I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Mot Hösten

Regn och åter regn idag men tänkte inte låta det stoppa mig från en tur runt på småvägarna här hemma och få lite frisk luft och ladda inför en natt helg på Kabelverket. Jag åker ut mot Bisperg och könningshyttan och här passerar man ett hus så är man plötsligt inne i en ny by.

Det märks att hösten är här bönderna har börjat att skörda och träden har börjat ändra skepnad. Överallt där det finns en åker så finns dessa vackra lador , idag används dom nog inte på samma vis som förr och en del har helt enkelt gett upp hoppet..

Det är synd att det får sluta så här, tänka vilka historier dom skulle kunna berätta dessa lador. stannar och kliver ur bilen en stund och tar en promenad runt ladan men den är tom och lämnat helt åt sitt öde.

Åkrarna är fulla av dessa balar och i väntan på att samlas ihop ligger dom där ute som tysta armeer och väntar på order. Jag sätter mej i bilen igen och fortsätter min väg in mot hösten och letar efter nytt att fånga med kameran och mitt inre.

En ny rakad ardenner går där i sin hage( tror det är en sån) och betar av det gröna gräs som finns kvar i hagen. Regnet börjar piska rejält på rutan så jag fortsätter vägen fram och finner annat att fånga längs vägen.

En leverans korsar min väg och vi åker åt olika håll han ut på stora vägen och jag ut på skogsvägen rakt ut i det vilda=) typ.... 

Hösten gör sig mer påmind här inne i den täta skogen och jag fortsätter längs dom slingriga skogsvägarna djupare in i skogen. Stannar och går ett stycke längs vägen och den friska luften får en att piggna till och med leende på läpparna traskar jag fram där i tysthet.

Mörkt och grått längs vägen och regnet som kommer i mellan åt gör att mitt sko val inte vart det bästa men det spelar liksom inge roll i detta nu..om hundra år så är det bortglömt.

En sista bild från hösten här på min färd, trots regn så fick man några bilder med sig hem... Nu ska det sovas en stund så man orkar med natten och om allt stämmer så ska det bli sol imorgon så då tänker jag inte sova när jag kommer hem

ha en fin kväll

peter

Postat 2012-09-14 14:07 | Läst 2191 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Ensam färd i natten

Sommarens nätter där ute vart inte som dom brukade men dom nätterna jag fick i min ensamhet övervägde det hela och på sätt och vis så var det skönt att dom blev få och minnena från dom lever kvar hos en in i höst mörkret , plockat ut några bilderna som jag valt till favoriter från denna sommar.

Jag beslöt mej innan sommaren att fokusera på mej själv och få vara ifred med mina egna behov och lugn och inte som tidigare en massa möten. Inte för att vara egoistisk utan för att behovet var att få ett lugn och ro i kroppen kändes mer viktigare denna sommar.

Sommar nätterna och färd genom natten är en livstil för mej och ett sätt att få se allt med andra ögon och man kan stanna där man inte kan under den ljusa delen och det är ingen som ifrågar sätter vad man gör heller. 

Hösten kom fort i år och en del som jag velat gör ser ut att försvinna och får vänta på det tills nästa år men det är inget att hänga läpp för utan ta nya tag och fortsätta min resa mot hösten och vintern. mitt beslut att köpa in nya objektiv och annat för att ta mitt fotande till ny nivå känns helt rätt och ett beslut för framtiden.

Jag hoppas att utveckla mitt bildseende ännu mer med dom nya objektiven som kommer att göra att jag kan fota sånt som inte funkat förut så det är det jag hoppas på. Utställningarna har funkat bra och jag har fått en del uppmärksamhet vilket känns ju kul.

Jag lägger ned en massa tid på mitt fotande och skulle jag berätta hur mycket skulle ni inte tro man var klok men jag brinner för detta och vill fortsätta min väg framåt och se vad som väntar där längre fram. Att hålla igång och lägga tid är nog ett måste om man har ett mål.

Jag har snart avslutat min svart/ vita utställning och den fortsätter mot nästa mål och det är kul. Jag har oxå  blivit tillfrågad att vara med i en dansk hjälporganisation och donerat bilder som ska ställas ut i stadshuset i Köpenhamn under sommaren. 

En del av mina bilder från mina nattliga äventyr, nu behöver jag inte upp allt för tidigt och hösten lockar till annat fotande med..och tack till alla fina kommentarer man fått under resan sånt värmer ju oxå i höst kylan

mvh

peter

Postat 2012-09-11 22:00 | Läst 1849 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En resa mot det inre

Det skrevs ju för ett tag sedan att ens bilder avspeglar ens inre, kan ju va kaos ibland=) men för egen del när man kollat lite på bilderna så handlar det mycket om mörker och ljus och att finna ett lugn i bilderna, vet inte om detta är en ren slump eller det kanske är så att det stämmer det ligger där i ens undermedvetna . 

Foto lusten far upp och ned nu och jag känner mej inte alls så motiverad , visa dagar och andra håller man på hur mycket som helst och även här finns ju ens inre med och spökar. Vaknade strax före 05.00 i morse utan klocka   man håller nog på att bli gammal. Två grader ute och det går snabbt nu och träden ändrar färg i allt snabbare takt.

Ja för att komma tillbaka till det med ens bilder och ens inre så kanske det är så man visar med sina bilder nått man söker efter i livet?  nu är det väl så att man inte mår dåligt på nått vis utan står här mitt i livet och mår riktigt bra.... och det stämmer nog inte heller överens med alla.

Nere vid ån så drabbar dimman och solen samman ovan den lilla ån och mina funderingar kommer tillbaka, eller ska man kanske inte fundera så mycket? hänga upp sig på andra och inre saker utan fota det som känns bäst. ja jag vet inte

Stannar en stund vid ett gäng ormbunkar som börjar gulna och får en röd färg och det lyser väligt fint där i solen. Lugnet har kommit tillbaka och hungern är stillad för denna gång. det är dax att återvända hem och pyssla lite här hemma...imorgon das kabelverk och en ny vända i ekorrhjulet

ha en fin dag

peter

Postat 2012-09-09 11:35 | Läst 1805 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tidig morgon.....

Vaknade mycket tidigare än vad jag tänkt mej, så det blidde en tur ut mot skogen och vilken morgon det var. Kom ut precis när solen kom ikapp mej vid sjön och dimman låg fint där ute.

Jag testade det nya stativet som kom med bil här om dagen från Bromma hållet, och 100-400 var inga problem att sätta fast på det och hålla det uppe

Inga älgar idag heller vilken besvikelse det är ju ändå dax för brunst tid och då brukar det vara fart på dom. parkerade bilen och gick längs vägen och stannade till där det fanns nått att fota.

Skärpan kan man inte klaga på utan det är nog mer han som håller i sakerna man kan klaga på......ibland=) Skrev ju här om dagen om avverkning och här ser det inte heller ut som det gjorde förut.

En fin morgon i lugn och ro, jag och min följeslagare be ger oss vidare på vår färd i morgon dimman .....

mvh

peter

Postat 2012-09-08 12:19 | Läst 2291 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

På besök på Äleby gård Bland mufflonfår och vindsnabba hjortar

Äleby gård ligger vid Stallarholmarna ett stycke utanför Strängsnäs , min son jobbar där som lärling och ska vara där under 4 år  är det tänkt då=) Vid första blicken av gården som låg uppe på en höjd och man passerar aller med äppelträd så blev man såld kan man säga. På gården har man gigantiska hägn och där har man Dovhjort, mufflon, vildsvin och vildand i mängder och förstås påfåglar.

Gården låg avskilt vid änden på vägen och man kunde riktigt höra tystnaden ja utom förstås påfåglarnas rop eller skrik=) vi tog en tur runt på området hägnet för att kolla om vi såg några hjortar..det visade sig inte var helt enkelt då dom for som oljade blixtar iväg över marken..hägnet det var lite större än jag trodde...det var mega stort hela området och man hade även gjort 8st konstgjorda  sjöar på olika platser.

Vi återvände och jag beslöt mej för att ta en promenad under morgonen och placera mej på något strategiskt ställe på området och upp tidigt morgonen därpå. gick runt och passade på att testa nya objektivet 17-40 det fanns en massa fint runt gården att fota.

en av dessa konstgjorda sjöar med mängder med sjöfåglar av alla det slag. Sonen verkade trivas och vem skulle inte göra det i sådan miljö ?=) Finna med södermanland natur är ju dessa kullar och en massa fina ekar och det fanns det gott om på området. på vägen tillbaka stötte vi på ett annat av gårdens vilda djur...Mufflon

Första gången jag ser ett mufflon och dom var inte lika rymningsbenägna som Hjortarna utan lät sig villigt fotas.

Efter en god natts sömn begav jag mig ut till fotas mot ett ställe av området för att sätta mej på pass med kameran. Vädret var inte det bästa och nattens regn började visa sig på byxor och snart genomsura skor.....

Efter en stunds promenad så kom jag upp och lika skraj som jag blev, blev nog hinden för man han liksom inte ens att få upp kameran så var den borta men ändrade taktik och fick till slut en chans till bild..

man fick med bakdelen ialla fall=)) ja det var det fortsatte och knallade i hägnet och efter en stund så gav jag upp och återvände till gården.

Det var dax att fara hem till dalom och ett farväl till sonen denna gång och det kommer nog bli fler vändor hit kan jag tro  ett litet paradis mitt i ingenstans..

glömde ju att säga jag såg vildsvin med men det var alldeles för långt håll för att det skulle bli nått.

ha en fin dag

peter

Postat 2012-09-07 14:14 | Läst 3216 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa