så ville den liksom inte iväg,  sten död troligtvis bränslepumpen hade gett upp! Bara att ringa efter bärgare och som tur var hade man skaffat sig en sådan där ny modern telefon som kunde tala om var man var någonstans för bärgaren.

Ingen ide att bli upprörd utan att jag och hunden fick ta oss en promenad i väntan på hjälp så det var bara att knalla på längs vägen och fota lite .

Kylan och blåsten började krypa igenom lagret med kläder så vi vände tillbaka till bilen och väntade på hjälp. måste säga att det fanns ändå en nytta med den nya telefonen och under dom 2 timmar vi satt där och väntade passade man på att lära sig lite mer om nokian 900 .

vilken morgon tur att man inte hann djupare in i skogen för då hade det nog tagit sin tid att få hjälp

Räddaren i nöden dök tillslut upp och måste erkänna det var alla tiders att få komma här ifrån och lika skönt att få lite värme=) nu e den lilla bilen på verkstad    .......igen..........

mvh

peter

Postat 2012-09-24 10:05 | Läst 6184 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa