I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Nathalie och stormen

Fick en förfrågan om att ta lite bilder på en ung kvinna från Stora-skedvi  och vi bestämde oss för att ta lite spontan bilder och kolla hur det skulle bli. Jag lånade nycklarna till stormen på sjukhus området och ett perfekt ställe för lite inomhus foto och naturligt ljus fick det bli.

Ingen efterbearbetning utan bilder kommer direkt från kameran. Första gången som Nathalie står framför kameran och jag har lite vana att stå bakom=) så vi testade olika vinklar .

en aning oskärpa men gillar hennes blick. det är inte helt enkelt att fippla och få till det hela ibland i naturligt ljus och ingen blixt så det blir en massa bilder 

Blev en massa närbilder men en massa andra med. kul att få fota en ny tjej och bra träning för en annan att hitta rätt i ljuset med kameran.

kylan inne på stormen började göra sig påmind och jag ville inte att modellen skulle behöva frysa mer så vi beslöt att det fick räcka för dagen

sista bilden  tack Nathalie för idag och kul att du ställde upp på fotografering trots kylan

peter

Postat 2012-10-31 14:56 | Läst 4057 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gränslandet en kamp mellan ljus och mörker!

Det blir en kontrast som jag aldrig upplevt tidigare, jag tittar en stund på kvinnan framför mej där hon står iförd ett mörker och på sidan om oss en underbar morgon nere i Grängshammar . Hon vill visa sin vardag och den är så långt bort från den egna vardag som det går. Det dyker upp en massa tankar i mitt huvud och jag tittar på hennes armar när hon visar mig dom. Hennes vardag!

Jag låter ögon vandra upp längs hennes sönderskurna armar och det skar långt inne i min själ varje nytt ärr mina ögon hittade på hennes armar. Ett nytt ärr för varje gång hennes tillvaro kastades in i ett mörker. Det är svårt att förstå och verkligheten slår till en, att så lite man vet egentligen!, så mycket som är i det dolda!, verkligheten slår hårt ibland.

Vi alla brukar ibland gömma oss bakom en mask men i hennes fall hade masken en helt annan funktion en mer råare , mörkare fasad än vad man kan tänka sig. Jag lyssnade på vad hon berättade om sitt liv, vänner som vänt henne ryggen, ett samhälle som helst av allt vill låsa in henne, hennes självmordsförsök och en ständig kamp med vardagen , saker som i våra ögon är små men i hennes stora.

Samtidigt mitt i allt detta kaos så finns inne i henne en vilja att besegra allt detta mörker, att visa omvärlden hur hennes vardag ser ut. Jag ser framför mej en ung kvinna som kämpar och en vilja att gå vinnande ur striden. Det känns tungt inom mej och samtidigt så försöker min hjärna hitta vinklar i hennes vardag. Jag samlar ihop mej och låter kameran jobba en stund för att skingra mina tankar.

Det blir lite bisarrt  med en mörk klädd figur mitt i det vackra som är min vardag och dimmorna sveper in runt det mörka ,jag vet  inte hur jag tänkte egentligen när jag valde plats för vårt fotande men på nått vis så var det självklart att det var just här i allt det vackra jag skulle ta bilderna.

Jag lämnar hennes efter vår dag tillsammans och jag känner en klump inom mej och hjärnan går för högvarv . Även om man är friskt mentalt så kan saker ändras snabbt en livskris och man hamnar i ett mörker, jag har vart där   men för dom som är ständigt i denna kamp mellan himmel och helvete så ter sig nog vardagen mycket hårdare .

Jag har gjort mitt bästa med bilderna och ska visa henne resultatet av vår dag tillsammans, jag har lärt mig en massa på min resa i ett dolt rike och med mera öppna ögon och förståelse för dom som inte har samma vardag som jag ,den ständiga resan i mörkret sökandes efter ett ljus  

peter

  

Postat 2012-10-30 09:21 | Läst 6148 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Minnenas alle

Sitter här vid köksbordet och skriver kollar på småfåglarna när dom flyger fram och tillbaka till dukat smörgåsbord utan för mitt fönster och vädret nja!! det snöar så det liksom knakar där ute och det känns helt ok att vara inne i stugvärmen för stunden man ska ju ut i vädret om nån timme för att jobba och vinter däcken ja dom har inte anlänt än.

