I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Tvångströja och elchocker

Sitter i köket och pustar ut efter helg på Das kabelverk nja inte hela då...igår så var det invigning av en ny utställning på Landstingets konstpaviljong och mina svart/vita fanns med där uppe oxå vilket kändes väldans kul och hedrande.

Min sista utställning för i år och det känns skönt det är en hel del jobb med en sådan=) Den stora utställningen heter Det lugna rummet och handlar om psykets historia genom tiderna.

Vart att hänga dom lite annorlunda och ljuset var inte det bästa men det spelar liksom inge roll det är kul att få visa dom igen. En hel del besökande blev det bla en kul och trevligt besök av en polis som vart brottplats fotograf och kan lova han hade en jäkla massa att berätta.

Dåtidens elchocks maskin   man får lite rusningar faktiskt att kolla in denna apparat. det fanns en massa annat oxå att titta på och läsa om och i slut ändan så tyckte jag det var en trivsam utställning om psykets historia  väl värt ett besök.

modetröja=) nä denna kallades tvångströja och ja ni förstår vad den användes till, Denna var från början av seklet......

nu är det rast o vila som gäller ögonen känns tunga och en tupplur på maten har man allt gjort sig förtjänt av

peter

Postat 2012-09-23 16:09 | Läst 2137 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Till dessa fega stackare.....

I somras fick min son den yngsta ett brev från en nät firma att han olagligt skulle ha laddad ned en bild  brevet var väl formulerat och medföljande lagtext. Men det kändes inte helt rätt för det fanns hot med i texten så jag kontaktade polis och mycket riktigt vi var inte dom första som fått detta brev och krav på 750 kr. En polis anmälan och brevet skickades tillbaka till samma adress det kom från.

Så här om dagen när jag var på väg hem från jobbet så ringde han och berättade att nu hade dom skickat ett sms med hot till han!!! jag kan villigt erkänna att på ett rött ögonblick så vaknade ett monster i en och man blev riktigt förbannad. tog kontakt med polisen igen och berättade och en ny anmälan. denna gång så hade man kryddat sina hot med smileys!!!!! man blir riktigt imponerad.

Så igår när jag kom hem så hade det dykt upp ett nytt brev denna gång från ett nytt ställe och lite mer slarvigt skrivet brev men nu hade dom höjt summan till 850 kr!!! vet liksom inte vad man ska säga om detta men ringde upp polisen igen och ny anmälan. tydligen så berättade polisen att dom gör på detta viset för att lura till sig pengar av barnen för dom räknar med att dom inte vill att föräldrarna ska få reda på detta....och betalar...man kan undra hur mycket pengar man lurat till sig av oskyldiga barn eller föräldrar dessa hjältar....Och det var samma bild som förra gången  Förstår liksom inte hur det är ställt där uppe när man gör på detta sätt? 

och vad man skulle vilja göra med dessa hjältar ja det tänker jag inte berätta

peter

ps och vad jag förstod av polisen så räcker det tydligt med att gilla en bild på facebook så snokar dom reda på telefon nummer och adress...

Postat 2012-09-22 07:14 | Läst 2515 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Abstrakt i gryningen

Tidig morgon och kall grader uppe på skogen frosten bitit sig fast i gräset och det såg ut som små kristaller där i det första gryningsljuset. Parkerade bilen och gick längs med ån och fotade dimman i motljuset.

Dimman och solen gjorde det blev lite abstrakt eld dans där i gryningen och man kände genast det där pirret hur kul att det är att fota. jag fortsatte längs ån för att hitta mer att leka med kameran med.

Motljuset får bilderna mörka men ljuset finns där och jag lät bilderna vara som när jag tog dom. fötterna börja plaska i skorna av det våta gräset så jag fortsatte att gå för att hålla värme i fötterna=)

Dimman började att lätta när solen värmde på så jag fick raska på min promenad för att hinna med nån bild till innan den tog farväl denna dag=)

 kul att leka i motljuset med dimman och nöjd gick jag tillbaka till bilen och fortsatte min färd ut mot finnmarken.

sista bild av min färd för idag. ha en fin dag

peter

Postat 2012-09-20 10:01 | Läst 2550 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

Att komma hem till Dala-järna

Tog mig en tur upp till mina hemtrakter idag för att hälsa på min mor och far=) alltid lika kul att få komma hem en stund där livet håller ett lugnare tempo och man har en massa kompisar man inte sett på år och dag. Dala-järna den platsen ligger mej varmt om hjärtat och naturen runt byn är liksom helt underbar.

Åkte upp till snöån och vägen ut mot storsjön och mellansjön marker man lekt när man var yngre och lärde sig jaga på. jag minns varje raka backe och kurva längs vägen men det var så igen växt att en del av skönheten har försvunnit längs sjön. men tror detta var en liten härlig återblick 25 år i mitt liv och en massa härliga minnen dök upp där längs vägen.

Hemlängtan blir stor när man far fram i dessa marker och jag är glad jag tog mej tiden att fara hem till mor och far och en tur i minnenas alle. Man minns när man tog sin bärkont och traskade ut i skogen för att plocka bär och hade med sig lite saft och mackor, eller sena sommar kvällar i eken och metspö på spegelblank sjö , vad kan slå det?

Jag njuter av varje minut på min färd här ute och stannar till kliver ur och tar lite bilder, finns så mycket här som fångar ögat och hjärtat som liksom sjunger av glädje, kan liksom inte förklara utan det låter korkat=) men detta är mina barndoms vägar och stigar som slingrar sig fram där i skogen   varje bit känner man till.

Tiden rann ifrån mej snabbare än vad jag tänkt och det var bara att fara hem dom 15 milen igen.... men jag kommer snart tillbaka för att finna mer minnen tillbaka i min barndom

ha en fin kväll

peter

Postat 2012-09-18 21:02 | Läst 1932 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En samling bilder=)och försök till älgskog

Har haft ganska fullt upp några dagar så kameran har fått vila lite och jag med för den delen. Var till Torsång i Söndags och fikade  , så kameran fick följa med på resan. Vädret är nog typiskt höst nu och det är lite blandat där ute med regn och sol och blåst.

Mycket bil men mycket pengar med kan jag tänka mej så det får bli att leta vidare=))) skojar, är nog ingen bil att fara omkring i skogen med kan jag tänka mej. Trött efter en natt helg på kabelverket och ärligt talat så är det inge höjdare.

Detta är nog mer bil för plånboken just nu  men tror att kostnaden att få den på vägen igen blir nog hög...typ inte ens att fundera på. blev en 10 mils tur på skogen idag för att leta älg och naturligtvis höll dom sig undan dom små liven

I ormbunkarna har hösten fått fart på en färgbomb. läckert i solskenet ... sånt som får en att dra på smil banden lite. Njurarna sa ifrån så jag och min ständige följeslagare parkerade bilen och tog oss en rejäl promenad in i urskogen.

Mörkret började knacka på så vi vände på bakdelen och traskade mot bilen då helt plötsligt så stode där en ko med sin kalv och liksom glodde på oss..vred upp iso på kameran för att få en någorlunda bild på dagens överraskning. ska villigt erkänna det kändes inte som läge för att bröla som en kåt älgtjur..

Men tusan jag testade att bröla och hon stod där en sekund innan hon tog skydd i skogen. kvar blev kalven som var helt immun mot mina rop....jag testade att kliva närmare men i samma sekund som kameran kom upp tyckte min följeslagare att nu vill jag hem så ett rejält skall och en rejäl suddbild blidde det....

en sista bild från turen och hem och slänga sig framför datan en stund sen ska det sovas inatt=)))

ha det

peter

Postat 2012-09-17 20:54 | Läst 1605 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa