I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Jorden vi ärvde

Torbjörn var ju inne på det här om dagen i sin blogg om denna utveckling av saker och ting och att klänga sig fast i det gamla. Vi satt igår på jobbet när vi käkade och pratade om det där hur det var förr och hur snabbt saker o ting har ändrats vissa till det bättre andra till det sämre. När det bara fanns två kanaler och på fredags kvällen satt hela familjen och kollade på dallas, alan smith and jones och alla de där andra serierna som visades förr.

internet hade man nog inte ens hört talas om eller datorer kändes avlägset och att alla skulle ha en egen iphone vuxen som barn. video eller cdspelare och mp3 spelar inte ens fanns och man satt och glodde på janos i tårtan eller var ute i skogen med kompisar och lekte istället för att hänga framför xbox och alla andra spelmaskiner som finns idag.

Eller man satt klistrad framför tv för att se larmet går eller columbo och baretta. Man kom då mamma ropade att det var dax att komma in och sova för det var skoldag. man lärde sig en massa saker om att göra upp eld och fiska och att jaga. var nog 14eller 15 när man hängde med farsan ut i skogen för att jaga. eller man satt sig på sin röda cykel för att cykla ut på skogen för att fylla sin kont med bär för att sälja till morsan eller farmor så man kunde köpa sig den där bilbanan dom hade i fönstret på konsum där hemma.

Man köpte sig sin första kamera en kodachrome tror jag den hette har en massa bilder liggandes sen den tiden. sen liksom exploderade saker och ting och allt gick i ett rasande tempo och allt skulle man ha...video.mobil.cdspelare.internet mp3, bioanläggning och ja listan kan göras väldans lång...... sen undrar man varför vi tycker vi har ett stress samhälle?

Undrar ändå om det ändå inte var lite bättre förr?

mvh

peter

Postat 2012-09-02 09:20 | Läst 12148 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5