Tog en bild genom köksfönstret svär över att det där med vinterdäcken och man ska dra på det i det längsta=) som tur så samåker man med nån som sköter sig bättre, men strunt i det tänker tillbaka lite på sommaren och för att liva upp mig själv hittade jag lite varma sommar bilder, från ett besök i Stockholm i somras.

sista bilden är tagen av elias och ja filuren e ju jag=) Kul att minnas sommaren med turist bilder från storstan och humöret blev genast mycket bättre. en massa bilder kvar och jag går igenom banken av sparade bilder vilket är ju kul att minnas tillbaka den lilla sommaren som var

ha det gott och kör försiktigt där ute i halkan

peter

Postat 2012-10-29 09:35 | Läst 4021 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Andjakt med stor kanonen=)

Efter en dag på kabelverket så kändes det som det var dax att ta en tur ut i friska luften och vädret ja det var ju alldeles strålande det så klart man jobbat ju=) Fick ett tips att använda 100-400 att skjuta småfåglar hemmavid fågelbordet men se det vart ju inge vidare kul det så det blev en liten roadtripp ned till sjön där blev man överfallen så fort man stängt av bilen........

 

kul var det men dom små gynnarna kröp omkring på fötterna och jag försökte dra mej tillbaka för att få in dom i skottfältet och tur så såg nog ingen mej där med vilt in och utdragande på skjutzoomen annars hade man nog suttit på psykakuten nu.

tillslut insåg dom att denna dåre inte skulle ge dom nått så dom vaggade iväg och jag efter så klart=) 100-400 vill jag lova blir tung efter ett tag och man får försöka hitta lite stöd för att få fint skottfält.

otroligt kul och fin träning måste jag säga jag lärde mig massor om objektivet och skjuta fast skärpan på dessa fina fåglar.

det var inte helt enkelt att få dom att ställa sig rätt för bästa fotovinkel  men å andra sidan tror jag dom hade lika kul som idioten som jagade dom med kameran=)

och trott om ni vill men jag tror dom skrattade oxå åt en.

han var snabbare än mej men jag fick ju med ändalyckten och en rolig stund nere vid sjön fick man med och en massa frisk luft=)  kan rekommendera detta kul och lärorikt var det

nu blir det så mycket bättre

ha det

peter

Postat 2012-10-27 19:49 | Läst 4110 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

så kom vintern=)

ja man var liksom långt ute på skogen när årets första snö kom och ett tag funderade jag om jag skulle stanna på skogen för det riktigt vräkte ned i massor och svart som natten på ett par minuter.nåja hem kom jag det tog mej en bra stund längre men det var ett mäktigt oväder som drog förbi.

känner mej fast i min egen fotografering hittar inga nya vägar att trampa på det kanske är så? innan man anar så är man inne på en ny väg att rusa fram på.är nog skönt att man är igång och jobbar igen så man får en paus ett tag och november brukar ju vara den mörka månaden.

jag har lämnat bilderna från fasta till en författare här som ska skriva en bok och mina bilder ska vara med det ska bli kul att se vad det blir när det är klart. tittar ut genom köksfönstret och det snöar igen. kanske bli det en tidig vinter i år och november blir inte alls den mörka månaden=)

jag har inget planerat ett tag nu och det känns fint och en hel del som ska göras hemmavid så det ska bli kul att måla o fixa lite...det blir ju lite piff på tillvaron med nya färger och tapeter på väggarna. och det står inte på förrän julen knackar på och det blir hysteriskt igen=)

nja kaffe och kolla på lite tv för engång skull min tv den står för det mesta övergiven där på övervåningen

ha det

peter

Postat 2012-10-26 18:17 | Läst 5103 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa